Młody Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 DrSpławik załamales mnie... :crossy: A jak wygląda sytuacja na początku sierpnia? Może uda mi się przesunąć termin wlasnie na ten miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Planuję wyjechać do Chorwacji ok. 20 lipca (mogę kilka dni później), na ok. 10 dni - szukam miłego towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 DrSpławik załamales mnie... :D A jak wygląda sytuacja na początku sierpnia? Może uda mi się przesunąć termin wlasnie na ten miesiącSpoko, to nie były jakieś ulewy. Po prostu jechałem z nadzieją na wygrzanie d...ska nad ciepłą wodą. W okresie dwóch tygodni mieliśmy cztery - pięć dni lampy. Standardem było pochmurne niebo i przelotne opady a przeciez nie po to się jedzie... Dla mnie optimum na wyjazd to druga połowa sierpnia, już bez upałów ale dużo cieplej niż w Polsce. Ech... by się tam wróciło... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Tez sie tam wybieram ale w Maju.. Ktoś może był w tym okresie? Jak z pogodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tangel Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 DrSpławik załamales mnie... :icon_eek: A jak wygląda sytuacja na początku sierpnia? Może uda mi się przesunąć termin wlasnie na ten miesiąc Spox, zobaczymy przemyślimy i moze termin troszke przesuniemy.Dopiero to wstepne ustalenia, ale raczej koniec sierpnia bo Lipiec to mysle ze odpada na 99%. Jak Tas coś juz przemyśli to bedziemy ustalać jakis termin wyjazdu.A jak narazie na spokojnie bo nawet jeszcze sezon sie nie zaczal :icon_eek: :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) do Chorwacji na dwa tygodnie na przełomie sierpnia i września - temperatury znośne, morze ciepłe, ceny posezonowe. byłem w Chorwacji w zeszłym roku na moto 30.08-9.09.07 i powiem tak do Chorwacji super pogoda i temp. przyjemne (mogło by być cieplej, woda zimna, opalanie i grzanie dupska odpada, 1 dzień był ciepły) a powrót to ponad 1000 km w ulewnych deszczach i temp max 8 st. do samej Warszawy (byłem już 5 razy w Chorwacji z czego dwa razy na przełomie sierpnia i września i nie polecam tego terminu szczególnie na moto :( - tam się już kończy lato.... ) i wracać przez Bośnię - widoki przepiękne - kaniony jak w USA (kręcili tam nawet Winetou). polecam :icon_eek: ale trzeba brać pod uwagę, że jedzie sie przez góry..... i u nas było tak- wyjeżdzając z HR było 15-18 stopni a w Bośni w górach w okolicach 0 lub nawet minus i padał śnieg :icon_eek: Edytowane 30 Stycznia 2008 przez TUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_moto Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 to chyba słusznym miesiącem bedzie czerwiec jeszcze w miarę mało turystów(słyszałem że w lipcu i sierpniu jest tłoczno) i dosyc ciepło SZUKAM TOWARZYSTWA NA CZERWIEC OK 10-14DNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Też planuję wypad do Chorwacji na około 10-14 dni w lipcu lub sierpniu, ale jeszcze dokładnie nie wiem. Będę obserwował temat, może się dowiem czegoś ciekawego. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Panowie na Maj nit sie nie skusi? morze już cieplutkie temp. akuratne na moto czytaj nie za gorąco (średnia ok. 20-22) i ceny jeszcze "przedsezonowe". :D Hejka,Ja byłbym wstępnie mocno zainteresowany, bo chcę odpocząć na Chorwacji a majowy termin wygląda jak najbardziej OK. Na jakim etapie to stoi, już jest na pewno czy tylko w sferze planów? Ile osób jest zdecydowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Hejka,Ja byłbym wstępnie mocno zainteresowany, bo chcę odpocząć na Chorwacji a majowy termin wygląda jak najbardziej OK. Na jakim etapie to stoi, już jest na pewno czy tylko w sferze planów? Ile osób jest zdecydowanych? Potwierdzam u mnie Maj jak najbardziej aktualny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad85 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ja też mam zamiar się wybrać, termin jaki by mi pasował to druga połowa sierpnia, ewentualnie początek lipca / koniec czerwca. Z chęcią bym się podłączył i pojechał w grupie, także czekam na jakieś propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tas[PL] Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam, Dawno nie zaglądałem do tematu (obrona, coraz więcej roboty w "fabryce" :cool: ). Czytając porady doświadczonych "chorwatów" wnioskuje za terminem sierpniowym (około połowy sierpnia).W końcu jak mamy się wybrać na południe to trzeba by było wygrzać trochę cztery litery, a jazda w deszczu to nie jest to co "misie lubią najbardziej".Proponuję, aby powolutku zacząć się przymierzać do wyjazdu. Wszystkich chętnych do wycieczki w tym teminie bardzo proszę o podsyłanie informacji (jakie noclegi - namiot, hotel, jakie są preferowane prędkości przelotowe i dzienne przebiegi, ile osób na moto oraz wszelkie zachcianki i zachciewajki :icon_razz: itp. Spróbuję wtedy zebrać w całość wszystkie pomysły, ubrać w jakieś ramy i przedstawie szacownemu gronu do akceptacji. :crossy: Pozdrawiam,Tas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja jako załozyciel tematu niestety z żalem musze powiedzieć ze do Chorwacji nie pojadę... :) Niestety nieco przeraża mnie sytuacja na Bałkanach (co prawda od Kosowa do Chorwacji jest kawałek ale mnie najbardzije interesował Dubrovnik ktory jest bardzo blisko Albanii i Bośni). Może innym razem. W tym sezonie wyruszam na zachód, tj. Lazurowe Wybrzeże i jeśli fundusze pozwolą Barcelona. "Chorwatom" życze powodzenia, szerokości i braku problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_moto Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Tez w moich planach na Chorwację jest Dubrovnik i z lekkim niepokojem oglągam tv, lecz chyba nie ma realnego zagrożenia w Chorwacji.Co prawda Dubrovnik jest blisko Kosowa ale dzielą go jeszcze Bośnia oraz Czarnogóra. Główne zamieszki dzieją się własnie na ziemiach Serbii z której zrezygnuję a trasę poprowadzę przez Bośnię lub Austrię. A wy jak koledzy myślicie o tym problemie? ja jadę w połowie czerwca :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 W tym sezonie wyruszam na zachód, tj. Lazurowe Wybrzeże i jeśli fundusze pozwolą Barcelona.Szukasz kogoś do towarzystwa może??Kiedy planujesz jechać i na ile?? :icon_biggrin: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi