michal.kul Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Cześć. Mam problem poniewaz kupilem pare dni temu NSR 125 JC20 czyli starszy model NSK-i jaka napewno wszyscy kojaza. Problem polega na tym ze nie trzyma ona wolnych obrotow (silnik po remoncie) przynajmniej tak powiedziala mi osoba ktora mi ja sprzedala. slabo wkreca sie na obroty oraz ma problem z zapalaniem. dodam ze swieca nie jest oryginalna ale przesledzilem nieco forum i prawdopodobnie aczkowiek nie na 100% to :D Blagam o pomoc bo naprawde nie wiem co moze jej byc. nie pali z rozrusznika choc zawor sie otwiera(mozliwe ze nie ma to nic do rzeczy) i bezyna oraz olej jest :D Dziekuje wszystkim ktorzy tu zagladneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 pierwsze co bym zrobil to pomiar kompresij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 A moze poprostu wyczyscic filtr powietrza i wyregulowac gaznik? :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jeśli silnik jest po remoncie, to raczej masz coś związanego z rozregulowany gaźnikiem itp, ale na wszelki wypadek sprawdź kompresje, żeby wykluczyć taką przyczynę.Próbuj odpalać, spróbuj wykręcić świece i wstrzyknij przez ottwór małą ilość paliwa przez strzykawke, po czym wkręć świece, załóż fajke i spróbuj odpalić.Zobaczymy co z tego wykdzie jak nie pomoże to to pisz może poradzimy coś innego :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.kul Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 pojechalem do mechanika i stopien sprezania to niecale 2 atmosfery wiec troche malo. wymienie pierscienie bo to one prawdopodobnie sa przyczyna tego problemu a jak nie to kupie tlok i zrobie szlif jezeli problem bedzie polegal na czyms innym to jeszcze napisze :icon_biggrin: Dziekuje za rede:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 To napewno wina sprężania, ale muszę Ci powiedzieć, że samych pierścieni się nie wymiania, trzeba cały zestaw tłokowy wymienić i zrobić szlif cylindra. Sprężanie jakie powinna osiągac NSRka, to coś koło 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Sprężanie jakie powinna osiągac NSRka, to coś koło 7. to chyba jakas dojebana nsrka :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.kul Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 czyli musze kupic caly zestaw?? jaki polecacie?? pistoni jest ok czy raczej to jedno wielkie G?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) H4, wątpisz? :notworthy: Zapodaje screena z serwisówki NSR, żeby nie być gołosłowym:http://images32.fotosik.pl/148/ce787d8b04c83285.jpgCo do pistonów, to nic do nich nie mam, ale mogłyby być lepszej jakości. Jeśli napradze szczędzisz na moto, to kupuj, Twoja wola. Edytowane 18 Lutego 2008 przez wicek15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Pewnie się niezrozumieliście, dlatego że jeden miał na myśli stpień sprężania, a drugi ciśnienie (kompersje) :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 nsr na nicasilu powinna miec ok 10 jak ma 8 7 to terz chodzi bez zarzutu ja w crm mialem 7,5 palila na kopa krecila do konca oobr i nie bylo problemu ale 2 to troszke malo ;p moze ktos robil remont naa pitson kit ;p i sie zespawaly pierscienie kup vertex podobno nawet meteor jest dobry ale czeba dlugo docierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 H4, wątpisz? ;) Zapodaje screena z serwisówki NSR, żeby nie być gołosłowym:http://images32.fotosik.pl/148/ce787d8b04c83285.jpgCo do pistonów, to nic do nich nie mam, ale mogłyby być lepszej jakości. Jeśli napradze szczędzisz na moto, to kupuj, Twoja wola. no i jak byk stoi 10 atmosfer , nie wiem skąd Ty wziąłeś te 7 ;) skoro sprężanie ma takie słabe to cylinder do rozbiórki i do mierzenia (średnicówką) , upewnij się czy nie masz jeszcze nikasilu, jeśli jest w dobrym stanie to tylko odpowiedni tłok bez szlifu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 To napewno wina sprężania, ale muszę Ci powiedzieć, że samych pierścieni się nie wymiania, trzeba cały zestaw tłokowy wymienić i zrobić szlif cylindra. Sprężanie jakie powinna osiągac NSRka, to coś koło 7.enduromaster, napisałem wcześniej orientacyjnie, a potem dałem screena z serwisówki i jest to 10. Koło 7 powinna jeszcze w miarę chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.kul Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ona mi nicasil?? :icon_mrgreen: myslalem ze normalna tuleja:( jezeli sie tylko pierscienie zapiekly to wystarczy wsadzic odpowiedni tlok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jeśli nie ma rys na gładzi cylindra/tuleji to po prostu wymień tłok, dopasuj odpowiedni i powinno być OK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi