leonstar Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) czyli możemy mieć 10 letni sprzęt z przebiegiem 5 tys km i w rozumieniu US nadal jest on nowym Pleace.... doczytaj ustawę. Jest tam bardzo ważny zapis który pominąłeś a radykalnie zmienia interpretację. " od daty pierwszej rejestracji nie minęło 6 miesięcy" , więc jakie dojeżdzenie km :) Edytowane 20 Lutego 2008 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Według przepisów dla US motocykl nowy to taki który ma mniej niż 6 miesięcy i 10tyś kilometrów przebiegu. a nie czasem 6 miesiecy i 6 tys.km.JA jak rejetrowałem moto które miało 1 rok i przebieg 5500 to mi urzedas powiedział, ze moto ma przegieg mniejszy niz 6 tys i nie podlega zwolnieniu.Bylo to w 2oo7 roku. Ostatnio rejstrowałem moto ktoremiąło 16 miesiecy i przebieg 7800 i było gites, bez zadnych udziwnień Bylo to w styczniu 2oo8. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Tak, masz rację - machnąłem się - 6tys kilometrów a nie 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 A któren tłumacz przysięgły tak zrobi? :smile: samemu nie tłumaczysz. Zawsze można go uzywac do treningów na jakimś starym lotnisku czy na torze.Chyba zapomniałeś ze żyjemy w Polsce :) tu jest wszystko możliwe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Kolega miał identyczną sytuację. W Poznaniu się nie dało przez ten nieszczęsny wpis, za to w Gnieźnie na kumpla poszło "od ręki", potem tylko przerejestrowanie. Dodam, że motocykl był na 100% bezwypadkowy.A niby jedno mamy prawo, jednak interpretacja zależy tylko od urzędniczej fantazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 nie jestes chyba jedynym co rejestruje pojazd z francji , skoro inne zarejestrowaly to dlaczego twojego nie moga ? albo inne nie mialy wpisu , albo twoj motocykl to jednak puzle.... a czy brief jest z obcieciem rogu , ablo gwiazdka ? - bo to tez oznacza zakaz rejestracji pojazdu ( wedle swiata motocykli - motocykle uzywane) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi