ibol Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Czy baki i boczki tych dwoch maszyn roznia sie od siebie? Ostatnio kupilem bak i boczki od rzekomo ETZ251 ale jakis taki maly mi sie wydaje (i nie chodzi tu o dlugosc). Nawet na zdjeciach, ktorych mam sporo zdaje sie widziec roznice miedzy bakami nawet miedzy tymi z ETZ 251. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Bak od 150 ma korek jakby....nie wiem jak to napisać..."na środku baku na górze", a od 251 ma korek tak troche z boku i obok niego jest kawałek płaskiej powierzchni.jak nie wiesz o co chodzi to napisz, napisze inaczej.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibol Opublikowano 19 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Bak od 150 ma korek jakby....nie wiem jak to napisać..."na środku baku na górze"' date=' a od 251 ma korek tak troche z boku i obok niego jest kawałek płaskiej powierzchni.jak nie wiesz o co chodzi to napisz, napisze inaczej.pzdr.[/quote'] Qrcze, no to zle trafilem bo moj ma korek po srodku ... zapewne dlatego jest jakby ... mniejszy No to lipa :-( Jak mozesz napisz jeszcze tylko czy mam racje, ze ten od 251 jest wyzszy i wogole wiekszy. P.S. Ile litrow miesci sie w bakach:ETZ 150, 250, 251? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 W etz 250/251 mieści sie 17 L a w 150 hmm 12-13 jakos tak Bak od 251 jest wyzszy i w ogóle sporo większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 Poza tym mocowania zbiorników w 150 i 251 są inne, gdyż główna belka ramy jest dłuższa w 251 czyli sam zbiornik również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 No właśnie dokładnie tak jest :notworthy: Koledzy mnie wyręczyli w odpowiedzi :notworthy:, no to spróbuj to zwrócić chociaż watpię, że się uda....koleś powie "widziałeś co brałeś" tak niestety już jest :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 Z tego co piszecie widzę że nie ma szans żeby w 150-tce zamontować bak od 251? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 Ale 251 i 150 mają niby tą samą rame to może jakieś szanse są :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 Ale 251 i 150 mają niby tą samą rame to może jakieś szanse są :notworthy: Rame maja na 100% dłuższa o ilestam mm Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 Być może,gdzieś tylko czytałem że 251 przejeła rame ze 150(min. przez to troche jest niestabilna przy wyższych prękościach) ale może coś przerobili :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 20 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2003 Przejęła, owszem, ale główna belka ramy została wydłużona dokładnie o 27 mm, gdyż błotnik mógłby uderzać w kolanko. Jest jeszcze kilka ciekawych niuansów w MZ, np. cylindry 250 i 251 nie są identyczne. O tym, że nie powinno się montować tłumika od 251 do 250, mimo iż ładnie wygląda taki krótki, wiele osób już wie. Ale o tym, że nawet do 250 montowano tłumiki o 2 długościach - już mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi