skalim1 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Po ilu miesiącach można sprzedać w Polsce sprowadzony pojazd po pierwszej rejestracji w kraju? O ile się nie mylę to 6 miesięcy, mam rację? Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 zawsze mozesz go sprzedać tylko po upływie 6 miesiecy już nei zapłacisz podatku od wzbogacenia.(chyba 19%?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 aha, czyli sprzedając przykładowo za 10 000zł rozumiem że muszę odprowadzić 1900 zł podatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Comanche Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 aha, czyli sprzedając przykładowo za 10 000zł rozumiem że muszę odprowadzić 1900 zł podatku Ja sprzedałem moto po 4 miesiącach i na razie cisza, nikt się nie przyczepił, na umowie sprzedaży była tylko mniejsza kwota niż na umowie kupna, nie wzbogaciłem się, tylko straciłem, więc podatku nie muszę płacić :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 aha, czyli sprzedając przykładowo za 10 000zł rozumiem że muszę odprowadzić 1900 zł podatku jeśli już - a nie ręczę, że na pewno - to cena sprzedaży minus koszt zakupu razy twoja stawka podatkowa. ale co do jednego w pytaniu miałeś rację: temat był wałkowany na forum, zalecam więc poszukanie (nie, nie zrobię tego za ciebie)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 A orientuje sie ktos czy te 6 miesiecy musi uplynac od daty zakupu za granica czy od daty zarejestrowania w polsce ? Motocykl kupilem 16 czerwca 2007 a zarejestrowalem 27 lipca 2007, od ktorej daty liczy sie te 6 miesiecy ? Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi