Mikesti Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 ja wyczyscilem i pomalowalem kiedys w xj srebrzanka, bardzo ładnie wyszło i nie schodziło, tylko w xj jest dość krótki błotnik nad przednim kole i jak mokro czy brudno to wszystko szło na kolanka wydechu i blok silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Pomalowałem farbą w spreju do 850 st.Zmatowiłem papierkiem i odtłuściłem ekstrakcyjną.Wyszło bardzo ładnie.Chodzi mo głównie o to żeby kolektory były zabezpieczone przed rdzą.Domyslam się, ze przy samej głowicy farba może wyblaknąć.Widać,że poprzedni własciciel XJ też malowął taką farbą i jakoś sezon przejeździłem bez problemów.Fabrba się trzymała ładnie tylko przy głowicy własnie trochę zbladła. Odświerzam kolektory bo były na nich odpryski od kamieni a na dole były lekko zaleziałe.Mam nadzieję, że będzie OK. Najwyżej za rok znowu je odświeże bo cała zabwa zajęła mi tylko godzinkę :banghead: Edytowane 15 Lutego 2008 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi