Bodzyn Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) ale u nas celnicy maja w dupie czy to gift czy nie, prezent nie moze przekroczyc wartosci ok $50, a wysylajac paczke olo musi wpisac jej wartosc i jezeli ta cyferka bedzie wyzsza niz ustawowa wartosc , to na 90% bedzie placil clo 9ktore jest smieszne male ok 3% na czesci moto) i do tego 22% naszego vatua i jeszcze jedno, idac do UC nalezy przedstawic wyciag z banku ile sie rzeczywisci za to zaplacilo Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Bodzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 ale u nas celnicy maja w dupie czy to gift czy nie, prezent nie moze przekroczyc wartosci ok $50, a wysylajac paczke olo musi wpisac jej wartosc i jezeli ta cyferka bedzie wyzsza niz ustawowa wartosc , to na 90% bedzie placil clo 9ktore jest smieszne male ok 3% na czesci moto) i do tego 22% naszego vatua i jeszcze jedno, idac do UC nalezy przedstawic wyciag z banku ile sie rzeczywisci za to zaplacilo A to Polska wlasnie ............ :icon_mrgreen: A ja mam zamiar wracac ............... :P Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...e=D20070321.pdf Poczytajcie i wszystko jasne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) no dobra, zamawiałem kpl pierścionków na bikebandit.com i wysyłka do polski to ok 120$ przy cenie 42$ za kpl pierścieni (razem 162$)to norma, czy coś źle wybrałem? Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Barnaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 [...] wysyłka do polski to ok 120$ 120 $ !!!! do Polski !!!Czlowieku do UK wysylka malej paczki to koszt 25$, duzej np. tlumiki do Draga 80$ Sam sobie odpowiedz ............. :notworthy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Majkel, nie sądzisz że nadużywasz trochę tej emotki....?Daruj sobie tego rodzaju uwagi. jeśli pytam to znaczy że nie wiem. jeśli wiesz, to powiedz, lub pohamuj się trochę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 OK, sorrki. :notworthy: Juz nie bede, ale ............. moze uda Ci sie jakos odkrec sprawe bo mocno przeplacasz !!! Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 no, to zamówienie już poszło.... trudno się mówi, trzeba becylować....ale następne zaraz się zbliża, więc wdzięczny byłbym za rady jak tego uniknąć.... chętnie również przyłączyłbym się do większego zamówienia.... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 zaplaciles $120 za przesylke z usa????lol to ile ta paczka wazy 100kg? max $50 ale to musialy by byc super ciezkie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) no to coś musiałem źle podać, bo właśnie próbowałem kupić inne pierścienie i koszt kpl. pierścieni to 50,53$ a wysyłka przez International Express 139,07$ i jeszcze 17$ opłat celnych....... :wink: dopisano:właśnie rozmawiałem z gościem z bikebandit.com via chatroom i niestety w przesyłkach międzynarodowych o takich małych wartościach stosują takie stawki. :banghead: polecił mi się skontaktować z kimś, kto kupuje od nich dużo, to koszty przesyłki się rozłożą..... Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Barnaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 bede niedlugo kupował buty w usa (mój brat tam mieszka). Paczka najpierw do niego pójdzie, a on wysle juz do mnie. Czyli jak to ma wygladac??? Zaniżamy jakoś cene czy na paczce pisze wielkimi literami Gift???dzieki za info i pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 na paczkach jest taka karteczka na ktorej wymienia sie rzeczy jakie sa w srodku i na niej wpisuje sie szacunkowa wartosc tych rzeczy i ona wlasnie musi byc nizsza od kilkudziesieciu dolarow (ok $50) - jak kupujesz nowke ze sklepu to trzeba sie dogadywac z kolesiem aby taka wartosc wpisal (niestety uczciwi jankesi nie zawsze na to ida) gift nic nie znaczy bo w takim wypadku napisalbym sobie na kontenerze "gift"i dwie fury sprowadzil ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 no dobra ale jak tą paczke otrzyma mój brat w stanach? On ja tez rozpakuje, zobaczy czy buty sa np wolne bez wad i dopiero on bedzie wysyłał je do mnie. Czyli w takim wypadku to on wpisuje juz ta wartośc na takiej karteczce???(moze ja celowo zanizyc)?? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody1983 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ja w zasadzie w tej samej sprawie... chcę ściągnąć pełen ubiór, mam tam osobę która to dla mnie kupi w USA. I teraz, ile będzie kosztowała przesyłka przy wadze podejrzewam ok. 12kg, za pomocą której firmy wysłać paczkę, jak długo będzie szła i jak ominąć celników i VAT. Rzeczywista wartość paczki wyniesie ok 1600$ Serdeczne dzięki za wszelkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie ominiesz celników, ile bedzie kosztowac to chyba bedzie wiedział nadający. srednio znamy ceny za poczta w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi