serpente Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam.Szukam własnie swojego pierwszego moto i namierzyłem wg mnie bardzo ciekawą ofertę, tylko że nie mam wystarczającej wiedzy żeby mieć pewność ze to nie jest zbyt piękne żeby było prawdziwe, bo moto wyglada idealnie i własiciel również zapewnia że maszyna jest w świetnym stanie. http://www.allegro.pl/item293931045_kawasa...zo_zadbany.html Jesli ktos zna się na tych maszynach i jest w stanie juz na fotkach wyłapać czy cos jest nie tak to prosze o pomoc.Żeby zobaczyc to moto mam 200 km w jedną strone i nie chce jechać na darmo :wink:Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Z tego co widze na zdjeciach jest ok. Jeśli chodzi o części, oryg. kierunki, lusterka, wszystkie plastiki z tyłu.. wygląda ślicznie i przynajmniej z tego ci widze po fotach nie widze żadnych części nie oryginalnych. Wersja europejska, więc znajdziesz więcej gratów niż jak ja miałem wersje z USA. Czacha też na fotach prosta. Musisz jechać i oglądać. Przy zakupie zwróć uwage na amortyzator centralny, mój o dziwo poszedł po 200km :/ . dziwne, ale to już pomijam bo był chyba zrobiony tylko na sprzedaż. Wdzięczny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam. Jako model moge polecic bo sam obecnie taki dojezdzam i nie narzekam. Tak jak juz zauwazyl kornol sprzet na zdjeciach wyglada interesujaco. Zastanawia mnie tylko przebieg 13000km to okolo 1300km rocznie-bardzo malo bo moj chociaz z '99 ma juz ok.42000. Przy ogladaniu bedziesz musial ocenic stan zuzycia takich rzeczy jak podnozki, manetki, siedzenie. Pozdrawiam.:icon_mrgreen: Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dokładnie. Przy przebiegu 13.000 nie powinno być zbyt dużych znaków użytkowania. ja miałem potencjalnie 36k bodajże a siedzenie pekniete i wysłużone, no chyba że poprzedni właściciel był płci żeńskiej i codziennie sobie jeździł bo siedzeniu w przód i w tył ;) Jedz, nie napalaj się. Oglądanij wszystko dokładnie. Gratów troche jest (nie tylo co do modelu sprzed94) ale jest coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 moto wygląda całkiem ładnie . na zdjęciach nie widać żadnego kombinowania ale to tylko zdjęcia . nie wiem jakie masz doświadczenie z moto ale właśnie w poznaniu jest gość który chce sprzedać sprowadzone gpz z 98 roku po małej glebie za naprawdę dobre pieniądze (3000) . chyba że chcesz moje CBR :icon_mrgreen: w cenie podobnej do tego gpz z ogłoszenia a odnośnie CBR na pierwsze moto to ty masz trochę napisane http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=87233&st=0 ew tu http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...&hl=d%B3awienia aa i zapomniałem dodać . jak byś kupił to zeskanuj tą serwisówkę Haynes’a bo do tego rocznika nigdzie w necie do niedawna nie było :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serpente Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Dziękuje wszystkim za opinie i podpowiedzi na co mam uważać. :icon_razz: w poznaniu jest gość który chce sprzedać sprowadzone gpz z 98 roku po małej glebie za naprawdę dobre pieniądze (3000) . chyba że chcesz moje CBR :icon_mrgreen:Jest gdzies w internecie oferta tej GPZ '98 za 3000zł ?Za CBR dzieki, już prędzej bym kupił CB500. Orientuje się ktoś jakie musi byc napiecie na akumulatorze podczas dzialania silnika ?? W GS500 przy 3000obrotow powinno byc miedzy 13,8 a 14,5, w GPZ tak samo ? Edytowane 8 Stycznia 2008 przez serpente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Jest gdzies w internecie oferta tej GPZ '98 za 3000zł ? nie . jak będziesz coś więcej chciał wiedzieć to wal na pw albo na gg Orientuje się ktoś jakie musi byc napiecie na akumulatorze podczas dzialania silnika ?? W GS500 przy 3000obrotow powinno byc miedzy 13,8 a 14,5, w GPZ tak samo ?tak . tak samo . jeśli jest mniej to w starszym modelu (do 94 roku) najczęściej odpowiadało za to słabe koło magnesowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serpente Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ok, koniec tematu. Dzisiaj się przejechałem do salonu w Poznaniu żeby sie przymierzyć do podobnego modelu i sie okazało, że mam za długie nogi i nie mieszcze się udami i kolanami w te miejsca po bokach baku... a ma to zasadniczy wpływ na wygode i wyczucie motocykla... jestem za duży na taka maszyne, chyba bede musiał sie zapoznać z jakimś Enduro...Szkoda... wg mnie to piękny motocykl..Jeszcze raz dzięki za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 moze z KLE 500 silnik prawie identyczny jak w GPZ , a mimo wszystko motocykl dosc wysoki Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Dzisiaj się przejechałem do salonu w Poznaniu żeby sie przymierzyć do podobnego modelu i sie okazało, że mam za długie nogi i nie mieszcze się udami i kolanami w te miejsca po bokach baku... a ma to zasadniczy wpływ na wygode i wyczucie motocykla... jestem za duży na taka maszyne, To ile masz wzrostu?? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serpente Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 190cm Wiem że niektórym nie przeszkadza to że nogi nie pasują w miejsca po bokach baku, ale w GPZ te miejsca są dość wyraźnie wyprofilowane ;) jak zdjąłem nogi z podnóżków to pasowało idealnie, no ale mam za długie nogi o około 10cm na odcinku od kolana do stopy. Wiem czego oczekuje od maszyny i takie coś by mi nie dało spokoju :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi