krawcu2 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 witam wszystkich mam kolejny problem z ilością oleju w lagach w motorze yamaha yzf 750r ile zaleca producent bo nie mogę tego znaleść a serwisówki jakoś nie da się zciągnąć ze strony podanej na forum z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 witam wszystkich mam kolejny problem z ilością oleju w lagach w motorze yamaha yzf 750r ile zaleca producent bo nie mogę tego znaleść a serwisówki jakoś nie da się zciągnąć ze strony podanej na forum z góry dziękuję za pomoc. Witam ... da sie sciagnac a jesli juz naprawde nie dajesz rady i jestes zainteresowany serwisowka napisz do mnie na priv udostepnie Ci ja z mojego serwera :) pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 www.louis.de u góry masz Bike-Datenbank....tam znajdziesz to co potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 www.louis.de u góry masz Bike-Datenbank....tam znajdziesz to co potrzebujesz.tylko ze nie wszystkie dane sa tam prawdziwe............ :buttrock: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 u mnie było nie podane nie ilość oleju tylko poziom na jakim ma być w ladze w mm zapewne u Ciebie będzie tak samo powiedzieli mi to w sklepie przy zakupie oleju a i w serwisówie też znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) jeszcze jedna sprawa na stronie louisa piszą że wdeług klasyfikacji sae olej powinien mieć gęstość 5W czy mogę nalać 20W??? Edytowane 26 Stycznia 2008 przez krawcu2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 a jaki miałes wczesniej???????? Ja w tym sezonie nalałem 20w i okazał sie za twardy(zawiecha prawie w ogóle nie chodziła tak jak powinna). Jesli masz juz mocno ztyrane zawieszenie to może 20w jest ratunkiem, ale proponuje 15w. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 no właśnie jaki olej był wcześniej nie wiem bo od kupna jeszcze nie wymieniałem a 20w kupiłem bo facet w sklepie powiedział że taki bedzie doby zaleje go jutro i zobaczymy jak będzie ok to zostawie a jak bedzie jak wóz drabiniasty to zawsze idzie wymienić - dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 no właśnie jaki olej był wcześniej nie wiem bo od kupna jeszcze nie wymieniałem a 20w kupiłem bo facet w sklepie powiedział że taki bedzie doby zaleje go jutro i zobaczymy jak będzie ok to zostawie a jak bedzie jak wóz drabiniasty to zawsze idzie wymienić - dzieki za pomoc obawiam sie, ze roznicy w pracy silnika nie odczujesz do momentu kiedy ewntualnie bedzie juz za pozno... nie eksperymentuj, sprawdz w manualu tam do tego motocykla dedykowany jest olej 10W40. Nie zalewaj go dwudziestka zwlaszcza jak chcesz go odpalac i jezdzic nim teraz w niskich temperaturach. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 obawiam sie, ze roznicy w pracy silnika nie odczujesz do momentu kiedy ewntualnie bedzie juz za pozno... nie eksperymentuj, sprawdz w manualu tam do tego motocykla dedykowany jest olej 10W40. Nie zalewaj go dwudziestka zwlaszcza jak chcesz go odpalac i jezdzic nim teraz w niskich temperaturach.yyy... ten.... jakby to Ci powiedzieć, ale tu chyba mowa o oleju w lagach a nie silniku :icon_mrgreen: pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) yyy... ten.... jakby to Ci powiedzieć, ale tu chyba mowa o oleju w lagach a nie silniku :icon_eek: pozdroo przepraszam oczywiscie :icon_eek: moj poprzedni post uwazam za niewazny :) pozdrawiam PS. ja bym wlal 15W ale tak jak mowiles pojezdzisz i zobaczysz czy o to Ci chodzilo moze bedzie ok, zalezy jak bedziesz jezdzil i dodam jeszcze jako ciekawostke, ze oleje te mozna mieszac ze soba w roznych proporcjach dla uzyskania pozadanego efektu ale to juz taka zabawa :icon_eek: Edytowane 27 Stycznia 2008 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi