Skocz do zawartości

pasowanie laminatu

Fiedi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ma ktoś doświadczenie z pasowaniem laminatu?.Ostatnio kolega poprosił mnie bym pomógł mu spasować przednią czache do 954.Na pierwszy rzut oka element był prawie identyczny z oryginałem jednak po głębszych oględzinach stwierdziłem iz jest zupełnie przeciwnie.Z wycięciem otworów powinno pójść gładko, kwestia dokładnego wymierzenia pod przedni stelaż.Problem pojawia sie z dolnym wypełnieniem za którego spasowanie zupełnie nie wiemy jak sie zabrać.Podobnie jest z uchwytami miedzy innymi pod lampe które również trzeba dorobić we własnym zakresie.Proszę o pomoc osoby które w jakimś tam stopniu bawiły sie z laminatem i mogły by coś doradzić co znacznie ułatwiło by pracę.Pozdrawiam

trzeba bylo poszukac orginalu nawet lekko uszkodzonego. Niestety ja o laminatach mam takie zdanie ze niechcialbym tego nawet za darmo.

Ale jak juz zakup zrobiony to trzeba kupic zywice i maty zeby dorobic(przykleic) mocowania i duzo cierpliwosci i zezbienia zeby to dobrze dopasowac.

Ciezka sprawa :icon_twisted: Laminat pewnie poliestrowy czyli duzy skurcz po odformowaniu, a jeszcze jak forme ktos wykonał z poliestru to koszmar Do tego dochodzi mozliwosc ze sama forma była zrobiona nie na orginale tylko czesci składanej i klejonej i wtedy... :icon_mrgreen: Czy problem polega na tym ze występują napreżenia i trzeba mocno naciągać ?

Pozdrawiam

Ciezka sprawa :icon_rolleyes: Laminat pewnie poliestrowy czyli duzy skurcz po odformowaniu, a jeszcze jak forme ktos wykonał z poliestru to koszmar Do tego dochodzi mozliwosc ze sama forma była zrobiona nie na orginale tylko czesci składanej i klejonej i wtedy... :wink: Czy problem polega na tym ze występują napreżenia i trzeba mocno naciągać ?

Pozdrawiam

Ogólnie odlew wykonany w miare sensownie.Materiał trzeba naciągać ale nieznacznie.Dzisiaj powklejałem uchwyty do lampy i górnych wypełnień czachy. Naprawdę pracochłonna robota jeśli ma to być zrobione sensownie.Najgorzej jest ze wspomnianym dolnym wypełnieniem który musi dokładnie przylegać do czachy.Żywca jest w tym miejscu grubo nalana i nieproporcjonalnie na całej powierzchni.Pozostaje chyba praca ze szpachlówką i papierem ściernym :/

Edytowane przez Fiedi