bauer Opublikowano 1 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2002 Oj Wulkan!! czyżbyś chciał rozwiercić swojego Junaczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archos Opublikowano 1 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2002 No t omnie pocieszyles, nie jestem sam..8-)A tak powaznie to sam do konca nie wiem co to jest bo jezdzilem do tej pory na batrrii ( ale tylko tymczasowo-musze mies sprawny iskrowmik!)Podejrzewam jakies praebicie, zwarcie lub nieoryginalna cewka zaplonowa( np. z iskrownika o krzywce profilu,,zamknietego'')Radze Ci dla pewnosci (w celu weliminowania przyczyn niesprawnosci) sprobowac jak chodzi na baterii [tylko sprobowac]. Jesli daje czadu to bedzie to napewno usterka w iskrowniku, jesli nie to moze cos z gaznikiem...?Juz prawie skombinowalem sobie nowa(inna oryginalna) cewke iskrownika i jak ja zaloze to dam znac o efektach.Apel:Jesli ktos wie cokolwiek na ten temat prosze o kontakt. Cały problem można wyeliminować montując zapłon elektroniczny w junaku. "Zakodowana" krzywa zapłonu, zapłon bezstykowy (fotoelektryczny). Montowany w oryginalnej obudowie z nowym łożyskowaniem. Info - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 3 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2002 Czesc Bauer!Wiesz, tak sobie tylko mysle, a jak juz cos, to na pewno na drugim silniku. Tylko nie chodzi mi o wstawianie czesci od garbuska, tylko jakby sie udalo zwiekszyc skok tloka ( moze zastosowac inny wal? )i zostawic oryginalny cylinder, (od garbuska ma mniejsze zeberka chlodzace) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 3 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2002 Czesc Archos! Napisz cos jeszcze o tym zaplonie... Oczywiscie jesli nie jest to tajemnica 8) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zajrzyj do ostatniego numeru "Automobilisty". Jest tam przerabiany Junaczek z japońskim gaźnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 3 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2002 Czesc! No już tego Junaka ( ? ) widzialem, ale nie przypomina tego, którego znam...Pewnie dla tego, ze ma on sluZyc do scigania sie, a nie do oglądania... ale i moim można niezle pośmigać 8) JUNAK W AUSTRII ! i kto by sie spodziewał, Ze po tylu latach Junak ponownie pojawi sie na imprezie sportowej. Polacy nie doceniacie tego co macie 8) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 4 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2002 Sprzedałem swój jeżdżący sprzęt i został mi "tylko" Junak - do remontu jak wiecie, więc teraz będe nadrabiał zaległości i częściej dręczył Was pytaniami. Narazie idzie wszystko OK!!P.S. a prędkościomierza jak nie było tak nie ma. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2002 Czesc! No tak to juz w zyciu jest...Ale glowa do gory, cos sie w koncu znajdzie, a tamto moje info to juz ... Ale to nie koniec... 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karrol Opublikowano 5 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2002 P.S. a prędkościomierza jak nie było tak nie ma. ......................bauer nie marudz wstaw cos od przecinaka i moze tez bedzie dzialal:-) a na serio to powodzenia, nie jestes sam w tym pieknym znoju hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 5 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2002 Mam prędkościomierz od stara chyba i działa ale ja chcem oryginalny. I w tym sęk. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 9 Lutego 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2003 Zobaczta no ludziska - jaki ten Junak jest super - w ogóle się nie psuje - może dlatego nikt już nie pisze do tego postu ???? Ja narazie nie wyrabiam się na zakrętach i dawno już nie siedziałem przy swoim JUNACZKU ale wy piszcie śmiało, bo jak już będe miał czas to skąd będe brał informacje - :lol: Piszta ludziska jak najwięcej na temat Junaczków. Ja aktualnie czekam na blache akumulatora od MIMO_CK - A :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 9 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2003 Czesc! No Bauer ja juz ta blaszke mam 8) I fajna ona jest 8) Czekaj, a dostaniesz... A fakt, co sie Janki maja psuc, jak za oknem snieg i nikt ( prawie ;-) ) nie smiga... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 10 Lutego 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2003 :lol: HEM JA TEŻ JUŻ WULKAN MAM BLASZKĘ :lol: WIDZIELIŚCIE TEN ZESTAW NA ALLEGRO?? NOWY CYLINDER TŁOK I PIERŚCIONKI DO JUNAKA ZA 195 ZŁ ???? CYLINDER MA ALUMINIOWE KALORYFERY DLA LEPSZEGO CHŁODZENIA NIBY. CIEKAWA RZECZ - CIEKAWE JAK TRWAŁA - WIE KTOŚ COŚ O TYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 10 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2003 Witam Dobry jest ten zestaw i sprawdza się w upalne dni :) ale jak już mówiłem byłbym bardziej zadowolony gdyby tłok miał denko na 16-18 mm, był średnicy conajmniej 77,00 i posiadał górny pierścień o wysokości 1,5 mm. Dlatego ja jeżdżę na innym tłoku w tym cylindrze, a ten z tego zestawu stoi sobie na moim monitorze :D, ale zamontowałem ten zestaw w dwóch silnikach klientów, którym właśnie je remontuje. Zobaczymy na wiosnę jak się spiszą :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 10 Lutego 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2003 A można wiedzieć od czego masz ten tłok wstawiony?? mój janek ma od fiata chyba ale jakoś mi to nie pasuje, chciałbym to zmienić na co trwalszego bo wyczytałem że nie jest to zbyt dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi