Bartooo Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam!Jestem od niedawno posiadaczem Yamahy Virago 535. Zawuażyłem ze mam przekrzywioną kierownicę. Jak ustawie prosto przednie koło to jedna strona kierownicy jest dalej od baku niz druga. Czy można to jakoś wyregulować i czym moze to być spowodowane? Mam nadzieje ze nie jest ona po upadku. Z góry dziekuje za pomoc!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Priest666 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Jeżeli kierownica nie została sama w sobie pokrzywiona..... to przy mocowaniu kierownicy masz imbusowe śruby... Poluzuj je nieco... ustaw sobie równo odległości etc... i dokręć dobrze śruby. No ale to w przypadku, gdy kiera nie jest sieknieta. Mógł się nawet moto przewrócić parkingowo... mocowanie kierownicy było luźne.. i się przesunęła tylko względem baku... Pomierz różne odległości kierownicy względem niej samej ( względem zgięć.. etc) a nie motocykla. Wyjaśni się czy została przesunięta cała, czy została pogięta... Nie wiem czy skumałeś co napisałem ;) ale starałem się pomóc... Łeb mi pęka i mogłem namotać... Pozdro i powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Jak napisał Priest kiera może być jedynie przesunięta w lewo/prawo. ale jeśli jest centralnie, a mimo to jedna strona opada bardziej od drugiej, to raczej jest krzywa. Nawet po parkingówce czy zahaczeniu o jakąś przeszkodę. Za prostowanie krzywej bym się nie brał. Zawsze pozostanie świadomość, że była naginana. Można znaleźć nową i nieco szerszą :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Albo wyższą-np apehanger, ale wtedy musisz się liczyć z tym że linki i przewody montowane fabrycznie to stanowczo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Jeżeli przesunięta - przesuń z powrotem. Jak przygięta... jest metoda, ale trzeba starannie robić. trzeba kierownicę wymontować, żeby goła rura została. trzeba mieć równą i dużą powierzchnię, na której taką kierę kładziesz i widzisz co go gdzie jest podgięte. ten odcinek gdzie kiera jest przykręcana to baza do pomiarów. Ale żeby to dobrze zrobić, to jest troszkę zachodu. Da się, ale starannym trzeba być. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes1977 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Mam kiere od drag stara 1100. Standardowa srednica, moze Ci bedzie pasowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartooo Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Kierownica jest centralnie umieszczona. Właściwie kierownica to moze byc prosta ale coś innego moze byc krzywe. Jedno jest pewne jak ustawie prosto przednie koło to nie ma takich samych odległości od baku do jednej strony kierownicy i do drugiej strony. Dodam ze moto prowadzi sie dobrze. Edytowane 25 Lutego 2008 przez Bartooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi