darek_bb Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam... :bigrazz: Mam pytanko.... posiadam yamahe 350tt rocznik 92' Moto zostało sporwadzone z Włoch przez polska firme a ja kupilm juz od niej....Dzisiaj byłem w stacji kontorli pojazdów bo chcialem zrobic przeglad.... okazalo sie ze na mojej ramie są numery ale zbierzne z tymi co mam w papierach z Włoch.... co za tym idzie z tymi co mam w tłumaczeniach.... a mianowicie: 1.nr na ramie to: 3GJ006562 2.nr w dokumentach: YM3GJ006562 po prostu na ramie nie ma dwóch początkowych liter YM czy wie ktoś co moze to znaczyć...???????Miałem wielki kłopot zeby zarejestrowac moto bo mało tego, ale okazalo sie jeszcze ze nie mam na główce ramy tabliczki. :wink: :P :) :) Ogólnei po wielkich prosbach gosciu co robil przeglad przymknol na to oko ale sam juz nie wiem czy nei zostalem przez ta firme wpuszczony w maliny i kupilem de facto moto przy ktorym bylo cos kombinowane...co myslicie???? co moze oznaczac brak tych dwóch liter na początku tzn YM???? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bb Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam... :crossy: Mam pytanko.... posiadam yamahe 350tt rocznik 92' Moto zostało sporwadzone z Włoch przez polska firme a ja kupilm juz od niej....Dzisiaj byłem w stacji kontorli pojazdów bo chcialem zrobic przeglad.... okazalo sie ze na mojej ramie są numery ale zbierzne z tymi co mam w papierach z Włoch.... co za tym idzie z tymi co mam w tłumaczeniach.... a mianowicie: 1.nr na ramie to: 3GJ006562 2.nr w dokumentach: YM3GJ006562 po prostu na ramie nie ma dwóch początkowych liter YM czy wie ktoś co moze to znaczyć...???????Miałem wielki kłopot zeby zarejestrowac moto bo mało tego, ale okazalo sie jeszcze ze nie mam na główce ramy tabliczki. :lapad: :lapad: :banghead: :evil: Ogólnei po wielkich prosbach gosciu co robil przeglad przymknol na to oko ale sam juz nie wiem czy nei zostalem przez ta firme wpuszczony w maliny i kupilem de facto moto przy ktorym bylo cos kombinowane...co myslicie???? co moze oznaczac brak tych dwóch liter na początku tzn YM???? :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 YM YaMaha może tak to zapisują włoscy pracownicy fabryk papieru :] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bb Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) YM YaMaha może tak to zapisują włoscy pracownicy fabryk papieru :] Własnie w pierwszym momenie tez mi to przyszło na myśl.... :notworthy: no ale gosciu z przeglądu przez długi czas był nieugiety i nie chcial podpisac bo wg niego sie nie zgadzalo a poza tym byl brak tej tabliczki.... :banghead: Edytowane 10 Marca 2008 przez darek_bb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Chyba rozbierzne, zbierzne to cos co pasuje do siebie :) YM to yamaha , pozdro :wink: masz wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 To lipa niezła. Teraz juz wiesz ze przy kupnie moto najbardziej sie sprawdza numery czy się zgadzają, później resztę. Dobrze ze kolo dał ci pieczątkę. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 ja bym to zlał ciepłym moczem i tyle :] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 No to brakuje jeszcze trzeciego posta o temacie problem z numerami silika i ramy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Jakoś dziwnie krótki ten numer VIN .... Jeśli chcesz to wyprostować to idziesz do rzeczoznawcy, on po oględzinach wystawia Ci papier że numery na ramie są takie a takie i nie było ingerencji w numery. Idziesz z tym do wydziału komunikacji i załatwiasz sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 No to brakuje jeszcze trzeciego posta o temacie problem z numerami silika i ramy Daj spokój :) - chłopak jest świerzy.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 ja też tak miałem przy hondzie. numer w paierach CVD*564565 a na ramie HO*itd ale jest to często oznaczenie marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bb Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 DZiekuje za cenną porade i za razem prosze o wyrozumiałość.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bb Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 DZiekuje za wszystkie cenne porady...:biggrin: pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 ja tak mialem w apirli RX 125 z wloch ;) na ramie mialem tylko polowe tego co w dokach i nie bylo problemu z przegladem... Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi