Skocz do zawartości

Szukam chętnych na wyjazd do Chorwacji

Młody
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

DrSpławik załamales mnie... :D A jak wygląda sytuacja na początku sierpnia? Może uda mi się przesunąć termin wlasnie na ten miesiąc

Spoko, to nie były jakieś ulewy. Po prostu jechałem z nadzieją na wygrzanie d...ska nad ciepłą wodą. W okresie dwóch tygodni mieliśmy cztery - pięć dni lampy. Standardem było pochmurne niebo i przelotne opady a przeciez nie po to się jedzie... Dla mnie optimum na wyjazd to druga połowa sierpnia, już bez upałów ale dużo cieplej niż w Polsce. Ech... by się tam wróciło... :crossy:

DrSpławik załamales mnie... :icon_eek: A jak wygląda sytuacja na początku sierpnia? Może uda mi się przesunąć termin wlasnie na ten miesiąc

Spox, zobaczymy przemyślimy i moze termin troszke przesuniemy.

Dopiero to wstepne ustalenia, ale raczej koniec sierpnia bo Lipiec to mysle ze odpada na 99%.

Jak Tas coś juz przemyśli to bedziemy ustalać jakis termin wyjazdu.

A jak narazie na spokojnie bo nawet jeszcze sezon sie nie zaczal :icon_eek:

:(

do Chorwacji na dwa tygodnie na przełomie sierpnia i września - temperatury znośne, morze ciepłe, ceny posezonowe.

byłem w Chorwacji w zeszłym roku na moto 30.08-9.09.07 i powiem tak do Chorwacji super pogoda i temp. przyjemne (mogło by być cieplej, woda zimna, opalanie i grzanie dupska odpada, 1 dzień był ciepły) a powrót to ponad 1000 km w ulewnych deszczach i temp max 8 st. do samej Warszawy (byłem już 5 razy w Chorwacji z czego dwa razy na przełomie sierpnia i września i nie polecam tego terminu szczególnie na moto :( - tam się już kończy lato.... )

i wracać przez Bośnię - widoki przepiękne - kaniony jak w USA (kręcili tam nawet Winetou).

polecam :icon_eek: ale trzeba brać pod uwagę, że jedzie sie przez góry..... i u nas było tak- wyjeżdzając z HR było 15-18 stopni a w Bośni w górach w okolicach 0 lub nawet minus i padał śnieg :icon_eek:

Edytowane przez TUREK

• 2 tygodnie później...

Panowie na Maj nit sie nie skusi? morze już cieplutkie temp. akuratne na moto czytaj nie za gorąco (średnia ok. 20-22) i ceny jeszcze "przedsezonowe". :D

Hejka,

Ja byłbym wstępnie mocno zainteresowany, bo chcę odpocząć na Chorwacji a majowy termin wygląda jak najbardziej OK. Na jakim etapie to stoi, już jest na pewno czy tylko w sferze planów? Ile osób jest zdecydowanych?

Hejka,

Ja byłbym wstępnie mocno zainteresowany, bo chcę odpocząć na Chorwacji a majowy termin wygląda jak najbardziej OK. Na jakim etapie to stoi, już jest na pewno czy tylko w sferze planów? Ile osób jest zdecydowanych?

Potwierdzam u mnie Maj jak najbardziej aktualny ;)

Ja też mam zamiar się wybrać, termin jaki by mi pasował to druga połowa sierpnia, ewentualnie początek lipca / koniec czerwca. Z chęcią bym się podłączył i pojechał w grupie, także czekam na jakieś propozycje.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Dawno nie zaglądałem do tematu (obrona, coraz więcej roboty w "fabryce" :cool: ).

Czytając porady doświadczonych "chorwatów" wnioskuje za terminem sierpniowym (około połowy sierpnia).

W końcu jak mamy się wybrać na południe to trzeba by było wygrzać trochę cztery litery, a jazda w deszczu to nie jest to co "misie lubią najbardziej".

Proponuję, aby powolutku zacząć się przymierzać do wyjazdu.

Wszystkich chętnych do wycieczki w tym teminie bardzo proszę o podsyłanie informacji (jakie noclegi - namiot, hotel, jakie są preferowane prędkości przelotowe i dzienne przebiegi, ile osób na moto oraz wszelkie zachcianki i zachciewajki :icon_razz: itp. Spróbuję wtedy zebrać w całość wszystkie pomysły, ubrać w jakieś ramy i przedstawie szacownemu gronu do akceptacji. :crossy:

Pozdrawiam,

Tas

Ja jako załozyciel tematu niestety z żalem musze powiedzieć ze do Chorwacji nie pojadę... :) Niestety nieco przeraża mnie sytuacja na Bałkanach (co prawda od Kosowa do Chorwacji jest kawałek ale mnie najbardzije interesował Dubrovnik ktory jest bardzo blisko Albanii i Bośni). Może innym razem. W tym sezonie wyruszam na zachód, tj. Lazurowe Wybrzeże i jeśli fundusze pozwolą Barcelona. "Chorwatom" życze powodzenia, szerokości i braku problemów.

Tez w moich planach na Chorwację jest Dubrovnik i z lekkim niepokojem oglągam tv, lecz chyba nie ma realnego zagrożenia w Chorwacji.Co prawda Dubrovnik jest blisko Kosowa ale dzielą go jeszcze Bośnia oraz Czarnogóra. Główne zamieszki dzieją się własnie na ziemiach Serbii z której zrezygnuję a trasę poprowadzę przez Bośnię lub Austrię. A wy jak koledzy myślicie o tym problemie? ja jadę w połowie czerwca :notworthy:

W tym sezonie wyruszam na zachód, tj. Lazurowe Wybrzeże i jeśli fundusze pozwolą Barcelona.

Szukasz kogoś do towarzystwa może??

Kiedy planujesz jechać i na ile?? :icon_biggrin: