Skocz do zawartości

Majówka 2008 opcja 2-ga

vigaCMHQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

stop, stop Panie i Panowie.

Trasę ustalamy tak aby omijać autostrady - lecimy bocznymi żeby coś zobaczyć a nie tylko odkręcać z manety /czy też minety - jak kto woli/ :wink:

qlam ----> witamy !!!! Mam nadzieję, że zmienisz zdanie i polecisz z nami od A do Z ;)))

Edytowane przez vigaCMHQ

stop, stop Panie i Panowie.

Trasę ustalamy tak aby omijać autostrady - lecimy bocznymi żeby coś zobaczyć a nie tylko odkręcać z manety /czy też minety - jak kto woli/ :bigrazz:

qlam ----> witamy !!!! Mam nadzieję, że zmienisz zdanie i polecisz z nami od A do Z :bigrazz:))

ja tez jestem za ominięciem autostrad, co za przyjemność lecieć na złamanie karku i patrzec na płoty dźwiękoszczelne....

P.S. wczoraj już odebrałem tablice i dowodzik i już pojade Polskim motocyklem, tzn na polskich blachach :icon_exclaim:

Bede dumnie reprezentował nasz kraj....

Edytowane przez aftys6

Hej,

Ja bym się bardzo chętnie pisał na taki wyjazd tylko powiedzcie mi proszę ile kasiorki muszę przygotować na 2 osoby na jednym moto (tylko jedna pijąca :-)). Gdyż jestem studentem i już dziś muszę zacząć odwiedzać babcie, dawać korki, i przestawić się na kaszankę z cebulą. :-)

Florek

Hej,

Ja bym się bardzo chętnie pisał na taki wyjazd tylko powiedzcie mi proszę ile kasiorki muszę przygotować na 2 osoby na jednym moto (tylko jedna pijąca :-)). Gdyż jestem studentem i już dziś muszę zacząć odwiedzać babcie, dawać korki, i przestawić się na kaszankę z cebulą. :-)

Florek

No cóż - kalkulator do rączki i liczymy:

- paliwko na 2200 km,

- noclegi - 6,7 szt - ceny - trudno powiedzieć - np w Pradze to około 30 PLN/os

- dodatkowe przyjemności - wg. uznania :icon_evil:

myśle że na paliwo i noclegi dla dwóch osób na jednym moto jakieś 1400-1500 PLN potrzebujesz,

przy opcji 1 osobowej cena pewnie zmaleje do około 1000-1100.

pozdro i dopisuj sie do listy

Edytowane przez vigaCMHQ

Temat jest OK.

Jedno pytanko? Jakie tempo przejazdu, wcześniej padło ale jakoś brak odpisu. Ja ze swoją armaturą bez szyby nie pociągnę szybciej jak 100 bo mi sie ręce wydłużają. Ma być radocha z jazdy, a nie walka z powietrzem.

Temat jest OK.

Jedno pytanko? Jakie tempo przejazdu, wcześniej padło ale jakoś brak odpisu. Ja ze swoją armaturą bez szyby nie pociągnę szybciej jak 100 bo mi sie ręce wydłużają. Ma być radocha z jazdy, a nie walka z powietrzem.

Ci którzy jeżdżą na wycieczki organizowane przeze mnie wiedzą, że nie jedziemy po to aby się zmęczyć i pozabijać a dla przyjemności.

Prędkośc rozkładowa grupy to 100km/h.

Postoje na tankowanie i fajeczkę /dla nałogowców/ co 120-130km.

pozdrowionka

Pogadałem z współwłaścicielką mnie i motocykla i jest zgoda :-)

Zbieramy kasiorę...

1. vigaCMHQ

2. woolkan

3. earl ???? - rozumiem, że jedzie

4. morus70

5. aftys6 - deuville

6. marcin - gsx 1400 ( na 50 %)

7. Florek + Kasia + gsxf600

Temat jest OK.

Hmmm... patrzę tak w twój profil i wynika z niego, że jeździsz Wild Starem 1600 :notworthy: - mam związane z tym jedno pytanie: po co kupowałeś 1600 jak na małej wirażce z powodzeniem stówką można lecieć :biggrin: - a jaka oszczędność :icon_razz:

pzdr @starte

Temat jest OK.

Zafunduj sobie szybke, naprawde poprawia komfort jazdy no i do 120-140 km/h dociągniesz :biggrin:

Zafunduj sobie szybke, naprawde poprawia komfort jazdy no i do 120-140 km/h dociągniesz ;)

klaudio - święte słowa - szybka to podstawa - nie tylko na trasę ale i na miasto.

Szyba generalnie poprawia o jakieś 80% komfort jazdy - i wystarcza już prędkość 50km/h - czuć różnicę.

KLAUDIUSZ ---> jedziesz w końcu???

Witam. obserwuję z uwagą przygotowania do Waszej wyprawy, trasa jest bardzo interesująca.

Myślę o przyłączeniu się do Was.W związku z tym iż zawsze zabieram ze sobą syna w wieku 16 lat

/ Aprilia rs125/ mam pytanie.Czy taki młody człowiek nadaje się na taki wyjazd?

Witam. obserwuję z uwagą przygotowania do Waszej wyprawy, trasa jest bardzo interesująca.

Myślę o przyłączeniu się do Was.W związku z tym iż zawsze zabieram ze sobą syna w wieku 16 lat

/ Aprilia rs125/ mam pytanie.Czy taki młody człowiek nadaje się na taki wyjazd?

Jeśli wytrzyma 2200km to spokojnie :icon_rolleyes:

A to czy pozwolisz mu pić piwsko :bigrazz: to już Twoja sprawa :lapad:

Zapraszamy - DOPISZ SIĘ DO LISTY

Hmmm... patrzę tak w twój profil i wynika z niego, że jeździsz Wild Starem 1600 :buttrock: - mam związane z tym jedno pytanie: po co kupowałeś 1600 jak na małej wirażce z powodzeniem stówką można lecieć :icon_razz: - a jaka oszczędność :P

pzdr @starte

Zadałaś super pytanie. Po prostu kiedyś stanąłem przy Wildku :icon_razz: i już nie umiałem odejść bez niego. Na mojej stronie jest trochę o nim i o historii. Wiem że motorek jest ciężki, droga hamowania, lepiej nie mierzyć, wali się w zakrętach i tak dalej. Ale jak się kocha to jest się ślepym, i niech tak zostanie.

Szyby nie zakładam bo jeszcze daszek i będę się czuł jak w katamaranie. Lubię walczyć z wiaterkiem, oczywiście w rozsądnych granicach. Pisałem gdzieś na forum że na co dzień jeżdżę samochodem setki kilometrów. Szybkość od dawna mnie nie fascynuje. Kiedyś zaliczyłem czołówkę z TIR-em bo mnie wyniosło na zakręcie i tylko patrzyłem jak wali prosto na mnie. Jazda Wildkiem to jak sama jego nazwa wskazuje cruiser, ma być płynięciem po drodze. Stąd moje pytania do was.

Dzięki za szybkie odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich.