MOC Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 W ruskim dolniaku ani prowadnic ani w zasadzie gniazd się nie wymienia proszę pana Powinno ^^Natomiast powinno ,jeśli się jest modem, się dawać dobry przykład i używać polskich znaków ;P Pierwsza wzrokowa nagana za pouczanie moda i to jeszcze bledne... :icon_mrgreen: Nie mam czasu ani sily na ciagle przelaczanie jednego jezyka na drugi :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Pierwsza wzrokowa nagana za pouczanie moda i to jeszcze bledne... :icon_mrgreen: To nie jest błędne pouczanie - po prostu w dolniaku prowadnica jest wykonana jako jeden odlew z cylindrem - także siłą rzeczy jest niewymienna. Gniazgo również.......Co do wstawiania prowadnic i gniazd - to nie wiem czy nie lepiej zamówić nadwymiarowy zawor i dopasować zużyte prowadnice i gniazda do niego (takie było fabryczne założenie - i uważam je za najlepsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 To nie jest błędne pouczanie - po prostu w dolniaku prowadnica jest wykonana jako jeden odlew z cylindrem - także siłą rzeczy jest niewymienna. Gniazgo również.......Co do wstawiania prowadnic i gniazd - to nie wiem czy nie lepiej zamówić nadwymiarowy zawor i dopasować zużyte prowadnice i gniazda do niego (takie było fabryczne założenie - i uważam je za najlepsze).No i co z tego ze jest to jeden odlew, rozwiercasz i wciskam prowadnice i gniazdo zaworowe jakie mi pasuja, mamy XXI wiek i takie rzeczy do cudow techniki nie naleza... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) No i co z tego ze jest to jeden odlew, rozwiercasz i wciskam prowadnice i gniazdo zaworowe jakie mi pasuja, mamy XXI wiek i takie rzeczy do cudow techniki nie naleza... :icon_twisted:Mocu - mamy XXI wiek i wszystko można ,byle by ciemnoty nie wciskac .Pewnie można by tam wsadzić tłoki kute z magnezu i smarowanie ciśnieniem z natryskiem na denka i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy.Chcesz -dzialaj tak w sokole . A my zostaniemy na zimi bo koszt wsadzenia tego rodzaju prowadnicy ( dorabianej ) plus koszty robocizny były by porównywalne,a z dorobieniem zaworów przekroczyły by cenę chinskich cylindów. Po prostu uwielbiam takie dywagacje teoretyków gawędziarzy . Pewnie jeszcze ktoś by wspomniał o fosforobrązie na materiał prowadnic. Jak ci się zużyje symer to wymieniasz wałek który w nim pracuje?Okej - chyba dość dosłownie powiedziałem ? Edytowane 20 Stycznia 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mocu - mamy XXI wiek i wszystko można ,byle by ciemnoty nie wciskac .Pewnie można by tam wsadzić tłoki kute z magnezu i smarowanie ciśnieniem z natryskiem na denka i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy.Chcesz -dzialaj tak w sokole . A my zostaniemy na zimi bo koszt wsadzenia tego rodzaju prowadnicy ( dorabianej ) plus koszty robocizny były by porównywalne,a z dorobieniem zaworów przekroczyły by cenę chinskich cylindów. Po prostu uwielbiam takie dywagacje teoretyków gawędziarzy . Pewnie jeszcze ktoś by wspomniał o fosforobrązie na materiał prowadnic. Jak ci się zużyje symer to wymieniasz wałek który w nim pracuje?Okej - chyba dość dosłownie powiedziałem ? No teraz to juz sie troche zagalopowales w swoich dywagacjach ;) Pisze tylko, ze jest to mozliwe i wykonalne, natomiast to co kto robi ze swoim sprzetem to jego i tylko jego decyzja. Ja robiac sprzet, do ktorego nie chce sie dotykac przez najblizsze kilka lat, robie tak na ile po pierwsze mnei stac i po drugie jest mozliwe do wykonania. Interesuje mnei tylko co zrobisz majac super cylinder z wyszczerbiona przylgnia gniazda zaworowego.... :banghead: P.S.Tylko nie pisz zalatwie sobie drugi, bo w przypadku SOKOLA to nie w kij pierdzial ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi