Skocz do zawartości

NS1 remont cylinder tlok itp

KUBAS007
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jakie moga byc skutki zalozenia tulejki zmaist lozyska.Chodzi mi caly czas o lozysko sworznia do NS1.Gadalem z dziadkiem i mowi ze jak nie ma to z brazu mozna utoczyc i pod korbowod i pod sworzen.Lepiej by bylo lozysko no ale tego nie ma a jakies zle skutki tej tulejki??Wieksze tarcie czy cos??

Ale w ogole nie mzoesz dostac tego lozyska sworznia ? Sa inne wymiary czyli np inna szerokosc ? Nieduzo sie rozniaca ?

Nie mi sie zdaje ze jezeli bylby 1 mm roznice szerokosci to by nic sie nie stalo ale nie ma lozyska o takiej srednicy zewnetrzenj sa tylko 12x17x14 wszytko dobrze tylko walsnie ten 1 mm powinno byc12x18x14 a jezeli bym kupil takie lozysko to mysle ze to nie bylby dobry sposob bo jak bedzie mialo luzy to prawie tak jakby tego lozyska nie bylo bo po jakims czasie sie zrabie wg mnie oczywiscie

Kto mi powie jak odpowietrzyc uklad hamulcowy w NS1 znaczy teoretecznie wszystko jest ok bo jak odpowietrzam ta srubka to leci sam plyn ale tłoczek sie nie wysuwa.A co chodzi??Przed rozebraniem chamowalo bardzo dobrze teraz mowie o chamulac z przodu bo z tyl bylo ta samo ale odpowietrzylemi jakos chodzi coprawda tłok sie mniej wysuwa niz przedtem ale chodzi .Od czego to moze byc?? I druga saprawa jak to ejnst z remontem chodzi mi o cylinder i wogole dam rade sam to zrobic?? znaczy z tata.Tatat sie zna na tym ale wujo mnie caly czas straszy ze to japonczyk i wogole potrzebny jest specjalista jak uwazacie??

Kto mi powie jak odpowietrzyc uklad hamulcowy w NS1 znaczy teoretecznie wszystko jest ok bo jak odpowietrzam ta srubka to leci sam plyn ale tłoczek sie nie wysuwa.A co chodzi??Przed rozebraniem chamowalo bardzo dobrze teraz mowie o chamulac z przodu bo z tyl bylo ta samo ale odpowietrzylemi jakos chodzi coprawda tłok sie mniej wysuwa niz przedtem ale chodzi .Od czego to moze byc?? I druga saprawa jak to ejnst z remontem chodzi mi o cylinder i wogole dam rade sam to zrobic?? znaczy z tata.Tatat sie zna na tym ale wujo mnie caly czas straszy ze to japonczyk i wogole potrzebny jest specjalista jak uwazacie??

musze rozebrac pompke bo jak przelozylem zacisk na tul i wszytko dziala a ta pompka z p;rzodu wogole nie pompuje.Musze ja rozebrac a co tam moglo sie stac wogole???Dobra juz nieaktualne wsyztkochodzi dobrze

Edytowane przez KUBAS007

• 2 tygodnie później...

Sory ze znow odgrzebuje ten temat ale mam problem łok do NS1 chce zamowic w liberty motors w lodzi i powiedzcie mi jak jest orginalna srednica cylka do NS1 nie interesuje mnie cos okolo czy cos tylko dokladnie slyszalem ze 48.00 ale nie wiem dokladnie i pytam.Prosze o szybka odpowiedz bo mi zalerzy an czasie bo ma byc cieplo niedlugo;/