mikolol Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Pytanko :)Posiadam od miesiaca B6 z 2001 wersja z owiewka. Pytanie dotyczy swiatel przednich: czy jedno oko jest jako krotkie swiatlo , drugie jako dlugie? czy moze w ktorejs z opcji jest ze swieca oba na raz (dlugi lub krotkie)? U mnie dziala jak napisalem na poczatku, ale w instrukcji znalazlem ze jedna z zarowek jest dwuzwojowa. dzieki z gory ze odpowiedz pozdrBoodzik Tak tak - ten typ tak ma, że na krótkich jeździ z jednym okiem. Drugi reflektor to długie. Nawet policjanci potrafią sugerować przy kontroli, że chyba "przepaliła mi się żarówka". Ostatnio gość na stacji kontroli pojazdów się też dziwił, ale w końcu uwierzył mi na słowo. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Tak tak - ten typ tak ma, że na krótkich jeździ z jednym okiem. Drugi reflektor to długie. Nawet policjanci potrafią sugerować przy kontroli, że chyba "przepaliła mi się żarówka". Ostatnio gość na stacji kontroli pojazdów się też dziwił, ale w końcu uwierzył mi na słowo. :P wiec ja dla świetego spokoju pomykam cały czas na długich, a że nie należą do najlepszych nikt mi jeszcze nie pogroził ze mam długie a widac mnie napewno lepiej :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemir Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) A ja mam pytanie od ktorego roku /bo mniemam ze nowe maja/ byly montowane seryjne immobilajzery? ps. dzis po wojach administracyjno skarbowych zarej moto OC - pzu wieczorem latam po okolicy trzeba sie wjezdzic jak to dziadek mowi " z motorem jak z kobieta trzeba sie przyzwyczaic i wybadac na ile mozna sobie pozwolic" Edytowane 25 Maja 2007 przez przemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Posiadam od miesiaca B6 z 2001 wersja z owiewka. Pytanie dotyczy swiatel przednich: czy jedno oko jest jako krotkie swiatlo , drugie jako dlugie? czy moze w ktorejs z opcji jest ze swieca oba na raz (dlugi lub krotkie)? U mnie dziala jak napisalem na poczatku, ale w instrukcji znalazlem ze jedna z zarowek jest dwuzwojowa. Tak jest.Niestety światła w wersjach z owiewką to porażka.W moim B12 próbowałem kombinacji z żarówkami.....kupiłem jakies gówno i klapa....typ żarówek HB3 i HB4. Narva ,Osram i Philips mają mocniejsze żarówki ale nie wiem jaki mogą mieć wpływ na samą lampe (plastik..większa temperatura).Są patenty z przetwornicą i żarnikami Xenonowymi ale jest to wydatek ok 600PLNów.Nie polecam zabawy z żarówkami pseudo xenonowymi...efekt odwrotny od zamierzonego.A tak w ogóle to polecam jazde na długich tak jak napisał Gumbej.Sposób powszechnie stosowany przez włascicieli eSek.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Panowie wyszedł nowy bandit http://moto.allegro.pl/item198339290_suzuk..._okazyjna_.html :) Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) Koledzy : pytanie zasadnicze.Postanowiłem wymienic spężyny z przodu na progresywne, niestety zawias jest już mięciutki. Decyzja podjęta w porozumieniu z serwisem. Wobec tego gdzie takie coś można nabyć ? Może ktoś z Was takie coś już ma za sobą :) i polecicie jakiś zestaw springi+olej ?Będe wdzięczny :biggrin: Czy przypasuje amor do tylu od gsx-r 600/750 albo sv 650 ? Moj bandzior jest z 1998 . Pozdro Edytowane 25 Maja 2007 przez kurbat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImperatoR Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Sluchajcie ja tez w krotkiej sprawie, ale jakze waznej - jakie aku byscie polecili tj. marke? Wiem ze ma byc 12V/8Ah ale jakies wymiary by sie tez przydaly bo ten co mam jest "nieoryginalny" i lata w koszyku - musze zmienic, coz mam oldschoola z '95 wiec najwyzszy czas wsadzic co trzeba i jak trzeba ;) HuHuHu - jak to zabrzmialo.... Pzdr! Edytowane 26 Maja 2007 przez ImperatoR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
600bandytowmnienosi Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Panowie wyszedł nowy bandit http://moto.allegro.pl/item198339290_suzuk..._okazyjna_.html :icon_razz:Niezłe :) Aukcję czyta się jak komiks... obrazki... podpisy... hehe Przy przedostatnim zdjęciu jest nawet zasadniczy zwrot akcji:"Żadnych wad ani usterek. Tylko tankować paliwo i w drogę. Słowem motocykl jest przygotowany do sezonu!"i nagle:"Stan wizualny również jest bez zarzutu poza uszkodzeniem liczników i lampy co widać na zdjęciach."No.. a tak w ogóle to "Motocykl został sprowadzony z Niemiec." - tylko te zółte egzotyczne blachy mi do niemców nie pasują... Koledzy : pytanie zasadnicze.Postanowiłem wymienic spężyny z przodu na progresywne, niestety zawias jest już mięciutki. Decyzja podjęta w porozumieniu z serwisem. Wobec tego gdzie takie coś można nabyć ?Widziałem przednie sprężyny progresywne do B6 w katalogu Larssona za chyba 400 zł. Idz najlepiej do jakiegoś sklepu Larssona i się dowiedz.. może na stronie też się dowiesz. Edytowane 26 Maja 2007 przez 600bandytowmnienosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Dzieki 600... za odpowiedź, poszukam w larrsonie. A co z tym pytaniem, wie ktoś : Czy przypasuje amor do tylu od gsx-r 600/750 albo sv 650 ? ?? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff84 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 witambandit 600 S (zeby byla jasnosc :z owiewkami) rocznik 98mam pytanie : czy mozna latwo wymienic zarowke przednia postojową ?jak to zrobic, czy trzeba odkrecac owiewki czy mozna jakos dojsc do tej zarowki bez demontazu owiewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Witam, Jeden z forumowiczów ma do sprzedania bandita 600 link do aukcji http://allegro.pl/item198766367_sprzedam_s...0_n_bandit.html link do ogłoszenia z forum http://forum.motocyklistow.pl/Sprzedam-Suz...dit-t72584.html Co o tym myślicie? Cena wydaje sie być dobrą ceną. Poznań trochę daleko, ale nic nie stoi na przeszkodzie :) Widać, że wszystko oryginalne. Może ktoś z Poznania miał z nim kontakt ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Przypominam o głosowaniu http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=72447&st=0 Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit_Luke Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 na głównym forum zrobiłem nowy temat odnośnie kupna bandita 600. Mam nadzieje ze dowiem się od was kilku informacji, pozdrawiam narazie nowicjusz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Dopisz tu jaki rocznik itd., daj linka do ogłoszenia, fotki, oblukamy i pomożemy :buttrock: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ja właśnie dziś sprzedałem mojego bandziora, troche smutno było się z nim rozstać, ale cóż. Kiedyś jeszcze tu wróce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi