Neos Opublikowano 21 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2003 wiecie co dzisiaj na jakiejs stronie o Ogaze przeczytalem w dziale tuning ze mozna zalozyc gaznik od WSKi albo od jakiegos innego motoru czy to jest prawda czy koles poprostu robi sobie jaja :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias Opublikowano 21 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2003 Chyba jednak jakja sobie ktos robi bo to chyba nie ta średnica tek króciec od jawki co do cylindra leci ma mniejszą średnice od tego kanału co to jest w gaźniku czy jakoś tak :notworthy: i za duża różnica chociaż Polska to dziwny kraj i tu jest wszystko możliwe :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 22 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 niewiem jeszcze nigdy gaznika od WSKi nie oglondalem z bliska moze pasuje ale jakos mnie sie w to niechce wierzyc przeciez do silnika WSK dostaje sie napewno wiencej paliwa i po zamianie na taki gaznik Jawka czy Ogar moze sie zalewac ale gdzies tu na forum czytalem ze mozna zmienic na jakis gaznik o wienkszej srednicy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 22 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 Jak może ci się zalewać ?! Przecież jeżeli masz większy gaźnik to on podaje ci więcej paliwa i powietrza, a nie samego paliwa ! Moc powinna wzrosnąć ponieważ silnik będzie dostawał więcej mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 22 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 Ale mi sie wydaje ze silnik moze nie przerobic tyle paliwa naraz i moc wcale nie bedzie wieksza. Ja tam uwazam ze bawienie sie w zamiane gaznika jest troche bez sensu. W koncu ktos tego ogara obmyslal i jesli dal gaznik o takich a nie innych parametrach to nie powinno sie kombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Romich Opublikowano 22 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 Ale może nie dać rady jej spalić :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 22 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 Jak może ci się zalewać ?! Przecież jeżeli masz większy gaźnik to on podaje ci więcej paliwa i powietrza' date=' a nie samego paliwa ! Moc powinna wzrosnąć ponieważ silnik będzie dostawał więcej mieszanki.[/quote'] BUAHAHAHAHAHAHAHAAAA!!!! Tylko co za dużo to nie zdrowo i jak powiedział trajka66: Ale mi sie wydaje ze silnik moze nie przerobic tyle paliwa naraz i moc wcale nie bedzie wieksza. Ja tam uwazam ze bawienie sie w zamiane gaznika jest troche bez sensu. W koncu ktos tego ogara obmyslal i jesli dal gaznik o takich a nie innych parametrach to nie powinno sie kombinowac. A ty Z3US powinieneś się od niego uczyć, chłopak wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 22 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 Wiem ze za dużo niemoże być, ale jak mógłby się zalewać ? Ale też niepieprzcie głupot. Do simsonów dają większe gaźniki i jakoś jeżdżą. A mi akurat niechodziło o jakiś dużo większy gaźnik. najwyżej 15-tka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 22 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2003 joserodolfo i trajka66 majom racje wkacu WSK ma 125 albo 175 a jawka czy ogar 50ccm :lol: ale zastanawiam sie czy tak jak muwi Zeus zalozyc wekszy tylko zeby nieprzesadzic 8) zastanawiam sie czy Simson ma weksza srednice gardziela :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 23 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2003 Ma troche większą. Ale słyszłem o gaźniku 15 do jawki. m16 powiedz coś o tym wynalazku :D Tu jest link do stronki z gaźnikami do simsonów http://www.rzt-adorf.de/nav01_01_03.htm jak wejdziecie na stronke to tam na lewo w menu dajcie vergaser &luftfiter. Ciekawe jak by chodziła jawka/ogar z takim gaźnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 23 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2003 nie wiem jak wy ale ja na tej stronie zadnych gaznikuw nie widze :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 23 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2003 gaźnik 15 do jawki. m16 powiedz coś o tym wynalazku Zobacz post o 60ccm w jawce - gaznik 15 jest to kolejna "atrakcja" jawek sportowych :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 23 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2003 ja piernicze niezla stronka te tumiki , gaznki ciekawe czy by do polski przyslali bo bym sobie cos zamuwil 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 www.kemot.pl u nich jest mozliwość sprowadzenia części z zagranicy :D Tylko ile by to było $... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 25 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2003 o kurde to spiepszam na kemot moze cos se zamuwie kurde taki gaznik w Jawce odlot a o tumikach nie wspomne 8) 8) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi