MariuszJ Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zajebiste to one będą jak sie nie ma soczewkowatych świateł, a tak to na niebiesko walą i w dodatku kiepsko :biggrin: taaa, zazdrosc nie ma granic :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 U mnie ksenon juz od zakupu bandita świecił wójowo, mała niebieska plama przed nosem i nic ciekawego. Zaczeło mnie to zastanawiać kiedy przejechalem sie z kumplem mającym w Hajce ten sam zestaw i jemu świeci zajebiście. Czary qwa czy co? Wziąłem wiec komplet kluczy, butle spirytu, kawałek szmatki i suszarke i do roboty. Poodkrecac owiewki tak, żeby mieć dostęp do 4 śrubek od reflektora. Wyciągnąć żarówkę/żarnik i jeżeli był tam długo to padnąć na zawał po zauważeniu warstwy brudu no nim. Zmyc to spirytem. Lampe po wyjęciu ogrzewać dookoła suszarką i rozkleić pomagając sobie nożem czy jakimś innym płaskim narzędziem. Po rozłożeniu i przeciągnięciu palcem po odbłyśniku padamy na drugi zawał i bierzemy sie za kompleksowe mycie wszystkiego, łącznie z rozkręcaniem soczewek. Należy tylko zapamiętać która soczewka byla w którym "gnieździe" i w jakim położeniu. Odblysnik w miare mozliwosci myjemy pod wpływem ciśnienia wody, ewentualnie czymś bardzo delkiatnym zeby go nie porysować. Po tym zabiegu gwarantuje zajebiste światła, chyba nawet w przypadku halogenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 no i wszystko jasne, wiec nie w zestawie widac tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 probowałem wykonac wszystko wedlog przepisu ADAMA ale poleglem przy rozklejaniu lampy :banghead: , poprostu balem sie ze jak to zrobie to bede szukal nowej na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bioly110 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 witam w koncu mam go w garażu jest śliczny mój b12n k2 tylko jest mały problem jestem trochę za niski do niego i mam pytanko czy da rade go obniżyć jeśli tak to jak a i jeszcze jedno jak jest zimny i chodzi na ssaniu strasznie coś w nim dzwoni i stuka tak jak zawory chyba ale jak sie zagrzeje jest ok i jeszcze jedno ile wchodzi oleju do silnika z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 probowałem wykonac wszystko wedlog przepisu ADAMA ale poleglem przy rozklejaniu lampy :banghead: , poprostu balem sie ze jak to zrobie to bede szukal nowej na allegro Ja też sie bałem, ale jak sobie przypomniałem ile razy sie wkur***łem jadąc nocą kupe kilometrów od domu to przygrzałem to dobrze suszarką i powoli rozklejałem. Nawet jak troche w miejscu zgrzania porysujesz plastik to nic sie przeciez nie stanie bo go nie widać. Nie wiem tylko jak teraz ze szczelnością bo składałem ją również grzejąc suszarką i wydaje mi sie że jest ok, ale w razie czego mozna umyć jeszcze raz i uszczelnić czymś co bankowo nie dopuści syfu do środka. Nie wspominam juz o efekcie wizualnym gdy lampa pięknie błyszczy na słońcu jak lustro, w przeciwienstwie do mleka ktore było wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 podejme jescze raz dzisiaj to wyzwanie, tylko mam pytanie czym to pozniej uszczelniales?tez miales jakis szary "klej" w lampie? mam jeszcze jedno pyatnie ogolne, zauwazylem ze moja przednia os nie jestt symetryczna, znaczy sie ze lewe (stojac od przodu) podkladki sa jakeis niekompletne i po skreceniu kolo ociera mi o zacisk a jak puszcze kiere to sciaga na prawo, czy wymiar zarowno prawej jak i lewej podkladki jest taki sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek BANDIT Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pozakładajcie sobie fest gmole, a na nich zestaw oświetleniowy rodem z jakiegoś krążownika :biggrin: Tak myślę, że te manewry z rozklejaniem lampy to " psu o dupę ". Pewnie trzeba będzie nowej szukać. Możliwe, że po pierwszym deszczu będzie akwarium na wyposażeniu moto. Nie piszę tego złośliwie, ale dajcie spokój. Może macie w kasku za ciemną szybkę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mam gmole bez halogenów. Akwarium nie stwierdziłem. Tak, miałem taką dziwą białą maź, jak skonczylem to ogrzałem ją suszarką, złączyłem lampę i jest jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja spreparowałem specjalnego wyciorka-spryciorka i wyczysciłem soczewki i lustra od wewnatrz :D....świeci lepiej :ok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 rozkleilem i zakleilem lampe przy pomocy suszarki i wszysktko jest narazie ok-zobaczymy jak wyjade czy cos sie zmienilo, ale czy ktos moglby mi jeszcze odpowiedziec na moje wczesniejsze pytanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Tak myślę, że te manewry z rozklejaniem lampy to " psu o dupę ". Pewnie trzeba będzie nowej szukać. Możliwe, że po pierwszym deszczu będzie akwarium na wyposażeniu moto. Nie piszę tego złośliwie, ale dajcie spokój. Może macie w kasku za ciemną szybkę ???? popieram ... tylko zamiast o dupę napisałbym psu w dupe :biggrin: Edytowane 17 Grudnia 2008 przez gumbej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek BANDIT Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 witam w koncu mam go w garażu jest śliczny mój b12n k2 tylko jest mały problem jestem trochę za niski do niego i mam pytanko czy da rade go obniżyć jeśli tak to jak a i jeszcze jedno jak jest zimny i chodzi na ssaniu strasznie coś w nim dzwoni i stuka tak jak zawory chyba ale jak sie zagrzeje jest ok i jeszcze jedno ile wchodzi oleju do silnika z góry dziękuje za odpowiedz Gratulacje kolego !! Ile masz wzrostu, że piszesz o obniżaniu sprzęta ? W olejaku zawsze coś tam sobie brzęczy a po rozgrzaniu jest ok. Ile jest na liczniku przebiegu ?? Wiesz czy to oryginalny przebieg ?? Czy kiedyś zaworki były robione ?? Miałem kiedyś małego B i tam dopiero zaworki zaczęły głośniej grać przy przebiegu 30 tyś. Nikt wcześniej ich nie dotykał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dziwi mnie, że koledzy Marek Bandit i gumbej nie widzieli na oczy efektywności metody opisanej przez Adama, a tak ją bombardują. A już tym bardziej, że facetowi udało się poprawić oświetlnenie jezdni. Dodam od siebie, że gdy miałem GS 500E ktoś zmontował tam żarówkę 100W i odbłyśnik najzwyczajniej się zdegradował od temperatury (mniemam) oddałem klosz do naprawy w zakładzie, który "lustruje" odbłysniki starych lamp. Rozklejają wszystko, mocza w kwasach, pokrywają nowym lustrem i składają do kupy. Zamontowałem standardową H4 55/60W i świeciło jak ta lala. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dziwi mnie, że koledzy ......nie widzieli na oczy efektywności metody opisanej przez Adama, a tak ją bombardują. .................. jaja sobie robią, Ty też wyluzuj przed świętami :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi