Wazzabii Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Asterisk nowki komplet, mozna dorwac za 599$ + 23$ przesylka lotnicza ekspressowa czas okolo 2 tygodnie jedna strona kosztuje 330$, koszty przesylki takie same http://www.rockymountainatv.com/images/orp...kne_pro_sys.jpg rozmiarowka tutaj Small-Thigh 15"-17"-Mid Kneecap 13 1/4"-14"-Calf 13 1/4"-14 1/4" Medium-Thigh 16"-19"-Mid Kneecap 14"-15"-Calf 13 3/4"-15 1/2" Large-Thigh 17"-21"-Mid Kneecap 15-15 7/8"-Calf 14 1/2"-15 1/2" XL-Thigh 18"-22"-Mid Kneecap 15 7/8" -16 7/8"-Calf 15 1/4"-16 1/4" XXL-Thigh 20"-24"-Mid Kneecap 16 7/8"-17 3/8"-Calf 15 3/4"-17" Edytowane 28 Listopada 2008 przez Wazzabii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Jedzilem wczoraj w ortezach i faktycznie czuc roznice, odciazaja kolana etc. ale za to obciazaja biodra bardziej.. troche niepewnie sie z tym czulem.. chyba wole rozwalic kolano niz staw biodrowy ;D Pojezdze jeszcze troche i zobaczymy jakie beda wnioski dalsze. Zdaje sie ze ortezy byly PRO MX czy jakos tak, karbonowe od znajomego pozyczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Jedzilem wczoraj w ortezach i faktycznie czuc roznice, odciazaja kolana etc. ale za to obciazaja biodra bardziej.. troche niepewnie sie z tym czulem.. chyba wole rozwalic kolano niz staw biodrowy ;D Pojezdze jeszcze troche i zobaczymy jakie beda wnioski dalsze. Zdaje sie ze ortezy byly PRO MX czy jakos tak, karbonowe od znajomego pozyczone. jestem po 3 operacji kolana i nie chcecie wiedziec jakies sa konsekwencje nie zrobienia tego, zadna orteza wam nie pomoze tak naprawde po paru latach staw kolanowy bedziecie mieli tak rozwalony ze chodzic nie bedziecie mogli POZDR !!! Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Arma87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 jestem po 3 operacji kolana i nie chcecie wiedziec jakies sa konsekwencje nie zrobienia tego, zadna orteza wam nie pomoze tak naprawde po paru latach staw kolanowy bedziecie mieli tak rozwalony ze chodzic nie bedziecie mogli POZDR !!! ale nie zrobienia czego? operacji? troche nie skumalem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Tak, operacji a właściwie to rekonstrukcji więzadeł. Mocne mięśnie i ortezy to są tylko na krótki czas, przy poważnych urazach. Co innego np stosownie ortez zapobiegawczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 no ja mam juz zrobiona rekonstrukcje, stad teraz mysle/testuje czy ortezy uzywac w teren czy zwykle ochraniacze. Po ortezie troche czulem kolano, zobaczymy jak bedzie bez teraz, w zwyklym ochraniaczu na zawiasie. Nogi wzmacniamy caly czas. Rower, cwiczenia, bieg (choc to miej zdrowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ortezę zakłada sie też na zdrowe nogi aby uniknąć zerwania więzadeł. Ja po operacji nie ryzykował bym powtórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Polecam http://www.aircast.com/ duży wybór, można to kupić w Centrum Medycyny Sportowej na Skrze w Warszawie. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Sprawa nie jest az tak prosta i oczywista wielu lekarzy twierdzi ze po rehab nie powinno sie juz wspomagac ortezami bo to oslabia staw. Z drugiej strony w tak urazowym sporcie jak nasz zalozenie jej na pare h w tygodniu nie powinno byc niczym zlym. Jednak jest szereg opinii mowiacych ze orteza na motocyklu sprzyja innym uszkodeniom nogi i stawow a chroni kolano jedynie w jednej osi a w innych naraza nas na urazy innego typu, zdaje sie ze tu dawalem link do ktmtalk gdzie sporo o tym pisza. Stad staram sie najpierw na sobie potestowac rozne rozwiazania w terenie, co wyjazd zakladam co innego, pozyczam od znajomych itp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Z tego co ja wiem to orteza osłabia mięśnie jak sie ją cały czas nosi a nie zakłada od czasu do czasu do ochrony. Ale tak jak piszesz, jest wiele opinji. Ja na co dzień nie uzywam ortez ani opasek ale na motocyklu z ortezą jest mi o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Moze ktos zna sklep gdzie mozna zalozyc rozne rozmiary z tych lepszych modeli? bo czytam ze mierzyliscie itp a ja w Poznaniu nie widzialem zdaje sie takich szyn, choc super nie szukalem. Bywam jeszcze we Wroclawiu, Wawie i Lodzi ;) Moze tam polecicie sklep jakis. Te ktore uzywalem od kumpla wyadaja sie byc ok ale wole za te kase miec porownanie. latwo sie je zaklada i mozna na spodnie (jak kto lubi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja mam ochraniacze na kolana z łamanym stawem i sa niezłę moze duzo za nie dałem bo 500 zł ale zawsze to jakas ochorna kolana jest. O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam, mam takie pytania na temat ortez, bo widze Strzałek jest w temacie. Ogólnie o ortezach myślałem od kilku miesięcy, jako że wcześniej znalazłem opinie negatywne na EVS chciałem tylko i wyłącznie Asteriska, no jako że sezon się kończył pomyślałem no w nowym roku po zimie. No ale na ostatnim treningu stało się, silny upadek no i po kolanie, ból nie do zniesienia. OK. nic nie poradze. Nom ale mineły 4 tygodnie i zabieg. Teraz jestem 6 dni po, kolano w swietnym stanie. No i muszę kupić ortezy, bo gdybym je kupił wcześniej i tak by było taniej jak artroskopia kolana. Moje pierwsze pytanie brzmi jakie kupić. Drugie dlaczego właśnie chcę Asteriska?? Pozdro urban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Czy asterisk jest lepszy od evs tego nie wiem ale sam jeżdzę w evs web i bardzo je sobie chwale, koszt podobny bo na jedne i drugie trzeba wydać ponad 2tyś. Jeżeli masz coś o wadach evs to chętnie poczytam, bo zdrowie najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip757 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Powiedzcie mi czy ortezy chronią przed skutkami uderzenia podczas upadku na kolana ... ja dziś przywaliłem kolanem w glebę (mocno) i zastanawiam się czy przy takim uderzeniu ortezy w ogóle chronią. Zwykła ochraniacze nic nie dały i kolano mi spuchło jak jasna cholera... Mi się wydaje że one chronią tylko przed urazami w skutek wyłamania czy skręcenia :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi