trzykawki Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam poszperałem na forum, naszym i VCP, tam nawet zamieściłem stosownego posta ale wygląda na to, że zostałem zlany, więc wracam "do tych pagórków leśnych i łąk zielonych szeroko nad motocyklowej wiedzy forum położonych" jak to drzewiej pisał największy poeta polski. Sprawa ma się tak: usłyszałem opinię osoby zawodowo związanej z motocyklami, że nie ma co sie tak bać abs-u we viadrze podczas zapuszczania sie na szuterki, że jest to tak skonstruowane, ze daje radę no i że generalnie jest git. Na asfalcie ABS, wiadomo, fajny jest. Na szuterkach mniej pożądany ale w varadero ponoć to opanowali. Czyli, reansumując: szukam odpowiedzi użytkownika viadra z abs w tym temacie. PS. Pan Hun proszony jest o niewypowiadanie się w temacie albowiem jego poparcie dla owego wynalazku jest porównywalne do poparcia miłości homoseksualnej przez pis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzykawki Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 hmmmm, znaczy sie, że i tu tak samo jak na VCP, i nie chodzi mi o zlanie tematu lub mojej osoby. Wygląda na to, że nie mamy doświadczenia w tej materii. No cóż... drogi Modzie: proszę o czas do końca tygodnia a potem weg do smieci jak nikt nic, sensownego, nie napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 hmmmm, znaczy sie, że i tu tak samo jak na VCP, i nie chodzi mi o zlanie tematu lub mojej osoby. Wygląda na to, że nie mamy doświadczenia w tej materii. No cóż... drogi Modzie: proszę o czas do końca tygodnia a potem weg do smieci jak nikt nic, sensownego, nie napisze. Żeby nie było że zlali osobę to przytoczę opinie niejakiego Dziawera z ŚM nr 10/2007. Że jak jest system dual to ABS nie ma nic do roboty, że kalosze gumowe puchną i nic nie hamuje i że w ogóle do bani przy R1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Do spokojnego wożenia dupy ABS na szutrze sie przyda z prostej przyczyny - nie odwiniesz figury tak łatwo. Inna sprawa, że musisz się liczyć z bardzo wydłużoną drogą hamowania w porównaniu z UMIEJĘTNYM uzyciem hamulców bez ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi