Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jako, że zbieram się powoli do poszukiwań Bandita 600-tki (raczej S, rocznik w okolicach 2000-2002) mam pytanie do znawców tematu:

Czy egzemplarze sprowadzane z Anglii wymagają jakiejś przeróbki przedniego oświetlenia? Mam na oku jedną S-kę i nie było w niej nic robione po sprowadzeniu, a właściciel już trochę nią u nas jeździ...

A po jaką cholere??????? Przecież z tego rocznika S-ka ma soczewke. Co chcecie zatem wymieniać lub przerabiać????? :)

Aaaaaa...............to w takim razie nic nie trzeba zmieniać bo i tak nic te światła nie dają :)

A nie jest tak, że długie światło ma zamienioną stronę ze światłem drogowym?

Jesli motocykl jest zarejestrowany to masz problem pierwszego przegladu rejestracyjnego z glowy, nastepne pewnie tez przejdzie bo malo ktory diagnosta zna sie na motocyklach - sprawdzaja czy swiatla swieca i zmieniaja sie z dlugich na krotkie i odwrotnie. Ale dobrze bedzie podjechac i wypytac - pod pretekstem ze chcesz cos takiego kupic a sie nie znasz :notworthy:

Najlepiej bedzie jesli zobaczysz jak to swiatlo swieci stawiajac motocykl pod sciana - jesli swiatlo nie pada wyzej po lewej stronie to nie bedzie oslepiac kierowcow podczas mijania. Jesli Ci sie uda to zobacz czy da sie przekrecic srodek lampy kontowo tak zeby prawa strona byla wyzej (wyzej ma padac swiatlo z prwej strony na scianie) - wizualnie (patrzac z przodu) nie bedzie takie posuniecie widoczne na soczewce.

Patrzac po zdjeciach - to sa na tym forum tacy ktorzy moga sprawdzic wyzej opisana "sztuczke" u siebie - tylko pewnie im sie nie chce ;) Przegladajac manuala nie moge zagwarantowac ze uda sie to zrobic.

If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris!

Witam

Mam bandziora 600, napukane 42tys. km. Na zimnym silniku po odpaleniu slychac wyrazne metaliczne "cykanie", po rozgrzaniu zanika.

Zrobilem zawory i gazniki, problem nie zniknal!

Myslicie ze to rozrzad??? Nie za szybko, przebieg nie byl krecony!!!

Z gory dzieki za pomoc! :biggrin:

• 2 tygodnie później...