piter16l Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jak w temacie pisze mam problem aby ruszyć Kawą kmx 125! Odpalam motor wszystko ładnie pięknie chodzi rozgrzeje go jak zawsze gdzieś przez 5-10min i podczas wbijania biegu motor automatycznie mi gaśnie. mam pytania co to by mogło w nim być bo juz tydzień się z nim męcze i nie moge nic zrobić aby działał? Z góry dzięki i czekam na odp. pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 czujnik stopki bocznej moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Nie może a napewno. Koło stopki bocznej jest taki czujnik, są 2 opcje albo go czyścisz-psiknij wd 40 lub podobnym specyfikiem. Albo Wywalasz go i problem raz na zawsze ginie... Aby go wywalić wywalasz go i tam w wtyczce będą 2 blaszki, łączysz je kablem, nastepnie należy je połączyć ze sobą, zlutować i najlepiej zaizolować. Albo gorsza opcja: Przy wbijaniu biegu nie szarpie Ci motorem delikatnie do przodu? też tak miałem i sprzęgło wtedy do regulacji, lub nowe tarcze. Opcja z nóżką jest baardzo prawdopodobna, życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 a czy przypadkiem kable nie musza byc rozlaczone?ja tak mam w KLR, kable nie sa polaczone.zaizolowalem je i wszystko dziala bdb Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter16l Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 mielisćie 100% racje. to było to ten czujnik mi się zawiesił! dizęki wam bardzo za pomoc już jest wszystko ok! aha mam takie pytanie jaki olej najlepiej lać do kmx do silnika i jaka gęstość mnie interesuje? pozdro i jeszcze raz dzięki za informacje w sprawie czujnika ;) ;) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 półsyntetyk przekładniowy motul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Do przekładni MOTUL TRANSOIL 10W40, do dozownika MIDLAND.. lub cokolwiek innego byle nie MIXOL! i byle nie orlenowski do 2t! Nie wiem jak w klr.. u mnie w kmx tak to działa a i koledze w rs 125 też robiłem i tam trzebabyło 3 kable mostkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 pul syntetyczny najlepiej castrol co wy macie do teg o2t orlena latam 2 rok na nim i nic ;/;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Kubus2905 bo oni sie nie znaja:) ja tez latam pare ladnych lat na orlenowski shemishinteticu i nic sie nie dzieje a oni nazekaja niech pierw sprawdza a pozniej nazekaja:) Oczywiscie do wysilonego silnika bym tego nie uzywal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 moj hondowski jest wysilony twuj rotax tez ja juz na kilkunastu motorach latam i naprawde nic moze naprawde lepszy olej to dluzej tlok czyma ale o ile 100 200km a i tak sie nie oplaci bo orlen kosztuje 12zl a castrole itp po 40 wiec nie ma sensu na moje kupowac niewiadomo czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter16l Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 no dobra ale ja muszę wiedzieć jaką to m gęstość. czyli jaka gęstość oleju do kmx jest najlepsza 10w40 czy 15w40 czy jeszcze inna??? pozdro i czekam na odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi