ventura Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mam taki dylemat, suzuki gsx r 600 98 rok. Po odpaleniu zimnego silnika na ssaniu utrzymują się obroty około 1000 tak z jedną albo dwie minuty i potem zaczyna normalnie wskakiwać sam na wyższe obroty. Nie jest to mój pierwszy sprzęt w którym była podobna sytuacja. I teraz nie wiem czy brać się za czyszczenie gaźników czy może ten typ tak ma? Czy może ma to coś wspólnego z czujnikami położenia przepustnic i sprzęt jest na tyle mądry że nie wkręca się od razu na wysokie obroty tylko wtedy jak złapie pare stopni??? Dodam, że moto odpala w każdych warunkach a pracy silnika nie można nic zarzucić poza w/w objawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aliend Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Też mam Srada 600, i też tak mam, że po chwili trzeba stopniowo zmniejszać sannie, bo obrotomierz idzie w górę. Wydaje mi się, że to jest normalne, w miarę rozgrzewania silnika trzeba zmniejszać sanie, aby zachować te same obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Opisana przez Ciebie reakcja silnika jest całkowicie normalna i nie ma potrzeby zaglądania do gaźników. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość senekkorzenna Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 ktokolwiek miał do czynienia z saniem ręcznym towie że to normalne,teraz wszędzie przy chłodzeniu ciecza stosowane jest ssanie automatyczne i dlatego zapominamy o ty.Jeszcze jedno ssanie powinno się zmniejszać stopniowo i najlepiej rozpocząć jazdę gdy silnik pracuje bez ssania nie dławiąc się.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi