slawek0807 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 kupiłem Yamahe fz 750 z cieknącą pompą sprzęgła, wymieniłem ją, ale mam problem z odpowietrzeniem instalacji, czy ktoś może mi pomóc ? ( przypuszczam, że to prosta rzecz, ale nie chcę czegoś spaprać w dodatku nie mam książki serwisowej, może macie takową i podzielicie się )szerokości w nadchodzącym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Musisz miec czyjas pomoc do tych manewrow - jest kilka metod : - wyciagasz plyn przez odpowietrznik wielka strzykawka, druga osoba pilnuje i dolewa do zbiorniczka, zeby poziom sie nie obnizyl za bardzo, - jedna osoba pompuje, druga odkreca przewod pompy w momencie kiedy jakis slad oporu na pompie powstanie wypuszcza plyn przez srube mocujaca przewod ( chodzi o odpowietrzenie pompy niezbedne przed odpowietrzeniem przewodow ) - MityVac, tu wystarczy jedna osoba, ale watpie by udalo ci sie to pozyczyc. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek0807 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Musisz miec czyjas pomoc do tych manewrow - jest kilka metod : - wyciagasz plyn przez odpowietrznik wielka strzykawka, druga osoba pilnuje i dolewa do zbiorniczka, zeby poziom sie nie obnizyl za bardzo, - jedna osoba pompuje, druga odkreca przewod pompy w momencie kiedy jakis slad oporu na pompie powstanie wypuszcza plyn przez srube mocujaca przewod ( chodzi o odpowietrzenie pompy niezbedne przed odpowietrzeniem przewodow ) - MityVac, tu wystarczy jedna osoba, ale watpie by udalo ci sie to pozyczyc. Adam M. dzięki za poradę, wynika z tego ,że żle to robiłem, bardziej skomplikowane niż się zdawało, chyba udam się do mechanika, on zrobi to lepiej i fachowo, ale nie wiem gdzie w mojej okolicy jest fachowiec od motocykli, może ktoś wie ? mieszkam w Błoniu, koło wawy. jeszcze jedno, nie wiem jaki płyn jest w instalacji sprzęgła, lekko żółtawy, prawie przezroczysty, prawie nie ma zapachu, kupić taki sam ? czy można mieszać ? proszę o podanie nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 mieszkasz w Bloniu i szukasz fachowca od motocykli ? Co prawda zajmuje sie glownie beemkami, ale moze poradzi cos w Twoim przypadku. Masz do niego bardzo blisko wiec proboj : http://www.motocyklebmw.pl/index.php/kontakt/index/0/html/0 dzwon lub pisz do Mirka 0-601-841-711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek0807 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 mieszkasz w Bloniu i szukasz fachowca od motocykli ? Co prawda zajmuje sie glownie beemkami, ale moze poradzi cos w Twoim przypadku. Masz do niego bardzo blisko wiec proboj : http://www.motocyklebmw.pl/index.php/kontakt/index/0/html/0 dzwon lub pisz do Mirka 0-601-841-711 dzięki, napewno skorzystam , choć to 15 km od Błonia, a on pewnie nie będzie chciał przyjechać do Błonia, nie mam możliwości transportu motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 tam jest taka droga ze bez sprzegla te 15km spokojnie sie zakulasz. (zapalasz moto, pchajac rozpedasz je troche, wskakujesz, wrzucasz jedynke i pozniej juz z gorki)No ale najpierw musisz z Mirkiem pogadac ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek0807 Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Musisz miec czyjas pomoc do tych manewrow - jest kilka metod : - wyciagasz plyn przez odpowietrznik wielka strzykawka, druga osoba pilnuje i dolewa do zbiorniczka, zeby poziom sie nie obnizyl za bardzo, - jedna osoba pompuje, druga odkreca przewod pompy w momencie kiedy jakis slad oporu na pompie powstanie wypuszcza plyn przez srube mocujaca przewod ( chodzi o odpowietrzenie pompy niezbedne przed odpowietrzeniem przewodow ) - MityVac, tu wystarczy jedna osoba, ale watpie by udalo ci sie to pozyczyc. Adam M. Wczoraj spróbowałem sam odpowietrzyć z twoimi radami, udało się. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Tez zrobiłem tak jak Pan Sławek, i działa :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi