Gość Occult Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 A my tu piszemy o motocyklach. Więc jak zobaczysz moto na xenonach to dzwoń na Policję. Tak, najlepiej będziej jak każdy sam będzie decydował jakie światła chce mieć w samochodzie lub motocyklu. Czy jadąc po drodze nie denewujesz się jak ktoś jedzie na długich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EARL Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ktoś tutaj pisał o BiXenonach, czasami jest stosowany ruchomy odbłyśnik czyli mamy jeden element wyładowczy a dwa sposoby rozpraszania światła :) Ale nie wiem czy konstrukcja nie występuje tylko w samochodach z racji skomplikowania... Stopień skomplikowania żaden jak sądzę - inna przetwornica do palnika i odpowiednie podłączenie żeby można było używać "poganiacza" - a przy samym palniku jest "jakiś" element (nie jestem elektronikiem - może silniczek, może elektromagnes?) odpowiedzialny za sterowanie przysłoną. Tak to wygląda w zestawie made in china z ebay'a do świateł H4. pozdrawiam, E" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja na próbe zakupiłem i założyłem komplet HID H7 5000K za całe 200pln na dwa reflektory ale do małego auta jakim śmigam,byłem na przeglądzie ,diagnosta podjechał mi tym ustrojstewem pod reflektory i o dziwo nie miał się do czego doczepić widmo światła było takie jak z oryginalnych żarówek ,pokręcił troche śróbawkami bo troszke za wysoko były ustawione i tyle . 5000K wpada w niebieski ale obserwując ten kolor może na przyszłość zakupie 4300k w celu mniejszego rzucania się w oczy, ale różnica jest ,podjechanie pod tył ayta poprzedzającego w korku które jest w jasnym kolorze zmusza do przymrużenia oczu po zmroku.Zobaczymy ile mi poświecą te najtańsze zakupione z alledrogo i co pierwsze padnie -palnik czy przetwornica.myslałem żeby zakupić też do motocykla H7 ale mam Anglika i podejrzewam że byłbym że byłbym zbyt okrutny dla tych z przeciwka ,a że nie śmigam za wiele po nocy to jeszcze się wstrzymam z decyzją,poobserwuje te w autku. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azi Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Tak wygląda 8oooK w moim K1 i porownanie do zwyklego H7. Teram mam na dlugich BlueVisiona wiec nie ma juz takiej różnicy w kolorze http://images43.fotosik.pl/59/087525ffd29a19dcmed.jpg Jest o wiele wiecej swiatla i jast wyrazna granica światła i cienia. Edytowane 22 Lutego 2009 przez Azi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A jak wygląda sprawa, jeżeli nie mam gładkiego szkła w lampie? Teoretycznie czytałem coś o polerowaniu klosza (mam plastika). Występowały XF z soczewką, ale kupić lampę jest trudno, tzn jeszcze nie spotkałem dawcy z soczewką, a chętnie bym się zaopatrzył w taką lampę. Niestety światło z jednej H4 jest słabiutkie (założyłem lepszą żarówkę Phillipsa, jest lepiej, ale dalej jest za ciemno przed moto) i coraz poważniej myślę o xenonie. Zdarza mi się wracać po nocy z trasy i po prostu nie czuję się pewnie przy tym świetle które obecnie mam. :lapad: Bynajmniej nie chodzi mi o poprawienie wyglądu czy szpan, potrzebuję więcej światła przed moto. Rozważałem montaż halogenów, ale to będzie dopiero dawało po ślepiach innym kierowcom. Poradzicie coś? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Jeszcze raz zapytam, bo opinie są różne: warto zakładać xenon do świateł drogowych (mam dwie oddzielne Lampy), czy zostawić zwykłą H? Światło drogowe używam tylko wieczorem i nocą, nie chodzi mi o mruganie Edytowane 1 Marca 2009 przez mrymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi