grooby Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 czesc koledzy mam pewien problemik moze ktoś bedzie wiedzial jak pomoc. probuje uruchomic motorek a ten sie opiera i nie chce zapalić. paliwo dostaje iskra tez jest , akumulator nowy. ma ktos jakies pomysły ??dodam ze pod koniec sezonu zaliczylem delikatnego szliwa ale po złożeniu wszystkiego jeszcze pare razy wyjechalem z garazu. Potem go zalalem do pelna i zostawilem na ok 3miesiace. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Po pierwsze mamy dział "POWITALNIA" i na początku wypada się przywitać.Sprawa druga - po odstawieniu motocykla na sen zimowy nie spuściłeś paliwa z komór pływakowych i masz zatkane dysze wolnych obrotów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooby Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Już naprawiłem ten blad :crossy: Jestem swierzy w temacie motocykli mogl bys opisac mi jak sie za to zabrac zebym mogl jutro wyjechac ma byc swietna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Są dwa sposoby:partyzancki czyli samostart do filtra powietrza i ma zapalić (nie polecam)drugi - demontaż gaźników i czyszczenie dysz wolnych obrotów.innych sposobów nie znam. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooby Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Raczej wybieram pomysl drugi jesli pierwszego nie polecasz sciagnelem sobie serwisowke do mojejgo malenstwa jakas rada na co mam uwazac przy demontazu gaznikow bede to robil pierwszy raz i szczerze mam mieszane uczucia troche sie boje a moze lepiej odac ja do fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Lepiej a jeszcze lepiej podglądać jeżeli majster na to pozwoli ( jeżeli ) :crossy: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooby Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Jednak zaryzukuje dzidzia w drodze trzeba liczyc kazdy piniazek :bigrazz: Mam nadzieje ze nie skaczy sie to wiekszymi kosztami Zrobiłem test rozebralem filtr powietrza i zatkalem gardziel i zaczelem krecic z tego co wyczytałem powinieny dysze sie odetkac lecz nie bylo zadnej roznicy moze to cos innego jakies pomysly?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 A kiedy wymieniales swiece ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooby Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Pod Koniec sezonu teraz jak je wyciagnelem byly zalane elegancko wyczyscilem i zalozylem i nic.Potem znow wyciagnelem sprawdzajac czy na kazdej jest iskra no i jest.Załamuje rece a serwis mi sie nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam 1. osusz i wyczysc swiece 2. podlacz swoj motocykl do zewnetrznego akumulatora samochodowego 3. nie dodawaj gazu przy odpalaniu... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooby Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam 1. osusz i wyczysc swiece 2. podlacz swoj motocykl do zewnetrznego akumulatora samochodowego 3. nie dodawaj gazu przy odpalaniu... pozdrawiamto już robiłem w przybliżeniu podłączałem pod prostownik.Może ktoś wie gdzie znajduje się kranik spustowy z gaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 to już robiłem w przybliżeniu podłączałem pod prostownik.Może ktoś wie gdzie znajduje się kranik spustowy z gaźnika pod komora plywakowa a prostownik to jest do ladowania a nie rozruchu chyba, ze posiadasz z takowa opcja to sorki. W zwyklym co najwyzej mozesz spalic bezpiecznik a i tak nie uzyskasz pozadanego efektu... pozdrawiam to już robiłem w przybliżeniu podłączałem pod prostownik.Może ktoś wie gdzie znajduje się kranik spustowy z gaźnika i to nie jest kranik tylko sruba :icon_twisted: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Kup i wloz nowe swiece Denso, od PiotrusGSX z tego forum.Piotrus powinien odpalac mi dzialke za te rady :icon_twisted: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Kup i wloz nowe swiece Denso, od PiotrusGSX z tego forum.Piotrus powinien odpalac mi dzialke za te rady :bigrazz: Adam M. to prawda bo juz gdzies to dzis czytalem :icon_twisted: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooby Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 mam nawiutkie ngk spuścilem z gaznikow paliwko i nadal bez pomruku pozostaje serwis coż zrobic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi