Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

BULA - gsx 1400 nie jest alternatywa dla inazumy.wyglada fajnie jednak jesli o osiagi chodzi to niewiele sie rozni . juz wolalbym hayke -wiesz taka zmiana pozycj .ale chyba nie na dlugo jednak. zdecydowanie wole wygodnie siedziec i ogladac otaczajacy mnie swiat.

ZIBIK daj znac to moze sie spikniemy .

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

zdecydowanie wole wygodnie siedziec i ogladac otaczajacy mnie swiat.

No to chyba nic lepszego ze stajni Suzuki nie dostaniesz.

W pogoniz a czymś lepszym ,mocniejszym,szybszym trzeba sięgnąć po inną marke. A to nie jest najlepszym rozwiązaniem. :icon_mrgreen:

moim zdaniem z tym zrzeraniem opon i zestawu napedowego to nie do konca tak jest. zeby osiagnac podobne doznania jak na b12 - 600ke musisz dosc pozadnie krecic ,a co za tym idzie -wieksze naprezenia ,przeciazenia i tarcie co rowna sie wieksze zuzycie czescui i paliwa .to samo w b12 uzyskujesz w miare spokojnej eksploatacji .a zatem sily jakby sie rownowaza.hehe -to tak na chlopski rozum. wiem wiem ,hehe trudno nie wyciskac z takiego potencjalu sokow wszelakich ,ale lepiej z duzego te soki puszczac niz z malego wyciskac .

zreszta -jazda takim zasobem mocy rekompensuje ewentualne koszty z nawiazka .uwierzcie -ci co nie jezdza . potwierdzcie ci co maja duuze silniki w swoich sprzetach. ja jestem tu akurat dobrym przykladem .moje auto ma 4litry i nawet po przyslowiowe zapalki nim jade 300m . tylko po to zeby moc sie chwile podelektowac odczuciami z tejze "wycieczk"i. a taki sprzet jak np.duzy naked pokroju ww. ma tylko jedna podstawowa wade jak dla mnie .-nie ma alternatywy ,co po nim? mrugacz.gif

gsx 1400 icon_twisted.gif

w moim przypadku jak kiedyś okielznam do końca B12 i będą mnie dalej kręcić nakedy to tylko gsx 1400 a jak sie gusta zmienia to Hayka

Motowariat -kiedy okielznasz b12 to gsx 1400 nie bedzie jechac. roznica jest tylko taka ze ma wieksza pojemnosc i nieznacznie moment obrotowy .jest bardziej elastyczna .ma mniejsze przyspieszenie od inazumy a v max prawie taki sam za to troche wiecej wazy.nic nowego i porywajacego poza stylistyka ,ale to juz rzecz gustu. szczeze mowiac to wolalbym honde x4 ale tylko z powodu wygladu gdyz osiagami rowniez nie odbiega od mojej inki .tylko ze 1 rzecz jaka bym wywalil to bylyby tlumiki hehe[chodzi jak suszarka do wlosow mojej starej hehe

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

Witam

Tez posiadam Bandit jest to 600S rocznik 1998.Jest to moj pierwszy motocykl z tej klasy(wszesniej byl Wiejski Sprzet Kaskaderski czyli WSK 125 oraz 175).Jestem z niego bardzo zadowolony.

Kupilem go w Anglii, bo tam pracowalem i raz kumpel pojechal na miasto szukac jakiegos taniego samochodu,zebysmy mieli czym do tesco po zakupy jezdzic i porobil fotki swoją wypasioną komórką.Ktos obok samochodów wystawił też motocykl i on zrobil zdjecia,pokazał mi a ja sie zakochałem i nastepnego dnia stałem sie szczesliwym posiadaczem tego motocykla.

Koszt 1400 funtow, od pierwszego wlasciciela( w dodatku mechanik wiec dbal jak nalezy),dodatkowo top box, czyli kufer centralny(na solidnym stelażu),sportowy tłumik,inne siedzenie(wygodniejsze),wysoka szyba, przejechane 17 tys mil czyli jakies ok 30 tys kilometrow(licznik nie cofniety bo mam wszystkie dokumenty z kazdego przegladu)), system Datatag.

oto fotek :

http://img185.imageshack.us/img185/7701/bangs7.jpg

mysle ze było warto

Zeby bylo smieszniej,to nie mam prawa jazdy, bo bedac w polsce nie bylo mnie stac na to zeby zrobic.Smigałem sobie po Anglii,Walii i ani razu mnie Police nie zatrzymala.I to jest piekne w tym kraju,jedziesz zgdnie z przepisami,a nawet jak troche dasz w manete na autostradzie to policja Nie zatrzymuje, nie ma tez czegos takiego jak kontrole rutynowe jak to w naszej polsce kochanej panowie łapowek szukaja.Nie wiem czy wiecie, ale w anglii za jazde bez uprawnien grozi wiezienie,nie jak u nas mandat 500 zl.Wiec adrenalina byla jak mijalem patrole :-)O ucieczce tam tez nie ma za bardzo mowy bo maja helikoptery do dyspozycji,dobra lacznosc miedzy radiowozami.

8 lutego mam egzamin A+B wiec zyczcie mi powodzenia i 3majcie kciuki,bo jak zdam i dostane prawko w łapy to zasuwam do Anglii po motor(bo on bidak stoi u kumpla i czeka na mnie)

Co do ewentualnego zlotu banditek, tez sie na niego pisze,ale do lipca 2007, bo pozniej wracam do anglii i juz do polski nie mam zamiaru wracac przez kilka lat.

Edytowane przez Raff

witam,co do zlotu to moze nie tak na srodku polski ale znam fajne miejsce no i okolice gdziue mozna fajnie posmigac,chodzi mi o woj.świetokrzyskie czyli u mnie,a miejsce gdzie mozna zorganizowac zlot to Czarniecka Góra,to jest koło Staporkowa,fajne domki i jest miejsce żeby zorganizowac jakis ogien.Co o tym myslicie ;) ,no chyba ze ktos ma jeszcze jakies propozycje.

PS.jest to dobra baza wypadowa rzeczy posmigac i pozwiedzac troche,jesli to kogos interesuje.

8 lutego mam egzamin A+B wiec zyczcie mi powodzenia i 3majcie kciuki,bo jak zdam i dostane prawko w łapy to zasuwam do Anglii po motor(bo on bidak stoi u kumpla i czeka na mnie)

Raff gratuluje zakupu jedynie słusznego moto :icon_mrgreen: Niech Ci służy no ale przede wszystkim prawko zrób.Adrenalina o której wspomniałeś w nadmiarze szkodzi :biggrin:

PS.jest to dobra baza wypadowa rzeczy posmigac i pozwiedzac troche,jesli to kogos interesuje.

Trzymaj ręke na pulsie.Teraz jest może troszke za wcześnie ale napewno w międzyczasie coś ustalimy.

Pozdrawiam

Powitalnia zaliczona, ale nie darowałbym sobie braku posta w tym temacie ..............

Krótko mówiąc: BANDIT RULES :wink: ( choc inne konie rules również :smile: )

Wreszcie ją mam.........moją własną SUZI

foty zawiesze jak wróce do domu

pozdrawiam

ps:jakieś letnie spotkanie obowiazkowo TAK

Primo witam Wszystkich!

Czytam se te wszystkie posty i chciałbym zaproponować coś odnośnie zlotu ale o tym potem....

Mój bandzior to 600s z 98 która ma na budziku przeszło 51t.km

Najważniejszą sprawą którą chciałbym poruszyć to skrzynia biegów która nie działa źle choć mnie niepokoi, a konkretnie to gdy bandzior jest zimny to wszystko ładnie pięknie wszystkie biegi wchodzą cicho (dyng i bieg siedzi) ale jak się zagrzeje to czuć jak 1 i 2 chodzi po zębach. Na niskich obrotach jeszcze jakoś to jest znośne ale jak chcę przebić z 1 na 2 na większych obrotach to normalnie aż się serce kroi (coś jak "chrrrrry dyng") Z Kolejnymi biegami nie ma najmniejszych problemów.

Poprzedni właściciel rozbebeszył mi standardowy wydech i wsadził przelotówkę, trochę się przestraszyłem czytając poprzednie wypowiedzi na temat wypalania zaworów i chciałbym się troszkę więcej dowiedzieć na ten temat bo dzwięk mi się podoba a nie chciałbym zbytnio ingerować w silnik a przy tym zaszkodzić mu.

Na początku poruszyłem temat zlotu, chciałbym zaproponować wam jednak coś w środku polski (Łudź?) I proszę mi tutaj nie pisać, że "lepiej w miejscowości X bo będę miał blisko/ bo tu mieszkam"

Też obawiałem się o biegi w moim b6, miał takie objawy jak Twój, musisz poprostu zmniejszyć obroty (pokrętło z tyłu gaźników), Bandity poprostu bardzo długo nagrzewają się do swojej właściwej temperatury pracy i mi na przykład przy serwisie ustawili obroty nieco za wysoko żeby wszystko było w porządku przy odpalaniu itp (wtedy zaraz po uruchomieniu nawet zupełnie zimny trzymał ok 1000/1200 prawie bez ssania), ale po jakiś 15/20 miunutach jazdy w mieście obroty na luzie zaczynały się wahać i dochodziły nawet do 2500, wtedy przy wbijaniu 1 i 2 również dochodziły do mnie wstrząsające dźwięki, aha i podregulowałem jeszcze linke sprzęgła - też pomogło.