sharesnake Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam wszystkich mam taki problem myślę że mi poradzicie co zrobić otóż na ramię jest malutkie wgniecenie od kierownicy, chociaż że jest małe ale trochę uciążliwe dla mnie i wiecie może czy da się to jakoś wypchnąć w jakiś sposób albo co z tym zrobić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/15161ad61c393e19.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam wszystkich mam taki problem myślę że mi poradzicie co zrobić otóż na ramię jest malutkie wgniecenie od kierownicy, chociaż że jest małe ale trochę uciążliwe dla mnie i wiecie może czy da się to jakoś wypchnąć w jakiś sposób albo co z tym zrobić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/15161ad61c393e19.htmlPozdrawiam Witam zostaw tak jak jest, to nic wielkiego dopoki nie zaczniesz w to ingerowac... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Poza tym że możesz to poszpachlować i pomalować to więcej nic się nie da z tym zrobić. Ale nie proponuje ci tego robić bo dla sprawnego oka wzbudzi to conajmniej niesmak a teksty typu że rama była spawana będą na porządku dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharesnake Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Słuchajcie taki znajomy mi mówił że mógł bym spróbować w miejsce wgniecenia przykleić np. poxipolem jakiegoś pręta i spróbować to wyciągnąć.Jak myślicie czy to możliwe bo pierwszy raz coś takiego słyszałem. Słyszałem żeby wyciągnąć wgniecenia spawają jakiś pręt, ale przyklejać to jeszcze nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Słuchajcie taki znajomy mi mówił że mógł bym spróbować w miejsce wgniecenia przykleić np. poxipolem jakiegoś pręta i spróbować to wyciągnąć.Jak myślicie czy to możliwe bo pierwszy raz coś takiego słyszałem. Słyszałem żeby wyciągnąć wgniecenia spawają jakiś pręt, ale przyklejać to jeszcze nie słyszałem.Są dwa wyjścia - nie ruszasz wgniecenia lub kupujesz nową ramę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Spawają ci co nie mają odpowiedniego sprzętu do napraw , jest do tego odpowiednia zgrzewarka za pomocą której mocuje sie cienkie pręciki w miejsce wgnieceń , później za pomocą młotka odśrodkowego wyciąga się udarowo wgięte miejsce . Zaletą tej metody jest to że nie osłabiasz materiału , i owe pręciki można z łatwością usunąć . Nie polecam Ci samodzielnej naprawy , lepiej oddaj to do ludzi którzy się na tym dobrze znają . Po naprawie nie będzie nawet śladu , choć do najtańszych nie będzie należała . Proponuję Ci warsztaty które zajmują się odrestaurowaniem zabytków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam wszystkich mam taki problem myślę że mi poradzicie co zrobić otóż na ramię jest malutkie wgniecenie od kierownicy, chociaż że jest małe ale trochę uciążliwe dla mnie i wiecie może czy da się to jakoś wypchnąć w jakiś sposób albo co z tym zrobić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/15161ad61c393e19.htmlPozdrawiamJeżeli to jest malutkie wgniecenie to jak wyobrażasz sobie w tym miejscu duże wgniecenie? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiroś Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam wszystkich mam taki problem myślę że mi poradzicie co zrobić otóż na ramię jest malutkie wgniecenie od kierownicy, chociaż że jest małe ale trochę uciążliwe dla mnie i wiecie może czy da się to jakoś wypchnąć w jakiś sposób albo co z tym zrobić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/15161ad61c393e19.htmlPozdrawiam jak mi się kiedyś wgniotło ramię to mi założyli gips i nawet pomogło :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi