Ryjek Ocw Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Witam :wink: Mam drobne problemy z Simsonem. Mianowicie wyskakują mi biegi. :) jest to strasznie denerwujące i mam pytanie jak to naprawić. Wymienić automat czy wyregulować (jak tak to jak) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Spuść olej, zdejmij lewą pokrywę i ukarze Ci się automat. Zobacz co z nim nie tak. Czasem wykrzywi się od upadku kick starter i już są problem ze wrzycaniem biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Z automatem wszystko wporządku bo sprawdzałem. Z początku myślałem ze mi sprężynka spadła (ta co trzyma biegi) ale to nie jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 MI się tam jakaś śróbka luzowała z tego co pamiętam i efekt był taki że cały czas jedynke mi wywalało dwa razy to robiłem, a problem znikł po drugim razie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Witam :rolleyes: Mam drobne problemy z Simsonem. Mianowicie wyskakują mi biegi. :buttrock: jest to strasznie denerwujące i mam pytanie jak to naprawić. Wymienić automat czy wyregulować (jak tak to jak) :cool: Pierwsze co to je wyreguluj, na wierzchu silnika masz taka nakretke na klucz 13, odkrec ja a z drugiej strony od silnika po zdjeciu dekla od sprzegla tez jest taka nakretka no i regulujesz naprzemian. Niewiem jak ci to dokladniej wytlumaczyc,moze ktos inny ci wytumaczy dokladniej Edytowane 8 Marca 2008 przez Maatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Słuchaj jak nie jesteś pewien jak to wyregulować to nie ruszaj tej sróby o której mówi poprzednik bo z nią to już nie przelewki możęsz sie pozbyć biegów. Sprawdź w autamiacie czy jakaś nakrętka nie jest poluzowana to co jest pospawane (nakrętka) to tak ma być Powodzenia w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 No właśnie słyszałem o tej śrubie na 13 (tą co jest na górze) ze lepiej jej nie ruszać jeśli sie nie umie. a zadna z śrubek nie jest poluzowana. Co teraz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Śmiało reguluj http://simsony.net/viewtopic.php?t=651&hig...egulacja+biegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Okej wielkie dzięki jak najszybciej się za to zabiorę :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi