Jaro K Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 SIema Wiem ze nie ten dział i nie to forum ale proszę nie usuwać do wyjaśnienia. Czy mogę odebrać dowód rejestracyjny TWARDY.Nie jestem właścicielem samochód stoi na mojego brat. Czy wystarczy napisanie jakiegoś upoważnienia.Są jakieś szanse ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ksero dowodu brata i upoważnienie (zgodność podpisu na upoważnieniu i dowodzie) i masz 95%, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ale chyba notarialne upoważnienie :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jak rejestrowałem samochód i odbierałem blachy i miękki dowód to przy kobiecie wypełniłem druk upoważnienia (miała gotowca) wpisałem nazwisko siostry, podpisałem. Kobita podbiła pieczątkę za autentyczność podbisu i z takim kwitkiem siostra mogła bez problemu twardy dowód odebrać miesiąc później. Oczywiście musiała mieć miękki do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Upoważnienie podpisane przez brata w wydziale komunikacji w obecności urzędnika i poświadczone przez niego, lub upowaznienie notarialne, ale tu nie daję 100% najlepiej zadzwonic do wydziału komunikacji i zapytać co zrobić w takiej sytuacji. W naszym kraju każdy wydział ma swoją interpretację przepisów i każdy twierdzi, że ma racje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peny Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 SIema Wiem ze nie ten dział i nie to forum ale proszę nie usuwać do wyjaśnienia. Czy mogę odebrać dowód rejestracyjny TWARDY.Nie jestem właścicielem samochód stoi na mojego brat. Czy wystarczy napisanie jakiegoś upoważnienia.Są jakieś szanse ??? wszystko się da zrobić, ja ostatnio złożyłem podanie o wymiane dowodu osobistego kumpla który jest w Angli. Wszystko przeszło, nawet to, że na dowodzie będzie mój a nie Jego podpis. Leglanie nie da sie tego zrobić, tak jak odbioru dowodu rejestracyjnego chyba, że spiszecie u notariusza upoważnienie do reprezentowania spraw itp. ale flaszka taniej wychodzi i szybciej jest bo w kolejce nie trzeba stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucio Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jeżeli jest to najbliższa rodzina (rodzice, dzieci, rodzeństwo) wystarczy upoważnienie (dość szczegółowo napisane, z numerami dowodów i adresami) oraz dowód osobisty właściciela pojazdu. No i oczywiście upoważnionego :icon_mrgreen: Jeżeli jest jakiś współwłaściciel, to jego dowód też. Tak sprawa wygląda we wrocławskim wydziale komunikacji. Przerabiałem kilkakrotnie w układach: samochód rodziców, ja odieram oraz motocykl mój, brat odbiera. ucio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 U NAS NIESTETY UPOWAżNIENIE NOTARIALNE, MOJA MAMA NIE MOGłA ODEBRAC DOWODU MężA:I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 U mnie w wydziale komunikacji jest druczek na upoważnienie i niema nijakiego problemu. Ja załatwiałem wszystko co związane z rejestracją pojazdu i ubezpieczeniem i niebyło problemu, tylko podobno AC powinien właściciel załatwiać ale i to się załatwiło :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi