Skocz do zawartości

Szyny kolanowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Interesuja mnie opinie użytkowników. Sam zastanawiam się nad kupnem Szyn Evs-a AMX-5 moze ktoś tak owe użytkował, szczególnie chodzi mi o opinię na ich temat. Cena jest nawet przystępna bo tylko 450 zł. Zastanawiam się nad ich kupnem ponieważ mam problemy z lewym kolanem. Prosze o opinie.

No mozliwe ale ja widze sporą różnice w cenie. A niestety fundusze mam ograniczone. Jak bym miał kase to bym się nie bawił i kupił szyny Evs web. No ale niestety nie zawsze tak jest. Słyszałem że są dosyc wygodne i maja wysoki poziom ochrony.

wi(L)ku napisał:

No mozliwe ale ja widze sporą różnice w cenie. A niestety fundusze mam ograniczone. Jak bym miał kase to bym się nie bawił i kupił szyny Evs web. No ale niestety nie zawsze tak jest. Słyszałem że są dosyc wygodne i maja wysoki poziom ochrony.

Strzałek dobrze ci radzi :banghead: :icon_rolleyes:

Jak nie masz kasy, to tym bardziej nie będziesz miał na opercję kolana i rehabilitację (najprostsza plastyka łękotki w Wawie to 6-10 tyś).

Ja pomykałam w zwykłych nakolannikach i finalnie sezon 2005 miałam przez to w plecy - do dziś nie mam pełnej sprawności w lewym stawie kolanowym.

Wydałam całą pensję na EVS RS7 :icon_eek: bolało.. ale po milionach gleb od tamtego czasu, uważam, że totalną głupotą było, zwlekanie z zakupem do powazniejszego urazu.

ps. web'y jakoś gorzej leżały (niewymiarowa jestem)

Edytowane przez ucek

wi(L)ku napisał:

To ile zapłaciłeś za te swoje? Czyli nie są zbytnio wygodne?

Jak czytałem o tych AMX-5 to chwalili je za wygode podczas noszenia. Ciekawe jak to by się w praktyce sprawdziło.

Też sie zastanawiam nad szynami i myślę, że wybór padnie na WEBy. Cena strasznie wysoka, ale może uda się ściągnąć coś ze Stanów. Tam koszt za pare to ok 500$.

Jeździ ktoś w szynach Asterisk'a ?? Jakieś opinie itd.

Mierzylem web'y i byly nie za wygodne, byly tak nie wygodne ze nawet nie chcial bym w nich latac:P. Mega sciskaly mnie w udzie podczas robienia przysiadu. Wiem, wiem ze na moto sie nie siedzi w pozycji "srajacej" ale podczas upadku nasze cialo roznie sie wygina i nie chcial bym zeby mi weby uratowaly kolano a zlamaly udo. Szukam dalej czegos wygodniejszego.

Tomski_01 napisał:

Mierzylem web'y i byly nie za wygodne, byly tak nie wygodne ze nawet nie chcial bym w nich latac:P. Mega sciskaly mnie w udzie podczas robienia przysiadu. Wiem, wiem ze na moto sie nie siedzi w pozycji "srajacej" ale podczas upadku nasze cialo roznie sie wygina i nie chcial bym zeby mi weby uratowaly kolano a zlamaly udo. Szukam dalej czegos wygodniejszego.

Mierzyłeś odpowiedni rozmiar? Bo ja podczas jazdy nie czuje ze mam orteze. Dla mnie jest mega wygodna.

• 4 miesiące temu...

witam! chce kupic evs rs7 z usa i chodzi o rozmiar:) Moje wymiary uda 20 cm od srodka kolana miezona 56 cm i lydka 37 cm. Szukalem jakies rozmiarowki i na stronie evs jest podne w calach, przeliczylem i wyszlo ze lapie sie na XL. Poszukalem na innych stronach rozmiarowki evs i znalazlem takie cos:

http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...s%3Dpl%26sa%3DN

http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...s%3Dpl%26sa%3DN

Z tych linkow wynika ze rozmiar L byl by na mnie dobry. wiec ktos zna ta rozmiarowke?. Bardzo prosze o porade! Nie mam mozliwosci przymiezenia tych ortez. pozdrawiam

• 4 miesiące temu...

Ja tez mam problem z kolanem to jest mialem robione ACL.

Ale znalazlem taki topic na zachodzie:

http://ktmtalk.com/index.php?showtopic=148181

ktorego wnioski sa zgodne z tym co mowili w dobrej audycji w radiu TOK FM, a tam byle kogo nie sprawaszaja.

Wniosek byl taki po rehab nie uzywac ortez tylko dbac o mega kondycje wlasnych miesni okalajacych kolano, po urazach nie ma juz opcji bys ich nie cwiczyl i nie wzmacnial regularnie.

Sam znam ludzi po mega ciezki urazach kolana poskladanych w szpitalach i latajacych na nartach bez ortez.. bo tak im zalecono.

Jesli ktos ma inne zdanie/ info z dobrego zrdola chetnie poslucham jest to temat dla mnie wazny z racji urazu jaki mialem.