Skocz do zawartości

Honda CBR 1100 XX i wszystko co z nim związane

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki bardzo, a na co jeszcze zwrocic uwage przy zakupie? Planuje kupic w tym tygodniu :icon_twisted:

Acha, jesycye jedno pztanie odnosnie tego cisnienia... mam je zmierzyc przy otwartej przepustnicy, co jeszcze wiesz na ten temat? Kazda twoja odpowiedz jest dla mnie bardzo wazna i niezbedna

Kazda odpowiedz jest dla mnie bardzo wazna, ten motocykl jest 500 km ode mnie, szkoda by bylo gdyby po zakupie okazal sie nie wart tej drogi i tych pieniedzy, wiec piszcie wszystko co wiecie na jego temat ( w szczegolnosci chodzi mi o jego wady i slabe punkty )

Cisnienie na cylindrach mierzy sie;

na "cieplym silniku" czyli przed pomiarem silnik musi osiagnac swoja temperature.

przy przepustnicy otwartej na 100%

Akumulator musi byc dobrze naladowany, zeby mogl "żwawo" krecic walem korbowym.

A tak od siebie;

masz zamiar kupic moto z przebiegiem 150.000 km ?

bo takie zmierzenie cisnienia nie bedzie latwe w XX, trzeba troche czasu i cierpliwosci zeby dostac sie do swiec.

Adam

wiec piszcie wszystko co wiecie na jego temat ( w szczegolnosci chodzi mi o jego wady i slabe punkty )

Wiem ze jest tego troche juz ale,

poczytaj ten dzial tutaj od poczatku do konca,

zostalo juz tutaj wszystko opisane, co warto i trzeba wiedziec na temat XX.

Gdyby cos bylo Ci niejasne to pytaj,

ale nie wymagaj aby ktos pisal po raz -enty co zostalo juz napisane.

W sumie poto wlasnie istnieje ten temat, zeby nie trzeba bylo szukac informacji po calym forum.

Zycze udanego zakupu.

Adam

Witam kolegow po dlugiej nieobecnosci. Urlop w kraju minal, wrocilem na "zielona wyspe", a wraz ze mna moja maszynka. Dotarla tu , lecz niestety ranna. Podczas przewozu, na skutek niewlasciwego zabezpieczenia moto przez przewoznika, uszkodzeniu ulegla dolna czesc prawej, bocznej owiewki. Uszkodzenie obejmuje powieszchnie ok. dwoch dloni, a ok. 40% z tego to goly plastik. Do tego pekniecie dlugosci 5 cm i zlamany metalowy uchwyt mocujacy owiewke(dolna sruba). Czy ktos wie na ile oszacowac straty. Trzeba wziac pod uwage, ze caly element musi byc prysniety na nowo. Te informacje musze przedstawic przewoznikowi. Prosze o jakiekolwiek info. Pozdrawiam.

idz do handlarza Hondy, i nich zrobi ci oszacowanie "tak na oko" z uwzglednieniem oficjalnych cen.

Wrzucisz mu do skarbonki na kawe pare funtow, i wszyscy beda zadowoleni.

Tak sie to przynajmniej robi w Niemczech, jezeli nie jest wymagana oficjalna wycena szkody z pieczatkami rzeczoznawcy itd. itd.

Adam

Witam

Ostatnio pisalem o szumach w zakriesie 3-4 tyś bylem pewny że napinacz , jednak w moim przypadku byl to lańcuszek rozrządu (moto ma 50 tyś nakulane , najprawdopodobniej:)) Dalem sprzęt do Motorexu w Lesznie

Wymienili :

-Lańcuszek rozrządu

-ustawili zawory

-synchro+ czyszczenie gazników

-olej + filtr

-dociągneli lożysko glówki ramy

Calość wyniosla mnie 1050 zl moto zrobione w ciągu 48h

Dodatkowo na tyl zalożylem Metzeler Z6 wcześniej byla zalożona jakaś 190 (z przodu też mam Z6) Motor zajebiści sie teraz prowadzi kazdy winkiel to teraz przyjemność:)

Do zaobaczenia na trasie :)

@ czarnycbr

Oj, musialbym teraz klamac, ale w kazdym badz razie "ograniczenie 100KM"

zostalo przed 1999 zniesione.

@mayki1

jezeli nie masz dwoch lewych rak, i nie uwazasz ze lozyska demontuje i montuje sie mlotem i przecinakiem, to jest to do zrobienia. ale zeby to zrobic dobrze, to masz caly dzien roboty.Oczywiscie podstawa jest dobrze wyposarzony garaz w wartosciowe narzedzia.

Jezeli nie jestes pewny swoich umiejetnosci, daj moto do warsztatu.

Adam

SirAdam - mozesz zapodac fotki twoich wydechöw- masz dwa carbon? Podaj troche szczegölöw i moze gdzie kupiles. Pytam w imieniu kuzyna XX 97` - gaznikowy. Ma oryginaly - ale sä za ciche! Jakies sugestie - mile widziane. Dzieki. Wczoraj odebralem dla niego Racingscheibe -czarnä - w Hein Gericke (79,95€). Pozdro

@mayki1

jezeli nie masz dwoch lewych rak, i nie uwazasz ze lozyska demontuje i montuje sie mlotem i przecinakiem, to jest to do zrobienia. ale zeby to zrobic dobrze, to masz caly dzien roboty.Oczywiscie podstawa jest dobrze wyposarzony garaz w wartosciowe narzedzia.

Jezeli nie jestes pewny swoich umiejetnosci, daj moto do warsztatu.

Adam

dzieki za podpowiedz chyba dam zarobic mechanikowi bo warsztat jest tylko bez narzedzi pozdrawiam

moj mial zalozone firmy Laser. brzmialy glosno - ale bez przesady - za to bardzo basowo. wydaje mi sie, ze to byly poprzedniki TYCH , ale jeszcze bez opcji duo-tech

tak to wygladalo na moto

http://tomi1967.superhost.pl/pork/cbr/01.JPG

Edytowane przez pork