hertz70 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam serdecznie. Jestem pierwszy raz na gforum. w czym problem... otóż kupiłem Hondę X 11 z 2000 roku. motocykl w nienagannym stanie zewnętrznym i jak myślę technicznym również. ma swoje typowe dolegliwości tj np grzechotanie kosza sprzęgłowego w fazie rozgrzewania- ale tak ma być.Niepokoi mnie natomiast dziwne stukanie. występuje ono z niewiadomego mi miejsca pomi ędzy silnikiem a tylnym kołem. zjawisko to pojawia sie wówczas gdy po domknięciu gazu dfodam ponownie oraz przy ponownym przymknieciu. jest to skutek jakiegoś luzu. jest to pojedyńcze stuknięcie w każdym przypadku. Nie potrafie zlokalizować jego źródła. czy ktos z posiadaczy takiej zabawki lub brata Black birda spotkał się z czymś takim. prosze o pomoc bo szykuje trzymiesięczną trase objazdową i nie wiem czego sie spodziewać po tym zjawisku. Moto ma 22 tys przebiegu udokumentowane, nie bity> brak śladów i prościutko idzie. pochodzenie portugalia. A... i jeszcze jedno... nie mam oznaczenia przy stacyjce ani na kluczyku o imobilajzerze... czy to znaczy że go nie ma? po przekręceniu kluczyka w zapłon miga 3 sekundy dioda w konsoli oznaczona swymbolem klucza. a ponadto ... czy wychodziła wersja z normalnym wkładem reflektora czy tylko z wielozwierciadłowym z czystym szkłem?. Dziękuję z góry za pomoc. zapraszam na GG 2232818 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Jesli chodzi o stukniecie to podnies moto tak zebys mial tylne kolo w gorze i zobacz jaki masz luz na kole w stosunku do lancucha.Dla mnie wyrobiony amor gumowy przeniesienia napedu pod pokrywa do ktorej przykreca sie tylna zebatke,. albo cos nie koszer z mocowaniem zebatki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam. Moim zdaniem prozaiczna sprawa-naciąg łańcuch. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Witam. Moim zdaniem prozaiczna sprawa-naciąg łańcuch. Pzdr.albo zużycie łańcucha i zębatek.. Edytowane 21 Lutego 2008 przez gawlik.bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi