Adam M. Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Azotowanie cylindrow - a po co ?Zeby uzyskac twarde scianki do ktorych nie dotra sie pierscienie ?Juz zastosowanie pierscieni do poldka jest eksperymentem, jako ze cylindry Kaski wymagaja starego typu zeliwnych pierscieni - sadze ze miekszych od pierscieni polonezowskich, tyle ze te ostatnie sa pewnie najtanszym kompromisem.Ceramiczne powloki na tlokach maja ulatwiac dotarcie i odprowadzanie ciepla. Prince, mozliwe ze to mnie pytal Wojtas o docieranie, i teorie ktore slyszales o tzw "mocnym" docieraniu sa ode mnie.Jezeli masz jakies watpliwosci to jest tu film mojej BSA po zmianie tlokow z pierscieniami i ok 100 km mocnego docierania. http://s77.photobucket.com/albums/j60/adam...nt=BSAmovie.flv Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 apropo luzu pasowania tłok-cylinder tłoków poldka luz0,07 nie jest za mały? gadałem juz paroma osobami które zakładły tłoki poldka i dowiedziałem sie od nich że najmniej to 0,09 .. a daja nawet 0.1..? prose o wasze zdanie na ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Ja dałem na ruskich tłokach 0,1 i nie narzekam Przytarcia się zdarzały ale z mojej winy.Raz przytarł się jak zabrakło oleju, 2 drobne przytarcia niewiem czemu (przy zasuwaniu ponad 100 - silnik mial ok. 2000przebiegu) :lalag: - chyba przytarcia. No i wczoraj silnik zaczął mi się przycierać ale to również z mojej winy - malo oleju w silniku i na prawde strooome podjazdy (tak strome że nie udało mi sie jednego pokonać, nawet z rozpędem i pożądną oponą URALINA) i motor mi bokiem stanął i chyba olej nie dopływał bo na wolnych zaczął spowalniać, aby w końcu zgasnąć. Tak więc kupujcie ruskie tłoki, one są zajebiste, dajcie porządny luz i cieszcie się z jazdy. RUSKI MOTOR = RUSKIE TŁOKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Tak więc kupujcie ruskie tłoki, one są zajebiste, dajcie porządny luz i cieszcie się z jazdy. RUSKI MOTOR = RUSKIE TŁOKIPuzlos -^^ . nie szalej . Lej olej do moto bo nawet ruskie tłoki nie pomogą <rotfl>No i jak byś miał tulejować cylindry pod rosyjskie tłoki to ciekawe czy też byś tak chojrakował ;Pmauser - zależy jak podejdziesz do składania , docierania , wymian oleju , itd . Sugerował bym raczej 8 albo dziewięć setek . Tyle powinieneś dostać na szrocie - targuj sie i walcz <rotfl> Żarcik :lalag: - serio zrób takie pasowanie Edytowane 15 Lutego 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi