Tomek Kulik Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Myślę, że Tomkowi, ze względu na kilkuletni wkład wiedzy w Forum, należy się przyklejenie tego tematu na jakiś czas. pzdr Bardzo dziękuję ;) co swoj biznes to swoj, ja juz mam prawko od 3 lat tak wiec kurs mnie nie intersuje, mam takie pytanie jakimi motocyklami mozna u Ciebie sie uczyc i jeszcze jedno. w tym osrodku wchodzi w gre tylko nauka jazdy czy moze masz w planach zoorganizowanie jakis nauk doszkalajacych na motocyklistow ze stazem, a jezeli juz masz pomysl cos takiego zrobic czy to byla by tylko jazda uzytkowa czy tez sportowa?? Moze jakies zoorganizowane wypady na tor, lub na jakies lotniska??Szkolenia będą adresowane także do użytkowników motocykli posiadających już prawo jazdy. Oprócz kursów prawa jazdy, będą kursy dokształcające. Jeśli potrzebujesz jakiegoś wsparcia to wal na PW. Mam nadzieję, że nie opuścisz płyty lotniska na Bemowie.... byłoby szkoda. Na Majówkę jak już ci wspominałem nie dam rady tym razem, ale jakbyś się wybierał na Św. Jerzego motorkiem to daj znać. Zostaję na płycie lotniska :lalag: A o jakie konkretnie różnice w nauczaniu chodziło? Bo chciałem iść na kurs niedługo i teraz to nie wiem do kogo :) Jakbyś mógł wyjaśnić na czym będzie się skupiała twoja szkoła w odróżnieniu od pro-motora.U mnie kursant jest pod opieką jednego instruktora przez cały kurs. Zmiana instruktora może mieć miejsce tylko wtedy, gdy się dany duet nie dogaduje, co zdarza się bardzo rzadko. Przepraszam, ale trochę humoru w wątku może się przyda.Odpowiem tylko koledze - nie wiesz do kogo, RZUĆ MONETĄ. Pozdrawiam.Zgadzam się - rzuć monetą :biggrin: 3mam qciuki - zreszta, na brak pracy pewnie nie bedziesz narzekal :)Pozdroa tak po cichu powiem ze ja bardzo dobrze wspominam okres jak byles sam na Ciolka jeszcze ;)To były czasy... Początki jeżdżenia z kursantem na jednym motocyklu, co wprowadziłem do szkolenia pierwszy w Warszawie - zero ściemy instruktora, mądrzącego się przez radio z samochodu. Tylko realne szkolenie ;) A ja na placu coś czulem już jesienią. Cholerka żeby Komandira Kulika wspomóc zacznę jeździć po pijaku, i kolegów namawiam ;), co by mu uczniów naraić. Powodzenia i do zobaczenia! Tylko gdzie?Płyta lotniska Bemowo - po staremu. No cóż Tomuś... szkoda... może jeszcze na jakiejś wspólnej wycieczce się spotkamy... Powodzenia :)Przecież wycieczki nie mają nic wspólnego z moją pracą. Dotychczas zrobiłem kilka wypraw, gdzie jechali nie tylko doświadczeni zawodnicy lecz także absolwenci-świeżaki :crossy: Teraz pierwsze konkrety:Tak jak wyżej napisałem, zostaję na płycie lotniska Bemowo, na tyłach WORD'u - wjazd od ul. Piastów Śląskich.Kurs odbywa się na motocyklach Suzuki GS500, Honda CBF250 (egzaminacyjny) i Yamaha TW125.W programie zajęć kładziemy nacisk min. na świadome i odważne stosowanie przeciwskrętu oraz redukcję z międzygazem. Kursant realizuje program w tempie na jakie pozwalają mu predyspozycje - nic na siłę, zaś osoby zdolne lub obyte z motocyklami przed kursem, szybciej wyczerpują zakres ćwiczeń podstawowych i dochodzą do zagadnień ponadprogramowych.Strona www jest w budowie i niebawem pojawi się w mojej sygnaturce i profilu.Na razie tyle. Chętni na kurs proszeni są o pisani na PW.Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Powodzenia i dalszych sukcesow! Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi