wokibart Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 tak po temaci ewidze za chyba kazdy był w IT juz w tym roku :biggrin: ,ale nie wszycy razem i na moto - hehe pozdro HEHEHEH , MOZE NAWET UDA SIE BEZ MAPY :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 no super ze wkoncu sie udalo z ducatem :biggrin: teraz to pozostaje juz koncowe odliczanie... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Ja właśnie kończe ostatnie przygotowania motocyka, wczoraj sprawdziłem luz zaworowy, wszystki skrócone ale mieszczą sie w tolerancjach :icon_eek: zarzucone nowe świeczki, dziś wyważam koła i zakładam nowe klocki hamulcowe co by hebel był mocny w Alpach :wink: W przyszłym tygodniu pakuję na próbe wszystki menele i zobacze jak to będzie wyglądać. Moze sie uda wszystko zabrać :bigrazz: I opiszę dokładnie plan na każdy dzień łacznie z przebiegami i naucze się trasy na pamięć bo jestem przeciwnikiem wszelkiej elektroniki na moto ala GPS, ABS, przełączniki map zapłonu w GSX-R 1000 :D :buttrock: i innego szjsowatego gówna :bigrazz: Mam nadzieje że już dawno zostawiliście na mapie A i powyrywaliście guziki które wylądowały w śmietniku :icon_razz: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariot Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Cześć chłopaki, ja tak nieoczekiwanie niespodziewanie dołączam do wyprawy, rozmawiałem z tytusem i jestem w miare wprowadzony w temat, mam : namiot, spiwór,opone która wytrzyma wyjazd, tylko jak byście mogli mi streścić czy potrzebuje załatwiać jakieś formalności przed wyjazdem?? (paszport ważny tyż jest :) )Z góry dzięki i pozdrowionka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokibart Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Cześć chłopaki, ja tak nieoczekiwanie niespodziewanie dołączam do wyprawy, rozmawiałem z tytusem i jestem w miare wprowadzony w temat, mam : namiot, spiwór,opone która wytrzyma wyjazd, tylko jak byście mogli mi streścić czy potrzebuje załatwiać jakieś formalności przed wyjazdem?? (paszport ważny tyż jest ;) )Z góry dzięki i pozdrowionka ;) NO TO WITAMY W GRONIE :) ENZO, TO WKONCU ILE OSOB NAS JEDZIE BO SIE POGUBILEM. JAK TRZEBA BEDZIE TO JESZCZE ZADZWONIE DO DUCATI O JAKAS DODATKOWA MIEJSCOWKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 TERAZ ALBO SPOWROWTEM 8 ALBO JUZ 9 :) ide sie ubierac bo sie hajtam za 3 h :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariot Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Cały czas czytam ten temat już od 9 rano :) i coraz bardziej podoba mi się, teraz musze tylko pilnować moich sakw, kondoma przeciwdeszczowego i takich tam pierdółek, bo od połowy tygodnia już lecą POCZTA POLSKA a zapomniałem o cudownym strajku hehehehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 15.06.2008 Przygotowania – 46 kmenZo – wyjazd z Rzeszowa do Dębicy, spanie w Dębicy, przygotowania z Myciorem i Wokibartem 16.06.2008 DZIEŃ 1 – 957 kmWspólny wyjazd z Dębicy (Enzo, Mycior, Wokibart) ok. godziny 4 rano do Myślenic – 116 kmMyślenice ok. 6 rano – spotkanie na stacji paliwowej na wylocie z Myślenic w stronę Rabki Zdrój z Luker zet i Mundkiem. Ok. 6.30 wyjazd z Myślenic w kierunku granicy w Chyżnem, trasa krajowa nr 7. Wjazd na Słowację, spotkanie z Tytusem, Tazzmanem i Woriatem w miejscowości Orawski Podzamok na parkingu pod zamkiem ok. godziny 8.30. 8.50 wyjazd z Orawskiego Podzamka i lecimy przez Żylinę, Bratysławę, Wiedeń, Linz, Salzburg, Bischofshofern do miejscowości Zell am See – prawie cały czas autostrad, przerwy na siku, tankowanie, wykupienie winiety. Ok. 18 dojeżdżamy do pensjonatu Siejesta gdzie kolacja, dziwki, narkotyki, wódka, grill :icon_biggrin: Spanie u Siejesta. 17.06.2008 DZIEŃ 2 – 250 kmWyjazd od Siejesta na trasę Grossglockner - http://www.grossglockner.comOpłata za motocykl 18 Euro – długość trasy ok. 55 km.Dojazd do miejscowości Lienz – obiad, rezerwacja noclegu w Lienz. Wyjazd z Lienz przez miejscowość Obervellach do miejscowości Malta – 85 km Wjazd na trasę Malta – 14,4 km – 15,5 Euro Powrót do Lienz, nocleg. 18.06.2008 DZIEŃ 3 – 322 kmWyjazd z Lienz przez Cortina de Ampezzo, Predazzo, przejazd wzdłuż jeziora Garda. Nocleg nad Jeziorem. 19.06.2008 DZIEŃ 4 – 250 kmWyjazd z Gardy przez Veronę (pizza na śniadanie :)) i trasą SS12 jedziemy do Bolonii na godzinę 15.45 do DUCATI. Zwiedzanie fabryki i muzeum DUCATI, wieczoram powrót do Modeny na nocleg http://www.internationalcamping.org/gb/index.html. 20.06.2008 DZIEŃ 5 – 200 kmWyjazd z campingu z pod Modeny – Maranello zwiedzanie fabryki Ferrari, wyjazd z Maranello do REMINI – plaża opalanie do końca dnia, odpoczynek 21.06.2008 DZIEŃ 6 – 98 kmWyjazd z REMINI do Ancony – tam cały dzień leżymy na plaży i czekamy na prom ok. godziny 21 z Ancony do Splitu. Noc na promie. 22.06. – 24.06.2008 DZIEŃ 7,8,9 – 150 kmSplit i Dubrovnik – plaża, opalanie, leżenie, picie :flesje: 25.06. – 27.06.2008 DZIEŃ 9,10,11 – 200 kmCzarnogóra – Montenegro 27.06.2008 DZIEŃ 12 – 200 kmPowrót przez Chorwacje - zwiedzanie Plitvic – nocleg w Plivicach 28.06 – 29.06.2008 DZIEŃ 13,14 – 1450 km (powrót)Wyjazd z Plitvic - powrót przez Słowenię, Austrię, Słowację, i do Rzeszowa – po drodze nocleg gdzieś na Słowacji. Całość trasy ok. 4200 kmCena wyprawy : ok. 3500 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) NO TO WITAMY W GRONIE :icon_mrgreen: ENZO, TO WKONCU ILE OSOB NAS JEDZIE BO SIE POGUBILEM. JAK TRZEBA BEDZIE TO JESZCZE ZADZWONIE DO DUCATI O JAKAS DODATKOWA MIEJSCOWKE wartiot to jest ten moj znajomy z bielska na gsxr 1000k7 o ktorym pisalem ze pojedzie z nami.. wiec skoro kazan odpadl to jest nas 8 ludziuf. uff co do koszulek to juz sie balem ze bedzie lipa bo mialem problem z kompem, gosc cos nie odpisywal i w ogole lipa byla!!!PANOWIE SPRAWA WYGLADA TAK:1 szt koszulki kosztuje 40 zł (druk jednokolorowy, dwustronny) wyslanie w sumie 39 zl (kurierem bo zajbista k*** poczta polska znow strajkuje)koszulki biore ze soba i od razu na slowacji wam daje.. zamowione 12 szt (w tym 2 szt dla naszych gosci), zestawienie kto ile zamawial bede miec ze soba na slowacji wiec albo przesle dzisiaj do wszystkich nr konta albo dacie mi gotówkę (euro, zlotówki) na slowacji. Kazdy mi wiec daje po 44 zł lub po 12 euro(w tym jest juz koszt wysylki + zrzutka na koszulki dla gospodarzy) ale szczerze to wolalbym dostac po euro zeby jadac tam nie miec ze soba kilku stów w zlotówkach (bede kazdemu winien wtedy po 0,5 euro :crossy: pozdrotazz Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Tazzman Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Czolgiem. Wczoraj wrocilem z IT, trasa jakies 3500km. W Austrii wjazd na dowod + o dziwo sprawdzali winiety przy wyjezdzie, takze nie ma co szukac "oszczednosci". Odradzam Chyzne, remont na wiekszosci odcinka do granicy, ruch wahadlowy, uskoki, dziury, zwir itp, po prostu mnie wczoraj ku..ca brala bo nigdzie nie jechalo sie tak do bani :/, za to reszta trasy bajka :). Przejazd z Trento nad Garde jest troche pokrecony, jak cos to kierujcie sie na Riva del Garda. pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 ........bede kazdemu winien wtedy po 0,5 euro :) pozdrotazz Zatankujesz 3 razy do pełna, postawisz dziwki i wódę i bedziemy kwita :) :) :D rzoov dzięki za info. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokibart Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 wartiot to jest ten moj znajomy z bielska na gsxr 1000k7 o ktorym pisalem ze pojedzie z nami.. wiec skoro kazan odpadl to jest nas 8 ludziuf. CZYLI EWENTULANIE POZNANA TAMTEJSZA NIEWIASTA MOZE SIE ZE MNE ZABRAC, BO MAMY 9 WEJSCIOWEK DO DUCATI... :) 22.06. – 24.06.2008 DZIEŃ 7,8,9 – 150 kmSplit i Dubrovnik – plaża, opalanie, leżenie, picie :) SZCZERZE MOWIAC, TO W SPLICIE I DUBROVNIKU ZA BRADZO NIE MA CO ROBIC PRZEZ 3 DNI..... W DUBROVNIKU PLAZY NIE MA- BO SAME KAMIENIE,MIASTO TYPOWO POD TURYSTOW, URODZIWYCH OBIEKTOW PLCI PIEKNEJ TEZ ZA BARDZO NIE MA :) CENY TEZ ZBLIZONE DO WLOSKICH...MOZE LEPIEJ ZOSTAC WE WLOSZECH DZIEN DLUZEJ, JAK NAM BEDZIE TAM DOBRZE :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 ENZO, TO WKONCU ILE OSOB NAS JEDZIE BO SIE POGUBILEM. JAK TRZEBA BEDZIE TO JESZCZE ZADZWONIE DO DUCATI O JAKAS DODATKOWA MIEJSCOWKEbylo 8 chetnych, kazan odpadl wiec zostalo 7, teraz dolaczyl wariot i ponownie jest nas 8 wiec nie ma potrzeby dzwonic... 20.06.2008 DZIEŃ 5 – 200 kmWyjazd z campingu z pod Modeny – Maranello zwiedzanie fabryki Ferrari, wyjazd z Maranello do REMINI – plaża opalanie do końca dnia, odpoczynek ... Całość trasy ok. 4200 kmCena wyprawy : ok. 3500 PLN[/b] Jak wczesniej proponowalem pomiedzy Modena a Remini jest Imola - tor f1 tam gdzie zginal Senna, mozna by odwiedzic pomik i porobic zdjecia toru - wszystko jest na trasie wiec nie powinno byc problemu ;) Wszystko pieknie :flesje: ale mysle ze zrobimy jakies 4500km bo zawsze po okolicach na moto bedziemy sie poruszac, chyba ze alkochol nie wyparuje tak szybko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) hmmm mozna i by zostac 1 dzien dluzej we wloszech.. wszystkoi do ustalenia,. napisze tylko tyle ze w samym splicie mozna sie fajnie pobawic przez 2-3 dni (stare miasto, plaza itp)w samym dubrovniku to tylko na wieczor podskoczyc zwiedzic zamek ale po drodze jescze chyba jest makarska.. czy jakos tak... tam jest mekka polskich turystow w chorwacji, ceny w miare ok..zreszta sie zobaczy :flesje: w chorwacji ogolnie plan taki zeby lezec dupska do gory i opalac jajka ;)zreszta czym sie tutaj stresowac..odwiedzimy we wloszech to co mamyu juz umowione i zaplanowane a pozniej to tylko bedziemy sie wbijac w fajne miejsca gdzie bedzie tanio, cieplo, fajna plaza, i gdzie beda ladne i latwe turystki ;) hehehe LINKI DO KOSZULEK Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Tazzman Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokibart Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) hmmm mozna i by zostac 1 dzien dluzej we wloszech.. wszystkoi do ustalenia,. napisze tylko tyle ze w samym splicie mozna sie fajnie pobawic przez 2-3 dni (stare miasto, plaza itp)w samym dubrovniku to tylko na wieczor podskoczyc zwiedzic zamek ale po drodze jescze chyba jest makarska.. czy jakos tak... tam jest mekka polskich turystow w chorwacji, ceny w miare ok..zreszta sie zobaczy ;) w chorwacji ogolnie plan taki zeby lezec dupska do gory i opalac jajka :rolleyes:zreszta czym sie tutaj stresowac..odwiedzimy we wloszech to co mamyu juz umowione i zaplanowane a pozniej to tylko bedziemy sie wbijac w fajne miejsca gdzie bedzie tanio, cieplo, fajna plaza, i gdzie beda ladne i latwe turystki :flesje: hehehe A KTO SIE STRESUJE ?? ;) :flesje: Edytowane 9 Czerwca 2008 przez wokibart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi