Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

koledzy, mam pytanie, czy nie znacie dokładnie adresów sklepów z Luisa w berlinie?

będę w piątek chyba przez parę godzin tak od 17.00 w Berlinie i może zdążę do któregoś zajrzeć ?

Ewentualnie gdzie w necie można znaleźć spis takich "rajów" ;-)

Pozdro i dzięki :icon_biggrin:

Cytat
Siemasz Jokokoko (ups...chyba z czymś przedobrzyłem smile.gif )

heh wszyscy przedobrzają :icon_biggrin:)

no to dobrze ... hamulce, waga to nie problem coś tam jeździłem na mito, dr 650 tylko właśnie pod nogami jeszcze tyle koni nie miałem:) no ale mam nadzieje, że trochę oleju w głowie mam i nie będzie źle:)

Moto planuje kupić początkiem czerwca, na razie truuudny okres w szkole i muszę jeszcze trochę dorobić :icon_mrgreen: Ale wiem, że bandit zbliża się do mnie ogromnymmi krokami ahh:)

kurbat napisał:

Witam,

koledzy, mam pytanie, czy nie znacie dokładnie adresów sklepów z Luisa w berlinie?

będę w piątek chyba przez parę godzin tak od 17.00 w Berlinie i może zdążę do któregoś zajrzeć ?

Ewentualnie gdzie w necie można znaleźć spis takich "rajów" ;-)

Pozdro i dzięki :)

leonstar napisał:

Kurbat, nie wiem czy sprawdzałeś... ale sprawdź to:

http://www.louis.de/_400f8d25eeab58c251f8f...?topic=filialen

tam na stronie masz nawet taki bajer, że wybierasz do którego sklepu chcesz jechać i na dole jest MAP&GUIDE - wpisujesz "Startpunkt" i podaje Ci całą trasę od domu gdzie masz skręcić itp. itd...

Powodzenia!

kurbat napisał:

dziękować !

Byłem widziałem to sie podziele wiadomosciami a co :biggrin:

ostatnie objeździłem chyba wszystkie sklepy w Berlinowie za pomocą oczywiscie urzadzonka (GPS) :biggrin:

i zeby zaoszczedzić wam benzynki stania w korkach i daremnego szukanie proponuje walic od razu do

Louis Giga Store na Holzhauser str. o czym wielokrotnie uprzejmie donosiłem :icon_question: :smile:

klaudiusz napisał:

Od 5 minimalnie przy 100-120km/h na trasie do 6-7 w mieście i nawet 10 przy ostrym pałowaniu :bigrazz:

p.s. ale proponuje 600-ke, w zupełności narazie wystarczy:) Sorki musiałem pomoralizować:) he he he

Oj daja czadu chłopaki a Ty sie zastanawiasz czy moralizować :icon_question:

lokomotywa w tak młodym wieku, pewnie no problem.... skoro Ty nie moralizujesz ja takze, ale cos czuje że powinienem :icon_question:

mmatteuszz napisał:

wolałbym 600 ale jak można by było kupić taniej 1200 to dlaczego nie ?:P :D

jak szukałem moto dla siebie to ktos kto sprzedawał swój B12 napisał "...sprzedaje bo za silny dla mnie .." moze dlatego, ale nie moralizuje :biggrin: :biggrin:

jokoko napisał:

no to dobrze ... hamulce, waga to nie problem coś tam jeździłem na mito, dr 650 tylko właśnie pod nogami jeszcze tyle koni nie miałem:) no ale mam nadzieje, że trochę oleju w głowie mam i nie będzie źle:)

Nikt Ci nie każe od razu wykorzystywać wszystkich koni. Możesz na początku łagodnie, a potem z czasem będziesz coraz mocniej odkręcać. Ja jak jeździłem, to od początku po mału... 4 tyś.obr...potem stopniowo 6 tyś... 8 tyś... Teraz też do końca nie kręcę w spokojnej jeździe po mieście, ale to rónież z oszczędności, żeby za dużo nie spalić. Ale zawsze wiem, że mam zapas mocy i żaden bamber z wąsami i dywanem w stuningowanym kadecie nie będzie mi udowadniać że jest mocniejszy na ulicy.

Pytanko za 100 punktów:

Mam okazje kupić tłumik przelotowy do Bandyty, tylko że to chyba jest do olejaka, a ja mam już nowy silnik i teraz pytanko: Montować czy olać bo coś może sie spie**olić z silnikiem?

Pozdrawiam

Klaudiusz

klaudiusz napisał:

Pytanko za 100 punktów:

Mam okazje kupić tłumik przelotowy do Bandyty, tylko że to chyba jest do olejaka, a ja mam już nowy silnik i teraz pytanko: Montować czy olać bo coś może sie spie**olić z silnikiem?

Pozdrawiam

Klaudiusz

a jak z gwarancją na akcesoryjny tłumik :) :P

Słuchajcie... mam ważne pytanie w sprawie gmoli.

Ważne jest, żeby były mocowane w 3 punktach, czy wystarczy w 2?

Nie będę kupować żadnych za 400 ani za 250 PLN, tylko kupuję rurkę 3/4 cala bez szwu w hurtowni wyrobów stalowych za niecałe 10 zł za metr... W sieci można znaleźć dużo fotek Bandytów z gmolami, więc zrobiłem se formę na wzór tych z sieci jak to należy wygiąć. Na warsztacie w pracy koleś mi to elegancko powygina i pospawa za browara (...a niech nawet będzie za szesciopak). Pomaluje se je albo i pochromuje i mam eleganckie gmole za grosze...

Już się przymierzałem do takich mocowanych w 2 punktach, a kilka osób mi powiedziało, że na 2 nie warto, bo jak sie maszyna wyłoży, to gmol sie zegnie i wbije w karter, i jak już to lepiej takie potrójne - mocowane w 3 miejscach. Wtedy nic takiego sie nie stanie.

Co Wy na to?

Ma ktoś doświadczenia z gmolami? Ma ktoś mocowane w 2 miejscach i się nie zawiódł?

Mi szczerze mówiąc bardziej się podobają wizualnie takie prostsze - na 2 mocowania. Na 3 mocowania to już nadmiar złomu pod nogami, ale jeśli gmole na 2 mocowania mijają się z celem to trudno... zrobie na 3.

Czekam na wszelkie doświadczenia w temacie gmoli.

PS. Nie wiem jak Was, ale od pewnego czasu swędzi mnie manetka... Was też? Co mam zrobić?

;)

Edytowane przez 600bandytowmnienosi

Witam

MAm male pytanko do kolegow banitowcow:)

Wlasnie wymieniam klocki (przod) w swoim BAndicie 400 no i odkrecilem zacisk no i walsnie co dalej hehe. MAm zacisk i widze zeby dostac sie do klockow musze odkrecic takie dwie sruby mocujace niby widze ze jest miejsce na klucz pod oslonka z gumy tylko ku...wa co to za klucz skoro 8 jest za duzy a 7 znow za maly czy japonce maja u siebie klucze 7,5 czy ja poprostu sie do tego zle zabieram. POMOCY !!!!!!!!!!!!!!! jakby komus ulatwilo odpowiedz to mam zacisk tokico, a moj bandit jest troszke niespotykany bo ma jedna tarcze z przodu podobno bylo kilka wersji no i moj jest taki :icon_rolleyes: JEszcze raz POMOCY i z gory dzieki za odpowiedz..

Dobra juz nieaktualne dalem rade :icon_mrgreen:

Cytat
Nie będę kupować żadnych za 400 ani za 250 PLN, tylko kupuję rurkę 3/4 cala bez szwu w hurtowni wyrobów stalowych za niecałe 10 zł za metr... W sieci można znaleźć dużo fotek Bandytów z gmolami, więc zrobiłem se formę na wzór tych z sieci jak to należy wygiąć. Na warsztacie w pracy koleś mi to elegancko powygina i pospawa za browara (...a niech nawet będzie za szesciopak). Pomaluje se je albo i pochromuje i mam eleganckie gmole za grosze...
:) :) :eek:

Adam Słodowy bedzie z Ciebie dumny :icon_biggrin:

Cytat
co to za klucz skoro 8 jest za duzy a 7 znow za maly

A może kluczyk rozkalibrowany jest? Tak tylko zapytuje :)

Carioka napisał:

Uwaga: Chwalę się

Jaką mam śliczną nową szybę, załozyłam przy pomocy kolegi i nie mogę się napatrzeć na rezultat.

Dziękuję za uwagę i wyrozumiałość :clap:

...no jaka?? Carioka, foty prosze, bo mnie z mojego bandziora zdmuchuje... :icon_mrgreen:

...no i gratuluje nowej szybki :D

Edytowane przez Monia:)