Skocz do zawartości

Biała kurtka SCOTT a może czarna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! mam taki dosyć dziwny problem :icon_mrgreen:

Poszukuje kurtki na lato, chciałbym aby była jasnego koloru, z racji tego że w korkach, na słoncu mniej sie nagrzewa, a wiadomo jak w lecie jest czasami ciepło.Dodatkowo klimat sie zmienia i bęzie cieplej.

Posiadam juz skórke która ma wywietrzniki wstawki z kordury itd,ogólnie jest ok aczkolwiek szukam czegoś jeszcze bardziej przewiewnego na lato.

Teraz mam pytanie, może podpowiecie mi czy zakup tej białej wersji jest praktyczny, bo zdecydować sie nie mogę... w zasadzie wiem czego chce, ale.. nie wiem czy przez to że kurtka jest biała będzie sie szybko brudziła i wiecej będe spędzał na czyszczeniu niż użytkowniu.Może są osoby które mają doświadczenie.

Najwyżej wybiore wersje ciemną

Kurka SCOTT kliknij !

z góry dzieki za sugestie

Edytowane przez lisek

Teraz mam pytanie, może podpowiecie mi czy zakup tej białej wersji jest praktyczny, bo zdecydować sie nie mogę... w zasadzie wiem czego chce, ale.. nie wiem czy przez to że kurtka jest biała będzie sie szybko brudziła i wiecej będe spędzał na czyszczeniu niż użytkowniu.Może są osoby które mają doświadczenie.

Najwyżej wybiore wersje ciemną

Biała kurtała na ciepłe dni to bardzo kuszące rozwiązanie, temperatura jedno, widoczność drugie, choć w słońcu akurat ciemniejsze ciuszki lepiej widać. Ta czarno-czerwona też ma trochę białego i ja raczej poszłabym w stronę tej ciemniejszej, bo biała to 'samobójstwo' moim zdaniem. Wyobraź sobie niezwykle przyjemną jazdę, albo lans na mieście, a potem postój i rzucanie mięchem podczas zdrapywania owadów z Twojej białej kurtałki, a wiem, że skrzydlate ciągną do jasnych ubrań. Zdecydowanie odradzam!! Z doświadczenia wiem, że nawet białe wstawki się potrafią przybrudzić, nawet przy spokojnej jeździe.

Decyzja Twoja i zeskrobywanie mięska z kurtki też będzie Twoje, a pytanie jak najbardziej na miejscu.

Zadowolenia z wyboru :P

no też dochodze do tego wniosku, chociaż kusi mnie jasna kurtka :clap: jednak rozsądek weźmie góre i albo poszukam czegoś innego albo zdecyduje sie na ciemną, ehh troche mam dosyc czarnego

dzieki za odpowedź, pozdrawiam :clap:

może nie białą, ale jakąś szarą..? mój plecaczek jeździ w takiej, chwali sobie - jest wyraźnie chłodniejsza w lecie, niż moje stare czarne ciuchy. a z tym czyszczeniem to przesada, woda z mydłem raz na jakiś czas i spokój. na ten sezon sam sobie kupiłem jasną, szarą

tym bardziej, że jedną czarną już masz; to gdzie niby ten rozsądek, że następną kupisz taką samą..?

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

może nie białą, ale jakąś szarą..? mój plecaczek jeździ w takiej, chwali sobie - jest wyraźnie chłodniejsza w lecie, niż moje stare czarne ciuchy. a z tym czyszczeniem to przesada, woda z mydłem raz na jakiś czas i spokój. na ten sezon sam sobie kupiłem jasną, szarą

tym bardziej, że jedną czarną już masz; to gdzie niby ten rozsądek, że następną kupisz taką samą..?

jsz

niby mam ale to skóra, w skórze chyba cieplej w lecie jest niż w tekstyliach, tak szczerze to nie mam ochoty kupować kolejny raz czegoś czarnego wiec nadal szukam, jest jescze jeden model scota biało szaro czarny i moze na niego sie zdecyduje, albo raz kozie śmierć będe często czyscił białą :buttrock:

@maxt wiem że łądniejsza i kusi mnie :]

Edytowane przez lisek