cathykgb Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 są dostepne zestawy do regeneracji/naprawy kranika - jakiś zestaw uszczelek czy cos podobnego; takie małe pierdółka, tylko że wymontowanie kranika to trochę zabawy będzie :bigrazz: powodzenia życzę w diagnozowaniu :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 ... może to jednak kranik (jak go sprawdzić ? -bak zdjąć czy nie ?) ... Wg mnie żeby sprawdzić kranik wystarczy ustawić go w poz. ON albo RES i zdjąć tę grubszą rurkę, która jest pionowo pod kranikiem (moto wyłączone) - jeżeli ciece to znaczy, że kranik puszcza a jeżeli nie ciece to trzeba kombinować dalej.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Wg mnie żeby sprawdzić kranik wystarczy ustawić go w poz. ON albo RES i zdjąć tę grubszą rurkę, która jest pionowo pod kranikiem (moto wyłączone) - jeżeli ciece to znaczy, że kranik puszcza a jeżeli nie ciece to trzeba kombinować dalej.pzdr Zapomniałam dodać ,że benzyna leciała też takim wężykiem na ziemię (przelewowym czy jakoś tak) :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathykgb Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 za dużo paliwa w gaźnikach w komorze pływakowej czy jak to się tam zwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) To może jeszcze zawór w gaźniku?Panowie fachowcy, do tablicy. Trzeba pomóc koleżance. Latacie czy praca was tak wciąga :icon_razz: ?pzdr Edytowane 13 Maja 2008 przez Igor Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) gineczka bez rozkręcenia gaźnika się nie obejdzie obstawiam że jest zasyfiony stąd paliwo wszędzie - szczególnie w filtrze paliwa a to że nie odpala to pewnie wina świec - tak to jest z tym modelem musi mieć dobre (drogie świece) - wymienić - ale najpierw te OBIE wypal na kuchence gazowej (albo palniku) do czysta – wkręć jeszcze ciepłe i spróbuj odpalić.i módl się aby to nie było nic z rozrządem.bo np: źle się zawory otwierają w stosunku do zapłonuna pewno przydała by się regulacja. pozdrklaus Edytowane 14 Maja 2008 przez Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) i módl się aby to nie było nic z rozrządem.bo np: źle się zawory otwierają w stosunku do zapłonuna pewno przydała by się regulacja. pozdrklaus Chyba nie potrafię się modlić :) Ty potrafisz za to "krakać " i chyba wykrakałeś...(bo to chyba zapłon)ps. Jakie świece kupić?pzdr :cool: Edytowane 16 Maja 2008 przez GINECZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 świece??? ja kupuje od lat firmy DENSO są lepsze od NGK i teraz tak nie zdziw sie jak zapytają Ciebie jakie to maja byc świece;-) bo są 3 rodzaje 1 do jazdy po mieście 2. na traskę3. wersja mieszana /miasto - turystyka/pomieszane nie??? sam bylem zdziwiony jak poprosiłem o świece a pan pyta JAKIE;-) podobna różnią się temperaturą wygżewania ja jezdze na tych mieszanych i jest OK koszt świec to ok.35-37zł/sztuka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 świece??? ja kupuje od lat firmy DENSO są lepsze od NGK i teraz tak nie zdziw sie jak zapytają Ciebie jakie to maja byc świece;-) bo są 3 rodzaje 1 do jazdy po mieście 2. na traskę3. wersja mieszana /miasto - turystyka/pomieszane nie??? sam bylem zdziwiony jak poprosiłem o świece a pan pyta JAKIE;-) podobna różnią się temperaturą wygżewania ja jezdze na tych mieszanych i jest OK koszt świec to ok.35-37zł/sztuka pozdrawiam eeeee...Mnie to już chyba nic nie zdziwi :biggrin: dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaki38 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam mam pytanie chcę wymienić płyn w chłodnicy w kawasaki 1600 czy ktoś z was to jusz robił wtym motocyklu -jaka jest ilosc płynu ?-czy jest odpowiecznik jeśli tak to gdzie ?Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 a ja mam problem tego rodzaju :kupilem sobie nowe piekne wydechy do mojego vn900wszystko cudownie tylko :wink: ....motoor ma wtrysk paliwa, do rur ida czujniki spalin czy jak to zwa(O2 sensores)...w nowych wydechach nie mam otworow na nie ....i tu konczy sie moja wiedza na temat montarzu wydechow.....czy ja musze te czujniki podlaczac?czy moze moge jezdzic bez???pisalem maila do producenta, ale bez odezwy:(moze mi ktos pomoze z was? z gory dziekipozdr :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ciezka sprawa jezdzic bez tych czujnikow - komputer nie bedzie mial informacji jak regulowac dawke paliwa.Robic otwory w chromowanych rurach tez nie latwo.Jednak gazniki byly mniej skomplikowane :icon_exclaim: Adam M. PS. ten temat powinien miec tytul Tips & Tricks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ciezka sprawa jezdzic bez tych czujnikow - komputer nie bedzie mial informacji jak regulowac dawke paliwa.Robic otwory w chromowanych rurach tez nie latwo.Jednak gazniki byly mniej skomplikowane :) Adam M. PS. ten temat powinien miec tytul Tips & Tricks. czyli jesli zaloze wydechy bez tych czujnikow to silnik mi nie padnie?ani jakas podobna draka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 dzieki Adam M. juz poprawilem. Wiesz matura za tureckie swetry studia za lapowki to na angielski zabrakolo. Jeszcze raz dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Filtr powietrza - jaki i gdzie kupić ? VN 800A 1997 rpzdr. :wink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi