Skocz do zawartości

Ile Hayabus na forum???

Rekomendowane odpowiedzi

MłodyWilk22 napisał:

RudyXJ amorek żebyś nie wiem jak dokręcał(do ukręcenia śruby) to i tak bedzie latał :) Tak ma być bo i taka jego budowa. U mnie lata i u innych też lata :)

amen

a lata bo jest na przegubach kulowych :bigrazz:

even napisał:

Próbowaliście zmian nastawów fabrycznych, bo na takich obecnie jeżdżę?

do szybkiego latania po winklach wyszło mi tak

pród:

napięcie sprężyny 3

dobicie 2

odbicie 2

tył

napięcie sprężyny bez zmian

dobicie 3

odbicie 2

drynda robi się twarda jak supersport, ale jako tako się trzyma drogi...

PS

ja mam grubo ponad 60kkm na szafie i mogę już mieć wyrobione amory....

Edytowane przez jacek_w

even sprawdź jeszcze ilość oleju w lagach a przede wszystkim jego stan bo to może być główną przyczyną...w wielu przypadkach wystarcza odkręcenie lag, wylanie starego oleju, wyczyszczenie i wlanie nowego...

Wilku już do tego doszedłem, amorek jest na takich jakby "przegubikach" i faktycznie jest dokręcony na max i i tak sie rusza ... Wczoraj odebrałem jedno z wypełnień i kierunek z owiewki (były popękane uchwyty i mam nadzieje , ze moto do końca weekendu lub max w poniedziałek już będzie wyglądać jak przed szlifami , jedynie komin poczeka ... Wilku co do wakacji to włochy sam miód, oczywiście troche czasu na alpy i dolomity poświęcić a nie tylko plaża , plaża ;) choc w tym roku osobiście planuję PL , może dookoła albo poprostu spontan, znudzi sie np. w zakopcu to buch na mazury, tegoroczny fundusz nie pozwoli pchać sie za granicę , szczególnie , że Euro tak na górkę wskoczyło ...

Wilku będziesz w Rudnej na zlocie ?? Pzdr.

Kurcze dzisiaj jeszcze przed urlopem mam 2 zmianę, a do południa pakowanko, mocowanie kuferków, wymiana oponki i ogólne przygotowanie motocykla do wyprawy także na zlot nie ma szans...

Już się wszystko wyjasniło i jednak padło w tym roku na wyprawe po Polsce. Ale i tak mi się micha cieszy bo bo w planach około 4kkm i zwiedzenie wielu ciekawych miejsc :)

Planowyany termin wyjazdu w Poniedziałek - oby się tylko troszkę chmurki przetarły.

Ps. RudyXJ a skąd w końcu wytrzasneleś owiewki. Regeneracji starych czy jednak załatwiłeś coś w tym głogowie?

zibik napisał:

A moja hayka dostała stalowe oploty .Wymieniłem przód tył i sprzęgło.Zobaczymy jak będzie się to sprawowało :biggrin:

ja mam tylko przód... ale różnica jest znaczna in plus... tył i sprzęgło sobie po opiniach innych userów darowałem...

a ja zaczołem się pieprzć ze stelażami pod kufry...

http://www.pmk-krakow.org/forum/viewthread...69&pid=0#post_0

jacek_w napisał:

ja mam tylko przód... ale różnica jest znaczna in plus... tył i sprzęgło sobie po opiniach innych userów darowałem...

a ja zaczołem się pieprzć ze stelażami pod kufry...

http://www.pmk-krakow.org/forum/viewthread...69&pid=0#post_0

fajno, tez o bokach mysle...ale mam takiego samego sw-motech pod top ....i kufer lata (mniej niz na poprzednim givi/kappa ale lata):( ...chyba jednak nie istnieje idelany markowy stelaz pod hayke...udalo sie przejechac 5.6tys km w tym dziurawa Albanie ale kufer musialem siatka dodatkowo wzmocnic ...i mimo wszystko urwala sie jedna sruba mocujaca stelaz pod siedzeniem...rozmyslam nad dorobieniem stelaza centralnego i sprzedaza sw-motech...mimo wszystko daje rade ale myslalem ze bedzie lepiej

No moja Haya na 100% na następny sezon dostanie w prezencie stalowy oplocik:) Sprzegło sobie podaruje, ale przód i tył bedzie. No i może ksenonik się zapoda :)

No i zobaczymy jak tam ten moje stelaże five-stars się sprawdzą - zobaczymy czy faktycznie pękają :)

Witam aktualnie śmigam jeszcze VFR 800 ale moje serce zaczyna coraz mocniej bić do hayki zamierzam sobie takową zakupić z lat 04-05 na co mam zwrócić uwagę?

Jeszcze jedno od którego roku zmienił się napis na zbiorniku?

Poz. Wszystkich posiadaczy.

sebavfr napisał:

Witam aktualnie śmigam jeszcze VFR 800 ale moje serce zaczyna coraz mocniej bić do hayki zamierzam sobie takową zakupić z lat 04-05 na co mam zwrócić uwagę?

Jeszcze jedno od którego roku zmienił się napis na zbiorniku?

Te roczniki już nie mają wad wieku dziecięcego więc poprostu musisz go prześwietlić jak najdokładniej się da - jak każdy kupowany motocykl używany.

Witam uzytkowniów Busy!!

Idzie lato,czas wypraw motocyklowych,interesuje mnie gdzie byliscie swoimi Hajkami najdalej???

Ja uzytkuje swoja Buse od 3 lat i po nawinięciu prawie 60tys km najdalej dotarłem na Islandie.

Zjechałem równiez trochę krajów Europy kontynentalnej.

Zapraszam na foty z Islandii

NAPISZCIE CO UDAŁO WAM SIE ZOBACZYC ZA KIEROWNICY HAJKI

wow..czad :) ...ja tez tak chce ;)

moj najdalszy wyjazd to wyjazd z poczatku maja tego roku ..5600 km w 14dni

Polska->Słowacja->Węgry->Serbia->Macedonia-> Grecja->Albania->Czarnogóra-> Chorwacja-> Bośnia i Hercegowina->Chorwacja->Węgry->Słowacja->Polska

za rok Portugalia, calosc okolo 8tys, moze wiecej...w sumie dopiero zaczynam przygody z turystyka na hayce a mam ja dopiero od sierpnia 08, i dopiero wyjezdzilem 16tys

PS. Albanskie drogi - czad :) ...smieszni sa Niemcy na wypasionych bmw GS i marudza ,ze trasa nieprzejezdna :)

Edytowane przez cosmo

Witam wszystkich posiadaczy hayabusy ,pod koniec ubiegłego roku stałem się posiadaczem sokoła wędrownego z 2001r przy okazji wrzucę parę fotek , pozdrawiam i szerokości na tych naszych drogach .

http://img23.imageshack.us/gal.php?g=obraz005xgx.jpg

Edytowane przez Jot