Fiedi Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam.Czy ma ktoś doświadczenie z pasowaniem laminatu?.Ostatnio kolega poprosił mnie bym pomógł mu spasować przednią czache do 954.Na pierwszy rzut oka element był prawie identyczny z oryginałem jednak po głębszych oględzinach stwierdziłem iz jest zupełnie przeciwnie.Z wycięciem otworów powinno pójść gładko, kwestia dokładnego wymierzenia pod przedni stelaż.Problem pojawia sie z dolnym wypełnieniem za którego spasowanie zupełnie nie wiemy jak sie zabrać.Podobnie jest z uchwytami miedzy innymi pod lampe które również trzeba dorobić we własnym zakresie.Proszę o pomoc osoby które w jakimś tam stopniu bawiły sie z laminatem i mogły by coś doradzić co znacznie ułatwiło by pracę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 trzeba bylo poszukac orginalu nawet lekko uszkodzonego. Niestety ja o laminatach mam takie zdanie ze niechcialbym tego nawet za darmo.Ale jak juz zakup zrobiony to trzeba kupic zywice i maty zeby dorobic(przykleic) mocowania i duzo cierpliwosci i zezbienia zeby to dobrze dopasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ciezka sprawa :icon_twisted: Laminat pewnie poliestrowy czyli duzy skurcz po odformowaniu, a jeszcze jak forme ktos wykonał z poliestru to koszmar Do tego dochodzi mozliwosc ze sama forma była zrobiona nie na orginale tylko czesci składanej i klejonej i wtedy... :icon_mrgreen: Czy problem polega na tym ze występują napreżenia i trzeba mocno naciągać ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Ciezka sprawa :icon_rolleyes: Laminat pewnie poliestrowy czyli duzy skurcz po odformowaniu, a jeszcze jak forme ktos wykonał z poliestru to koszmar Do tego dochodzi mozliwosc ze sama forma była zrobiona nie na orginale tylko czesci składanej i klejonej i wtedy... :wink: Czy problem polega na tym ze występują napreżenia i trzeba mocno naciągać ? Pozdrawiam Ogólnie odlew wykonany w miare sensownie.Materiał trzeba naciągać ale nieznacznie.Dzisiaj powklejałem uchwyty do lampy i górnych wypełnień czachy. Naprawdę pracochłonna robota jeśli ma to być zrobione sensownie.Najgorzej jest ze wspomnianym dolnym wypełnieniem który musi dokładnie przylegać do czachy.Żywca jest w tym miejscu grubo nalana i nieproporcjonalnie na całej powierzchni.Pozostaje chyba praca ze szpachlówką i papierem ściernym :/ Edytowane 11 Lutego 2008 przez Fiedi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi