gonzo2110 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam wszystkich..... Do sezonu troszke jeszcze brakuje ale bardzo chciałbym przesiąść sie na mocniejszą maszyne....mowa jest o...cbr 600 f4 r6 itp cos z klasy 600cm..... nie wiem czy to dobry pomysł, ponieważjak narazie brykam w terenie moją dt 125 lecz nie mam warunków i szczerze przesatło mnie to bawic...mam do wydania okolo 16 tys...zastanawiam sie czy dam sobie rade.....w sumie z motorkami grzebie sie od dziecka począwszy od motorynki poprzez simsony itp...jeździełem także na paru ścigach na 900...600 no wiadomo moc robi wrazenie :biggrin: prosze o opinie na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Niom... szczerze jak tu większość poleci ci coś z klasy 500cc. Przesiadka ze 125 i DT(nieoszukujmy sie-slaba do offroadu, plus to dużo czesci) będzie odczuwalna, uwierz mi. Na 600cc przyjdzie czas, puki co radziłbym coś o mniejszej pojemnośći, choć wiadomo , temat setek razy poruszany, na wszystkim można sie zabić, dlatego jazda na 600 z głową nie powinna przynieść konsekwencji. Jednak zawsze lepiej zaczynać od motocykli o mniejszej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) , dlatego jazda na 600 z głową nie powinna przynieść konsekwencji. Czyli twierdzisz, ze glowa tutaj jest najwazniejsza ? Temat bez sensu... nie znamy Cie i nic o Tobie nie wiemy wiec skad mamy wiedziec czy sobie poradzisz ?Sam najlepiej znasz swoje umiejetnosci.... i wiesz na co Cie stac. Edytowane 3 Stycznia 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 zaraz się z tego zrobi temat "do piwa" (to ja już mogę odpisywać :biggrin: ) generalnie wygląda to jak na moje oko tak: napaliłeś się na sportową 600 i piszesz tu, żeby kilku podobnych napaleńców odpisało ci, że pomysł super (szczegóły tego typu opinii litościwie pomijam, dość ich w tematach o 600 na 1 motocykl). wtedy spokojnie sobie taką kupisz - wszak koledzy z forum pochwalili konceptgłosów contra i tak nie będziesz słuchał :bigrazz: tak, były już takie tematy na forum. jeden autor nawet miał dość odwagi, żeby przyznać że właśnie tak jest: zrobi jak chce, a tylko szuka poklasku wśród gawiedzi pomysł nie jest dobry, ale oczywiście: a/ i tak zrobisz jak będziesz chciał, b/ krytykanci nazwani zostaną emerytami, preclami, itdwięc po co ten wątek..? :wink: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 poczytaj tutaj - http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=88504&st=20 Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 RaY: Swoje racje już wypowiadałem w wielu tego typu tematach, chcesz się zagłębić to sobie poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 zaraz się z tego zrobi temat "do piwa" (to ja już mogę odpisywać :buttrock: ) generalnie wygląda to jak na moje oko tak: napaliłeś się na sportową 600 i piszesz tu, żeby kilku podobnych napaleńców odpisało ci, że pomysł super (szczegóły tego typu opinii litościwie pomijam, dość ich w tematach o 600 na 1 motocykl). wtedy spokojnie sobie taką kupisz - wszak koledzy z forum pochwalili konceptgłosów contra i tak nie będziesz słuchał :icon_mrgreen: tak, były już takie tematy na forum. jeden autor nawet miał dość odwagi, żeby przyznać że właśnie tak jest: zrobi jak chce, a tylko szuka poklasku wśród gawiedzi pomysł nie jest dobry, ale oczywiście: a/ i tak zrobisz jak będziesz chciał, b/ krytykanci nazwani zostaną emerytami, preclami, itdwięc po co ten wątek..? :icon_mrgreen: jsz :icon_mrgreen: ale pojechanka ale niestety prawdziwa. na 125 brakowalo ci mocy ale na 600 bedziesz mial jej nadmiar takze spokojnie trzeba do tego podchodzic a nie tylko tak "bo mi sie 600 podoba z wygladu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 600 nie jest równe 600, cbr nie jest równe np jajku bo jajko ma zaledwie 80 parę koników a do porównania dam shadow 600 która chyba z biedą osiąga 150km/h, że o uralu nie wspomnę... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 niedawno był podobny temat skończył sie zamknieciemzrobisz jak zechcesz ale zachowaj zdrowy rozsadek w jeździe na wszystkim :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Na początku to witam was wszystkich bo jestem świeżakiem na forum :) To że jeździłeś na 600 i na 900 to nic nie oznacza. Pewnie to były tylko przejażdżki. Podam Ci przykład kolegi, który wydawało się miał poukładane w głowie. Od dawna jeździł motocyklami mniej wiecej od 13 roku życia rometami--> simsonami--> WSK-ami itp. Po zdaniu prawa jazdy kupił MZ 250 i przejeździł nią jeden sezon. W zimie sprzedał ją i kupił gsxra 600 z 99r. bo jego zdaniem opanował MZ która miała zbyt mało mocy jak dla niego. Wszyscy nu doradzali żeby kupił coś z klasy 500 ostatecznie jak bardzo napalił sie na sporta jakąś 400. 2 miesiące jeździł na tym gixe. Opanował najzwyklejszą jazdę i zaczął odręcac i próbował gumowac. Jego jazda skończyła się gdy niewyhamował przed tirem z naczepą i oprócz tego że roz...przył motor to i sam miał połamane wszystkie kończyny, wstrząs mózgu i jakieś drobne uszkodzenia w kręgosłupie na szczęście będzie chodził. Około roku zajeło mu lecznie i rehabilitacje po tym dzwonie. I nie ma co się oszukiwac bo kazdy kto ma konkretną moc pod ja..mi to i tak i tak kiedyś spróbuje odkręcic... Sam niedługo będę miał egzam na A i uwielbiam plastiki (miałem cagive mito evo 125) i teraz zamierzam kupic kawe zxr400 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi