helmet Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 i my również planujemy wyjazd w tamte okolice. co prawda miał być nocleg nad balatonem, ale ten adres w budapeszcie może być interesujący. powiedzcie mi tylko (jeśli mieliście z tym kiedyś do czynienia), płaci się za namiot, czy za namiot + osobę? (czyli: 1680, czy 1680+1960 huf?)a pragę robimy w drodze powrotnej. mam nadzieję, na spotkanie w trasie.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slony Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Na zdjęciach ten bikernibycamping wyglada znacznie lepiej niż w rzeczywistości.Są tam malutkie pokoiki i średniej wielkości podwórko+jakby barak-garaż+altanka.Cisza,spokój dobry nastrój dla emerytów,nawet pani pilnuje,żeby zdjąć buty przed wejściem.Po prostu taki domek prawie w centrum,do którego jedzie się chwilę metrem lub autobusem,do których idzie się 5min :) Niewątpliwie jest to najtańszy nocleg w okolicy i to jest jego JEDYNA zaleta. Edytowane 7 Lutego 2008 przez slony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 zakladalem podobny temat, planujemy nieduza ekipa z lubelskiego odwiedzic poludnowych sasiadow, fajnie by bylo sie przylaczyc.Jezeli wiecie juz cos to napiszcie jakie noclegi preferujecie, czy takie aby sie przekimac i zeby sie na glowe nie lalo ( oczywiscie bez pchel i karaluchow) czy moze 5 - cio gwiazdkowe apartamenty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) zakladalem podobny temat, planujemy nieduza ekipa z lubelskiego odwiedzic poludnowych sasiadow, fajnie by bylo sie przylaczyc.Jezeli wiecie juz cos to napiszcie jakie noclegi preferujecie, czy takie aby sie przekimac i zeby sie na glowe nie lalo ( oczywiscie bez pchel i karaluchow) czy moze 5 - cio gwiazdkowe apartamenty ?? Zapraszamy do naszej grupy :buttrock: Jeśli chodzi o wstepny plan wyjazdu to wygląda tak: (na 5cio gwiazdkowce nie mamy kasy - lepiej przepić) 1. Wyjazd z Warszawy w sobotę 26.04 godziny ranne - do ustalenia2 Dotarcie i nocleg w jaskiniach - Piekielne Doły - Czechy - spaliśmy tam w ubiegłym roku. 26.04 - wieczór ZA DARMO3. 27.04 - wyjazd i zakwaterowanie w Pradze - HOSTEL KLAMKOVA - fajna i tania meta4. 27,28.04 - PRAGA i jej atrakcje5. 28 - Wyjazd do Budaesztu - jeszcze nie mamy mety - ale pewnie padnie na ten kemping, jeśli nie to coś sie znajdzie.6. 29, 30.04 /i opcjonalnie 01.05/ Budapeszt - obadamy jak wyjdzie w praniu :)7. Być może Bratysława i koniecznie LIPTOVY MIKULAS - i AQUAPaRK :) 8. Powrót do kraju Edytowane 8 Lutego 2008 przez vigaCMHQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus70 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 CześćMoże warto poświęcić 1 dzień na degustacje i zakupy w Egerze :buttrock: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_u_b_a Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Cześć Amigos,Sledze sobie temacik, nie deklaruje się bo u mnie decyzje zapadaja na kilkanaście godzin przed wyjazdem. Troche na temat termalnych źródeł bo 2 tyg temu byłem i w Tatralandii w Liptowskim Mikulaszu i obok Liptowskiego w Basenowej (wymawia się to chyba Beszenowa).I tak: Tatralandia bardzo fajna......gdyby każde z Was ciagneło ze soba dzieci. Jest tam dla nich dużo atrakcji.Park linowy (teraz nie był czynny), jakaś wioska kowbojska (też nieczynna), no i same baseny. Jeden w budynku i dwa na powietrzu z cieplutką wodą. Więc wybór w basenach żaden. Poza tym straszny tam McShit. Jakieś fastfoody w których ludziska gniota sie, leżące bułki na posadzce na które wchodzisz i kleja sie do stopy. Brrrrrr. Jak dla mnie syf. Za dodatkowa opłatą można skorzystać z sauen. Tam jest nieco lepiej. Za to polecam Basenową. Chyba ze 6 basenów z róznymi temperaturami wody z czego jeden do pływania. Temp od 26 do ~43*C. No a sauenki tam to bajka. POLECAM!Z Liptowskiego bedzie tam około 12km, bardzo łatwo tam trafić, co chwile są oznaczenia. Troche sie rozpisałem z mało ważnym tematem, ale dobrze by było żeby ze wszystkiego byc zadowolonym ;) Na Węgrzech polecam Eger, koniecznie do piwnic z wiadomymi trunkami musicie trafić ;) Tokaj tez ładny, trunki te same tylko w dużo jaśniejszym kolorze :P W Miskolcu tez są wody termalne, podobało mi sie, obiekt dużo starszy niz na SłowacjiW Miskolcu mam jeszcze namiar na biuro które proponuje noclegi, nawet idzie sie dogadać po polsku. Spróbuję popytac znajomych o jakis namiar na noclegi w Budzie.....albo Peszcie :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 No ciekawa propozycja .......................... miotam sie troszke, jest troszke czasu, zobaczymy :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Morus ---> to co pisałem toi luźna propozycja i ogólny zarys kółka jakie zrobimy.Co do konkretnych miejsc i odwiedzenia - dopieścimy jeszcze to - Eger - JAK NAJBARDZIEJ :))))) klaudio ----> wierzę, że Cię u nas nie zabraknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o wstepny plan wyjazdu to wygląda tak: (na 5cio gwiazdkowce nie mamy kasy - lepiej przepić) ciekawa opcja, wstepnie mi sie podoba, a i data 26 tez by pasowala, 29 i 30 kwiecien mam wolny, a reszte by sie urlopik wzielo, co do finansow to w 800 zl chial bym sie wyrpbic ze wszystkim.Jak narazie od nas sie delkaruja 3 osoby ze mna, moze bedzie wiecej, co do samej podrozy to fajnie by bylo jaechac jakas malownicza traska, zeby oponki przytrzec itd :-) Czyli wstepnie sie pisze, pogadam z kumplami jeszcze, ale powinni siezgodzic.... Co do samej trasy to mozna by po drodze odwiedzic np bieszczady, poljechac trasa na przemysl i spedzic jedna noc w zaprzyjaznionym pensjonacie 5 km od soliny w Myczkowie, tanio, milo i czysto.A sama trasa z Jaroslaw - Przemysl - Soina to juz bajka :) Edytowane 9 Lutego 2008 przez aftys6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Czyli wstepnie sie pisze, pogadam z kumplami jeszcze, ale powinni siezgodzic.... Bardzo prosze: kopiujcie liste i dopisujcie się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 patrzylem tak sobie na ampe i by mozna smignac, z wawy przez lubelszczyzne w biesy, nastepnie slowacja >>>> wegry i spowrotna mańka czechy i przez tatry do domciu... Co wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 patrzylem tak sobie na ampe i by mozna smignac, z wawy przez lubelszczyzne w biesy, nastepnie slowacja >>>> wegry i spowrotna mańka czechy i przez tatry do domciu... Co wy na to ?? Haha - nie w ta mańka - pjerwyj kierunek obieramy na CZECHY - poierwszy nocleg w JASKINIACH :buttrock:) - a przez SŁOWACJĘ powrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pol_dek Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Za mało wrażeń za pierwszym razem jak rozumiem? PozdrawiamE' Raczej kufelków :banghead: Będe obserwował temat, do maja jest sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EARL Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Raczej kufelków :banghead: Będe obserwował temat, do maja jest sporo czasu. Hehe ja myślę,że jednak chodzi o hazard :crossy: Pozdrawiam,E' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Raczej kufelków ;) Będe obserwował temat, do maja jest sporo czasu. HAHA - POLDUŚ - no Ciebie u pepików to nie może zabraknąć ;))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi