Skocz do zawartości

Yamaha Warrior

witek510
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich to moj pierwszy post. Jestem zadowoloym posiadaczem Warriora Midnight z 2007 roku.

Obecnie przerabiamtroche swoje moto więc mam troche gratów do sprzedania (kierownica , manetki, pojedyncze sidzenie kierowcy, kompletny wydech w kolorze czarym od midnighta, czarne koła z czeroną obwodką na rancie,tylne mocowanie tablicy z podświetleniem itp.)

Gajep nie kupuj tej lampy, tu masz link jak przerobić oryginalną lampe

http://www.rswarrior.com/forums/14-install...tail-light.html

Jeszcze pozdrawiam wszystkich właścicieli Warriorów

A jaką kierę masz do sprzedania, orginał? jakie manetki, daj fotki tego co chcesz sprzedać. Potrzebuje podnóżki pasażera ...

Na co przerabiasz? skąd bierzesz części? napisz coś o projekcie

Kiera oryginalna od Midnigha z czarnymi raiserami i oryginalnymi manetkami, Podobno od midnighta jest troche bardziej odddalona od kierowcy niz od standardowego warriora.

A tak w ogóle to pisalismy juz kiedys ze soba na rswarrior ;)

hmm projekcik jak na razie malym krokami,

mniejsze kierunki,

małe lusterka Arlen Ness

przerobione siedzenie kierowcy na nizsze i mniejsze (tylnia kanapa narazie zdjęta tez bedzie przerobiona i zakladan okazjoalnie)

kierownica t-bar Milwaukee Twins chrom, okablowanie w kierze,

manetki Avon czarne

wydech Bub Jug chrom

hypercharger najprawdopodobniej bedzie na czarno przemalowany

pług na wzór oryginalnego yamaha

zawieszenie pneumatyczne Tricky Air Ride w drodze

koła od modelu do 2004 roku trój ramienne w chromie, tył przerobiony na 18x8,5" pod opone 240-260 w drodze, pewnie bedzie 240 na początek , zastanawiam sie jeszcze czy nie przemaluje ich na czarno.

no i w przyszłosci pewnie inny tylni błotnik, krótki i tablica na bok.

I pare oryginalnych gratów z motocyklado zdjęcia (osłony pasa itp)

Musze czekac az dojdą wszystkie częsci bo narazie to koncepcja sie zmienia w trakcie.

Wszystkie części sprowadzam sobie z USA.

Edytowane przez Gutekt1

No to nieźle, pewnie kosztowo też nie mało Cie to pociągnie ...

Ciekaw jestem efektu, obyś na sezon się wyrobił :crossy:

Ja u siebie też wymieniam kierę no i muszę go trochę do podróży przystosować: stelaże pod sakwy, bagażnik, sissy, szyba :lapad: wszystko demontowalnie ale w podróży przydatne, mamy zamiar z kumplem wyskoczyć gdzieś dalej (Włochy)

kosztowo nie jest tak zle znalazlem kilka miejsc z czesciami, niektore trafily sie okazyjnie.

Jesli chodzi o kiere to poleca jpcycles.com ja wziolem tam milwuakee twins z 8" rise i 8" pullback jest wygodna i wyglada ok, wizualnie mogla by byc nizsza ale to kompromis miedzy wygladem i pozycja, ja mam 180cm wzrostu jesli masz wiecej mozesz celowac t taka z mniejszym "pulback"

No ja też kierę zmieniam ze względu na pozycję. Wstępnie byłem nastawiony na t-bar z 10-11 calowym pullbackiem ale potem znalazłem gości w gdańsku którzy mi zrobią kierę wg mojego projektu.

Można wiedzieć ile Cie ta kierownica którą ściągasz będzie kosztawać ?

witam

..czas obudzic sie ze snu zimowego :biggrin:

chociaz ja juz zaliczylem pierwszy zlot w tym roku

http://www.ctv.es/USERS/turismoto/principal.html

..co do tylnej lampy z kierunkami ...to ja taką mam

fajny bajer ale na wlaczonym stopie mało widzac migajace kierunki

dlatego tez dokupilem kierunkowskazy...

teraz mruga mi i lampa, i kierunki

...dla wlasnego bezpieczenstwa

mam taka sprawe ,musze zmienic opone przod

jezdze na Bridgestone BT 020 i ogolnie jest ok

ale technologia idzie do przodu i moze ta bylby lepsza

model BT 028 F G

http://www.reifensuchmaschine.de/Sommerrei...BT-028-F-G.html

czy cos wiecie o tej oponie jakies plusy , minusy

..wiadomo ..producenci chwalą ..

jak narazie nic nie znalazlem o tej oponie, zadnych opinii od motocyklistow

Cześć

Masz jakieś zdjęcie Twoich migaczy?

Gajep

A jaki z tym problem?W każdym moto zakładam sobie gniazdko.Polecam podłączyć bezpośrednio przez bezpiecznik do aku .A gniazdko założyć można na kierownice http://moto.allegro.pl/gniazdo-zapalniczki...1407235054.html .

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

A jaki z tym problem?W każdym moto zakładam sobie gniazdko.Polecam podłączyć bezpośrednio przez bezpiecznik do aku .A gniazdko założyć można na kierownice http://moto.allegro.pl/gniazdo-zapalniczki...1407235054.html .

Dzięki za podpowidź ale, czy możesz opisać trochę dokładniej?

Pozdrawiam

Gajep

Aha

Czy ma ktoś może serwisówkę?

Edytowane przez Gajep

Gniazdko o którym mowa montowałem w kilku Yamahach .Zakładałem na kierownicę a kable prowadziłem pod bakiem do akumulatora.Na kablu plusowym zakładałem oprawkę z bezpiecznikiem.Podłączenie bezpośrednie ma tą zaletę że można z niego korzystać[np. do ładowania komórki] na postoju.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Dzięki za podpowidź ale, czy możesz opisać trochę dokładniej?

Pozdrawiam

Gajep

Aha

Czy ma ktoś może serwisówkę?

Ja właśnie zamontowałem coś „Takiego” i w tym konkretnym przypadku trzeba jedynie przykręcić gniazdo na kierownicy do uchwytu klamki hamulca, poprowadzić przewód pod zbiornikiem palia do aku, podłączyć i to wszystko (na przewodzie plusowym zamontowany jest już bezpiecznik).

Moje zabawki:

NEO; Intruz

• 1 miesiąc temu...

Cześć

Mam pytanie, czy ktoś z Was wie, gdzie mogę dorobić aluminiowe obejmy na lagi, bo kupiłem małe kierunki i nie bardzo mam je jak zamontować.

Na allegro jest coś takiego: http://moto.allegro.pl/mocowanie-kierunkowskazow-harley-davidson-318-i1441920373.html

ale wolałbym zrobić swoje własne.

Pozdrawiam

Gajep

barłem pod uwage raidera ale mam ograniczenia pienizne moto ma byc do 23 000 takze 1900 odpada. biore po uwage tez haonde vtx 1800c ale to nie to samo co wariat jak to mowia tego kwiata pół swiata;/ a moz wy mieliscie dosw z ta honda wieksza jest od warriora

??

Do 23000 to bedziesz musiał mieć sporo szczęścia, żeby złoma po dzwonie nie wyhaczyć.

Cześć

A tu dalej cisza.....

Ale z nowym rokiem nowym krokiem.

Co myślicie koledzy o takim rozwiązaniu?

<a href="http://customled.com/products/integrators/_02-_05_Road_Star_Warrior/_02-_05_road_star_warrior.htm" target="_blank">http://customled.com/products/integrators/...tar_warrior.htm</a>

Zastanawiam się czy jest legalne u nas, a jeśli nie to i tak zamawiam:)

Pozdrawiam

Gajep

Gajep, zapomnij. Kolega ma "takiecoś" na Raiderze. Nie widać kierunków, szczególnie podczas hamowania, generalnie jest niezadowolony. Parę puszek o mało co mu na dupę nie najechało i ryja wydzierało żeby se kierunki kupił. Mi tam się mój wariat (a już mam drugiego) podoba - szkoda by mi było jak by go ktoś skasował. Wolę "tradycyjne" kierunki.

"Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin biggrin.gif.pagespeed.ce.PPA3O6zL_D.gif