nikita1258459 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam mam problem z Hondam Mtx80 chłodzona ciecza wszystko jedst bardzo dobrze dopuki nie pojezdze roche i za chwile sie zagdzieje zrobie moze z jeden km i juz musze stawac bo sie przegrzal... POMUSCIE PROSZE;(( dZiekuje i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Zalej układ chłodniczy płynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jest też możliwość ze w którymś miejscu chłodnica jest zatkana albo zardzewiała i nie chłodzi całą powierzchnią. Ale moim zdaniem to nie jest chłodnica bo mimo wszystko wiatr też po części chłodzi silnik i trochę chłodnica więc jak dla mnie to przyczyny przegrzania silnika są inne Jest też możliwość ze w którymś miejscu chłodnica jest zatkana albo zardzewiała i nie chłodzi całą powierzchnią. Ale moim zdaniem to nie jest chłodnica bo mimo wszystko wiatr też po części chłodzi silnik i trochę chłodnica więc jak dla mnie to przyczyny przegrzania silnika są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 No nie wiem, to jest enduro, wiec z cieczą dochodzi nawet do 4/5 wskaźnika temp., a co dopiero bez cieczy w układzie. Sprawdź to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 <Sory ze 2 razy to samo ale coś mi sie zawiesiło i nie mam pojęcia czemu 2 razy sie wysłało. :crossy: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Slyszalem ostatnio ze sie kolesiowi termostat zatkal :biggrin:Sprawdz to i zalej plyn chlodniczy (nie wode) i odpowietrz uklad.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 zatyka lub zacina sie.znajduje sie w glowicy.musisz wykrecic tam kuczem bodajze 24 ta duuza jakby srobe z wystajacym otworem na waz i wykrecic z neigo termostat.usun go i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Jak go usunie, to bedzie niedogrzany i się szybciej skończy. Edytowane 1 Marca 2008 przez wicek15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita1258459 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Sorrki zle napisalem bo kolega ma tego mtx.... I to jest tak on sie grzeje po 5 km jak sie jedzie na pełnym gazie... a i nie ma czujnika temperatury...:icon_mrgreen: A jak sprawdzał kompresje to jest wszystko ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak nie ma czujnika to z kąd wie że sie przegrzał, woda sie gotuje? Niech sprawdzi pompe wody na uruchomionym silniku po odkręceniu korka chłodnicy powinno byc widac ruch cieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi