Skocz do zawartości

Brak wolnych obrotów!!

Laski66
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema! Mam problem z moją MZ, a mianowicie strzela z rury i się dusi, że nie można jeździć… Słyszałem gdzieś żeby rozwiercić dysze… Ale nie miałem pojęcia, że tylko jedną więc rozwierciłem (bardzo cieniuteńkim wiertłem) obie i teraz nie mam wolnych obrotów… Co może być tego przyczyną?? Przewiercona dysza?? Ale która?? Bo teraz jak dam full gazu to nie dusi się tylko strzela, aha zapłon ustawiałem już we wszystkie możliwych kombinacjach! Więc pomóżcie mi! Co to może być…?????

To teraz lepiej kup sobie zestaw naprawczy do gaźnika i wymień dysze.

Po co w ogóle rozwiercałeś dysze jak nie byłeś pewny tego co robisz ?

Potem od podstaw ustaw zapłon, odpowiednia świeca zapłonowa i potem regulacja gaźnika po rozgrzaniu silnika.

Honda CBR F4 99

http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4

Ahaa... spoko a od czago te duszenie się?? strzelanie z rury?? Bo przed rozwierceniam tak było a tera tylko mi zostało strzelanie... i przed rozwierceniem w ogóle nie mozna było jeździć... nie miała kopa nic... gożej od ROMETA... ;(:biggrin:

Kolego weż sobie obojętną książke od obojętnego motocykla. Tam masz opisane zasady jakie objawy są czego przyczyną.

A teraz :

- ustaw zapłon

- wyreguluj gaźnik, powietrze wkręć do końca i wykręć o pełne 2 obroty, ustaw jak najniższe obroty, byle nie szarpało motocyklem i nie przygasał

- załóż dobrą świece, najlepiej NGK lub coś w podobie, choć polska iskra też daje rade, a najlepiej świece IZOLATOR ciepłota 245 albo 225

- mieszanka 1:50 ( nie mixolem, kup najtańszy semisyntetyk do 2T na orlenie taki czerwony kosztuje 9zł)

Zapłon nie ma kombinacji, więc zacznij od ustawienia książkowego. Tam jest podana wartość wyprzedzenie i przerwy na przerywaczu.

To są podstawy więc najpierw je wykonaj a nie działaj inwazyjnie bezwiedzy