hz10 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 dorzuce 3 grosze tanie mierniki nie są jak tanie wino czyli dobre i tanie :biggrin: sprawa wygląda tak że moto na wyższych obrotach generuje wyższą częstotliwośc która to znakomicie zakłóca tanie mierniki :biggrin: więc do pomiaru albo używamy dobry sprzęt albo jedziemy do kogoś kto takowy posiada :) robiłem kiedyś porównanie taniego z dobrym i na wysokich obrotach tani zaniżał około 0.6 v :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 To jest albo uszkodzenie regla, albo jego instalacji.Sprawdz kostke laczaca regiel z altkiem i jego regla przewody, czy nie sa czasem przegrzane i sztywne.Sprawdz wszystkie polaczenia instalacji z masa ( rama, silnik ), czyli rozkrec, oczysc i po przesmarowaniu zloz. Adam M. Hey Adam! Drobne pytanko: Czego używaż do przesmarowywania połączeń elektrycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 sprawdzałem dobrym miernikiem nie hipermarketowym, dziś sprawdze według ksiażki regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) kupilem drugi regulator co prawda używany ale nie wile się zmieniło o 0,2 V jest lepiej nie za dużo teraz mam 12,8 v dodam że strasznie mi się grzeje kostka łącząca regulator gdy kupiłem moto była przytopiona wymieniłem na nową ale na tej widać już ślady przypalenia W instalacji jest dioda w książce serwisowej jest pokazane jak robić test doda posiada 3 nóżki oznaczone : 1 / 2 / 1 sprawdzam miernikiem + do 1, - do 2 wskazanie 0.4-0.6 i jest ok ale jak biore odwrotnie czyli + do 2, - do 1 nic mi nie wskazuje nie ma przejścia a w ksiazce podane 1.4-1.5 ale nie wiem czy dioda własnie nie powinna puszczać w jedną stronę?link do schematu diody Edytowane 7 Lipca 2008 przez ekimm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bykoo11 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Powinna puszczać tylko w jedną stronę. Edytowane 7 Lipca 2008 przez Bykoo11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 problem rozwiazany wystarczyło z regulatora wyprowadzić z masy dodatkowy kabel łaczący bezpośrednio z (-) w akumulatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi