Sadriss Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 obejrzałem odcinek 2 i mam pytanie:Po co koleś moczył uszczelki i w czym? (uszczelki od silnika) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekRR Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Jasniej please :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyhu Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Czolem! Jasniej sie chyba nie da.Nie ogladalem programu a na podstawie posta pytajacego wiem, ze zainteresowany zobaczyl w TV, ze koles podczas remontu motocykla moczyl uszczelki silnikowe w jakiejs substancji i pyta o celowosc tego zabiegu i rodzaj uzytej cieczy. Dzias... :clap: Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Storm007 Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 obejrzałem odcinek 2 i mam pytanie:Po co koleś moczył uszczelki i w czym? (uszczelki od silnika)Kazde uszczelki przed zalozenie nasacza sie olejem. Mowa o uszczelkach tradycyjnych, kartonowych, korkowych i kringielitowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sadriss Posted December 7, 2007 Author Share Posted December 7, 2007 Kazde uszczelki przed zalozenie nasacza sie olejem. Mowa o uszczelkach tradycyjnych, kartonowych, korkowych i kringielitowych. nie wygladalo to na olej ale moze to byl olej.... ale ciagle nie odpowiedziane pytanie po co? i dlaczego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziele90 Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 a może to było coś podobnego do naszego ,,hermeticu,,? niewiem nie ogladałem ale całkiem możliwe, ten preparat uszczelnia dodatkowo(tak jak by skleja) kartery z uszczelką. ja to stosuje i całkiem dobrze sie sprawuje-0 wycieków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabaniero Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 Uszczelki nasącza się w oleju po to by po następnej ingerencji (zdjęciu np. dekielka ) nie musieć zdzierać resztek uszczelki żyletką , ... chodzi o to żeby nie przykleiła się do płaszczyzny i łatwiej ją usunąć podczas następnego rozbierania silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts