cerber666 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 u mnie jest identycznie,podejżewam ze to świeczki albo poprostu wilgoć aże garaż mam nieogrzewany i jeszcze otwory w drzwiach to elektryka moze głupiec troszke,wiec trzeba poczekac na słoneczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostRider84 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 ja dzisiaj probowalem odpalic i nawet swiece wykrecilem i podgrzalem i nic to samo wiec czekamy do wiosny i wtedy pedzel he pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 a ja odpalilem. polatałem. tydzien pozniej, odpalilem, polatalem, nawet na gume asfalt pozwolil.... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-73 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Dodam że odpalanie po zimie to troszkę inaczej się robi jak w sezonie.Motocykl potrzebuje więcej prądu i więcej kręceń rozrusznikiem.Proponuje zakręcić rozrusznikiem 2 razy z ssaniem dość długo,a potem bez ssania i dodawania gazu powinien zaskoczyć jeżeli nie zaskoczy zobaczyć świece jeżeli zalane wymienić i próbować bez ssania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Dodam że odpalanie po zimie to troszkę inaczej się robi jak w sezonie.Motocykl potrzebuje więcej prądu i więcej kręceń rozrusznikiem.Proponuje zakręcić rozrusznikiem 2 razy z ssaniem dość długo,a potem bez ssania i dodawania gazu powinien zaskoczyć jeżeli nie zaskoczy zobaczyć świece jeżeli zalane wymienić i próbować bez ssania. a to ciekawostki opowiadasz. w takim razie po co jest ssanie w motocyklu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZet31 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 HejStarsze modele, ktore nie maja pompki paliwowej, ciezko odplic np: po zimie, dobrze wtedy po zalaczeniu ssania i w trakcie krecenia odkrecic troche manetkepozwoli to na wessanie troche paliwa...jak mialem xj z 86 pomagalo :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 HejStarsze modele, ktore nie maja pompki paliwowej, ciezko odplic np: po zimie, dobrze wtedy po zalaczeniu ssania i w trakcie krecenia odkrecic troche manetkepozwoli to na wessanie troche paliwa...jak mialem xj z 86 pomagalo :smile: juz zostalo ustalone ze kręcenie manetką ma sens jak jest pompka przyspieszajaca. Pamiętaj ze Twoja yamaha z 86 miala super system YICS który czasami przeszkadzał w odpaleniu motoykla po zimie.... ja generlanie nadal jestem za tym i zawsze mi to gra, jak sie nie rusza gazu przy pelnym ssaniu. chyba ze zaczyna gadac, to delikatnie odchylic przepustnice. ale dopoki nie zagada, nie dotykam. z reguły, nie kerece wiecej niz 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Na zimę zmieniam świece o niższej wartości cieplnej i heja,lepsze odpalanie i praca silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostRider84 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 no widzicie panowie ja siedze i czytam te wszystkie ciekawostki na temat odpalania w nizkich temp i powiem wam jedno moj nie chce zagadac ostatni raz go odpalilem we wigilie i pozniej koniec strzela w tumik malo garazu nie chce rozwalic wiec dalem spokoj bo jeszcze cos popsuje i tak bym nie latal bo za zimno wiec niech stoi cdo wiosny pozdrawiam all:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerber666 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 GhostRider u mnie jest identycznie więc jak wkoncu odpalisz daj znać to pójdę spróbować mojego tez odpalić:banghead: :notworthy: :crossy: no znalazłem sposób na odpalenie i dziś była mała rundka nawet:)próbowałem odpalac na naładowanym akumulatorze,próbowałem nawet prostownik podłanaczac w trakcie odpalania i nic napier....z ruru ze masakra a dzis podłaczyłem kable od aku chodzącego auta do aku motoru zaczął krecic jak szalony i po 20,30 sekundach juz sobie ładnie pracował silniczek cbrki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostRider84 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 cerber666 ja juz probowalem niedawno ale bez skutku wiec jak zagada to ci napisze narazie dalem jej spokoj pozdro :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostRider84 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 no i prosze troche slonca i motorek pali jak dziecko od strzalu ale obawiam sie ze bez regulacjii gaznikow sie nie obejdzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Na zimę zmieniam świece o niższej wartości cieplnej i heja,lepsze odpalanie i praca silnika. A to chyba dla komfortu psychicznego, bo wartość cieplna świecy, to inaczej określenie w jakich temperaturach silnika dochodzi do samooczyszczania. Kiedyś Bosch podawał w typie świecy czas po którym świeca się oczyszcza sama.Jak to ma się mieć do łatwiejszego odpalenia silnika to nie wiem.....(Zakładam, że moto odpalane jest do pojeżdzenia, a nie odpalenia i zgaszenia. Wtedy każde świece zapierze na czarno...) P.S. A mój pali nawet nie na dotyk. Pali bez rozrusznika. Bo mam pierwsze 3 km z górki..... :smile: Edytowane 8 Lutego 2008 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 No tak jak się mieszka w górach :icon_rolleyes: .Nie wiem czy tylko dla komfortu psychicznego,jak na DPR7 odpalałem na ssaniu to po 15sec.chodził już na jednym garze(świece się zalewały) i po wykręceniu świeć i założeniu DPR5 wszystko wróciło do normy,moto trzymam w zimnym garażu i co dziennie jeżdżę nim do roboty,to tyle.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) No tak jak się mieszka w górach :biggrin: .Nie wiem czy tylko dla komfortu psychicznego,jak na DPR7 odpalałem na ssaniu to po 15sec.chodził już na jednym garze(świece się zalewały) i po wykręceniu świeć i założeniu DPR5 wszystko wróciło do normy,moto trzymam w zimnym garażu i co dziennie jeżdżę nim do roboty,to tyle.Pozdrawiam.No i tutaj leży pies podgrzewany - ja wiem, że mój przyjazd do roboty silnika mi nie rozgrzewa (powrót pod górkę tak :biggrin: ). Może po prostu dystans był za mały - ale, co tu gdybać - wystarczy po przyjechaniu do domu obejrzeć świeczkę i wszystko jasne. W takim (konkretnym) przypadku to mogłoby pomóc przy następnym odpalaniu. Tylko zmień na lato! P.S. Od czasu kiedy mam irydy problem nie istnieje! Dziś znowu jechałem o 7 rano, -3 stopnie, silniczek chodzi i odpala jak złoto! Edytowane 8 Lutego 2008 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi