RobocikD Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam. Problem jak w temacie. Gdy włączam światła gaśnie silnik. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 A może to być np zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 W GSX750F masz zapłon z akumulatora najprostsze rozwiązanie to że jest rozładowany a/lub ładowania brak. Jak gaśnie tylko na wolnych obr to rozładowany aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobocikD Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 W GSX750F masz zapłon z akumulatora najprostsze rozwiązanie to że jest rozładowany a/lub ładowania brak. Jak gaśnie tylko na wolnych obr to rozładowany aku. Naładowałem akumulator dzisiaj, odpaliłem rozgrzałem silnik, chodzi na obrotach biegu jałowego włączam światła i silnik pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 moze masz gdzies jakies przebicie do masy. cos zle połączone i jak włączasz światła to np masujesz cewki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Najpierw wypadało by powyciągać żarówki z lamp i zobaczyć czy jakiś przewód się nie urwał.A bez odpalania silnika lampy działają??Jeżeli to jest ok, to trzeba by zajżeć do włącznika świateł, może tam jest coś nadpalone. Nastęna rzecz to wyjmij żarówki, odpal silnik, włącz światła i zobacz czy wtedy zgaśnie. To jest twój nowy nabytek czy tak się stało po zimie??A gdy wciskasz stop, kierunki czy też klakson to też silnik gaśnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobocikD Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 To mój nowy (1989rocznik:), pierwszy dodam, nabytek. Bez włączania silnika światła działają. Na wolnych obrotach pracuje normalnie, włączam światła - silnik gaśnie. Jak ustawie ssanie tak żeby po właczeniu świateł nie zgasł i dodatkowo wcisnę hamulec/kierunkowskaz wtedy silnik gaśnie :). Kostka przy żarówce świateł mijania(drogowych) jest pęknięta przy jednym pinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Wydaje mi że to jest tak: jak zapalisz światła bez pracy silnika to światła świecą więc jest OK ale sam widzisz jak silnik pracuje i zapalisz światła to silnik gaśnie. Więc pobór prądu jest podobny na włączonym silniku bez świateł jak i z włączonymi tylko światłami, czyli ja bym obstawił na zwarcie, masz duży pobór prądu i przecież światła nie zgasną tylko silnik.Spróbuj podłączyć prostownik do akumulatora, odpalić moto, włączyć światła jeśli moto nie zgaśnie to zwarcie jak nic.(to jest tylko moja teoria :) ) POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Czyli pada ci wszystko przy większym poborze prądu powodować to może też niewłaściwy styk na głównych połączeniach mały prąd przepłynie ale duży już nie i pobranie dużego prądu skutkuje spadkiem napięcia w instalacji i zgaszeniem silnika czyli wszystkie konektory, styki, szczoteczka druciana, WD-40 ewentualnie kombinerki i nawet jeśli nie załatwi problemu to zaoszczędzi problemów w przyszłości Edytowane 21 Lutego 2008 przez teslasim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobocikD Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Czy można podłaczyć akumulator motocykla z akumulatorem w samochodzie? (brak ładowarki).Połączenia wyczyszczę, wymienie kąstkę przy światłach i zobaczę co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 akumulatorów bezpośrednio nie łącz daj pomiędzy nie żarówkę 10W to zapobiegnie puszczeniu na mały aku zbyt dużego prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 i nie podłaczaj prostownika na pracującym silniku bo możesz go spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 To mój nowy (1989rocznik:), pierwszy dodam, nabytek. Bez włączania silnika światła działają. Na wolnych obrotach pracuje normalnie, włączam światła - silnik gaśnie. Jak ustawie ssanie tak żeby po właczeniu świateł nie zgasł i dodatkowo wcisnę hamulec/kierunkowskaz wtedy silnik gaśnie :wink:. Kostka przy żarówce świateł mijania(drogowych) jest pęknięta przy jednym pinie. A dysponujesz miernikiem? Trzeba obadać jakie jest napięcie na zaciskach akumulatora podczas pracy silnika i gdy np odpalisz światła stopu. Wydaje mi się że może w twoim sprzęcie być brak ładowania a poprzedni właściciel odłączył kontrolke. Ale to jedna z teorii, oczywiście do obalenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 i nie podłaczaj prostownika na pracującym silniku bo możesz go spalićCo może spalić prostownik ? Są jeszcze takie rzeczy jak bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 jak podłączasz drugi aku to + bezpośrednio na kleme a mase do metalowej czesci motocykla a nie do masy aku Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi